Susam Yağının Şaşırtıcı Etkileri

74 0 0
                                    

Doğal güneş koruyucusu

Doğal bir güneş kremi edinmek istiyorsanız size birkaç yağ önerebiliriz. Susam yağı, SPF 4 olarak sizi güneşten korur ama düşük bir oran olduğu için bu yağ maalesef kendi başına yeterli olmayacaktır. Fakat susam yağı, yüksek oranda antioksidan içerdiği için UV ışınlarına karşı sizi korumaya yardımcı olacaktır. Sizi güneşten koruyacak en iyi yağlar ise buğday tohumu yağı, havuç tohumu yağı ve kırmızı ahududu tohumu yağıdır ve bu yağlar SPF 20-50 arasında koruyuculuk gösterirler.

Kirleri çıkartır

Kirleri çıkartma özelliği, susam yağının, yağ ile ağız temizliği işleminde en çok kullanılan yağ olmasını sağlamıştır. Cildinize susam yağı uygulamak akne, yağ kontrolü ve ölü deriden kurtulmanızda size yardımcı olacaktır. Susam yağı doğal olarak antiviral, antifungal ve anti enflamatuardır.

Saç tedavisi

Saçlarda yağ kullanmak yeni bir şey değil. Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı bu konuda kullanılan son derece popüler yağlardırlar. Susam yağı da kuruluğa iyi gelir, erken grileşmeyi önler ve masaj yaparak uygulandığında kan dolaşımını hızlandırır. Susam yağını saçınıza uygulayıp en az 30 dakika bekletin ve derinlemesine nemin tadını çıkartın.

Güneş ve rüzgar yanığına iyi gelir

Rüzgarlı bir bölgede yürüyüş yaparsanız akşam eve gittiğinizde cildinizin kuruduğunu görürsünüz. Ayrıca rüzgar yanığı da güneş yanığı kadar acı verici olabilir. Böyle durumlarda susam yağı cildinizi yatıştıracaktır.

Egzama ve sedef hastalığına iyi gelir

İçeriğindeki vitamin, kalsiyum, protein ve magnezyum sayesinde susam yağının iyileştirici özelliği vardır. Egzama ve sedef hastalıklarının semptomları, susam yağı sürüldüğünde azalır ve rahatlamanızı sağlar.

Rahatlatıcı masaj

Masaj yaptırırken susam yağı kullanmak rahatlamanızı ve immün sisteminizin güçlenmesini sağlar. Bu yağı kullanırsanız, 20 dakika sonra yıkanmayı ihmal etmeyin.

Yaşlanma karşıtı özellikler

Pek çok yağın yaşlanma karşıtı özelliği vardır ve susam yağı da bunlardan biridir. Cildinizi nemlendirerek yaşlanma çizgilerinin oluşumunu engeller.

Susam yağını mutlaka güzellik rutininize katmanızı tavsiye ederim!

Güzelleşelim.Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin