58

176 17 0
                                    

Persler döneminde, zerdüştlük döneminde, babil döneminde, cinlerle ilgili bilgiler iyice ortaya çıkmış din ve dinsizlik kültürü çok ilerlemişti. İnsanların çoğu tercihini dünyadan yana yaptıklarından iblisle işbirliği yapılıyordu. Kötü dönemler yaşandı. Ve Allah çeşitli dönemlerde tarihe müdahale etmiştir. İnananları yok etmeye çalışan inançsız kavimler tanrının öfkesiyle doğal afetlere uğramışlardır. Küresel düzenin bozulmasında iblis'in cinlerinin büyük etkisi olmuştur. Dünya tarihinde çok çeşitli dönemler benzer tekerrürlerle doludur. Sonuçta şeytani cinler Allah karşı yenik düşmüştür.

• Cennette sürekli kötülüğü telkin eden cinler olmayacağından sürekli meleklerin iyi etkisiyle güzel bir yaşantı görülecek. Kimseye olumsuz düşünce beslenmez kimsenin eşine kötü niyetle bakılmaz. Cennetin kendi ekseni etrafında dönüş hızı çok yavaş neredeyse hareketsiz gibidir. Dolu dolu ve uzun yaşam, sürekli devam eden şimdiki zaman vardır. Yaşlanmanın olmadığı zevk ve eğlencenin olduğu müthiş bir küre göreceğiz.

• İnsanlara gizli olan varlıklara cinler denir. Bu görünmeyen ve kendilerini gizleyen güçler; gören, işiten, düşünen bilinçli varlıklardır.

• Şeytan (iblis) lanetlenmeden önce cinlerin ileri gelenlerinden biriydi.

• İnsanları korkutmak cinlerin en büyük eğlenceleridir.

Korku ÖyküleriWhere stories live. Discover now