Yeni Barınak

1.3K 57 13
                                    

■■■Medya : Maral yeni barınağının bir bölümünün dıştan görünümü.Maral bahtsız gelin bakalım onu neler bekliyor.Yeni barınağına alışabilecek mi peki ? İyi okumalar■■■

Maralın ağzından;

Bileğimi sertçe kavradı ardından ev demeye bin şahit gerek dedirten yere doğru sürükledi kapıyı açtı ve hemen sağdaki odaya flrlattı şiddetinden elim dolabın sivri ucuna değerek kanamaya başladı. O bunu görmedi bile görse de umrunda olacağı ihtimali bile çok uzak geldi birden.

"Artık burda kalacaksın yeni barınağın burası ! "

dedi yarı öfke dolu yarı alaylı ifadesiyle.Benden sanki bir hayvanmışım gibi bahsetmesi içimi acıtmaya yetmişti. Yeniden gözüme yaşlar hücum ederken bir damlanın kayıp gitmesine izin verdim.Bu onun umrunda bile değildi.

" Ne o beğenmedin mi ? Unutmuşum sen Halil ağanın kızıydın değil mi? Burası seni sarmaz! "

Alaylı kahkahasından sonra hışımla odadan çıktı artık düşüncelerimle başbaşa ne yapacağını bilmeyen bir ben vardım. Ben nasıl birine bulaştım böyle ben burda ne yapacağım?

Pencere aralık olduğundan dışarıda konuşulan herşey duyuluyordu.

"Necmi söylesene Adar ağa ne dedi? Gelin ağayı neden buraya getirmiş? " Necmi Haşim ağanın eski emektarlarından dı konağın kahyası aynı zamanda Haşim ağanın çocukluk arkadaşıydı.Adarı severdi elinde büyümüş sayılırdı ama bu işe anlam veremiyirdu.Düşüncelerinden sıyrılarak hanımının sorusuna odaklandı.

" Adar ağa artık gelin ağamın yanında konaklayacağımızı haftada bir gelip kontor edeceğini söyledi".

"Nasıl yani bu ev tam bir harabe biz yapışığındaki yeni evde oturacağız koskoca Gelin ağa burda mı kalacak diyorsun?"

"Evet fisun öyle görünüyor.Ben de bu işe anlam verebilmiş değilim.Ayrıca evden dışarı bahçeye dahi çıkmaması gerektiğini yemek saatleri dışında odasından da çıkmamasını söyledi"
Fisun hanım duyduklarının şokuyla napacağını bilemez halde bahçeyi turkamaya başlamışdı bile.

"Sen ne diyirsun Necmi Allah aşkına hiç öyle şey olur mu? Haşim ağaya ne deriz sonra eminim haberi yoktur".

"Ben de öyle düşünüyorum ama emir büyük yerden biliyorsun artık ağa o sayılır evlendi ve tüm işlerin idaresini ele aldı."

"Gelin hanım ne olacak? Yazık değil mi?"

"İşte orası belli olmaz.Geleceği ancak Allah tayin eder.Umarım pişmanlık duyacağı şeyler yapmaz".

●●●

Maral duyduklarıyla öylece oturmuş başına gelecekleri düşünmeye koyulmuşdu.Burdan çıkmanın yolu yok muydu?Hoş çıksa sağ kalır mıydı? Öylece düşüncelere dalmış giderken kapının kilit sesi duyuldu.içeri aniden dalan yosun gözleri öfkeyle parlayan Adardan başkası değildi.

"Yeni barınağını sevdin mi? Alışsan iyi edersin.Ha bu arada buradakilere en ufak saygıslzlığını yada kaçma girişimini olurda duyarsam bu senin sonun olur yapacaklarımdan sorumlu olmam. ANLADIN MI BENİ ???" sonlara doğru yüksek çıkan sesiyle Maral neye uğradığını şaşırmış vaziyette öylece Adara bakıyordu.

"Sana bir soru sordum?" Maral konuşamadı sadece başıyla onaylamakla yetindi.

"Şimdi hazırlan aşağı gel sana bugün sadece bir defa yemek yeme şansı sunuyorum kaybetmek istemezsin herhalde. Haa Hazır hatırlamışken iyi ye yarın sabaha kahvaltı olmaz belki sonra açım diye ortalıkda mızmızlanmanı istemem biliyorsun ne sesine ne sessizliğine tahammülüm yok ! "

Adar sözünü bitirir bitirmez hızla odadan çıkmış ve ardından sertçe kapatmışdı.Maral gözüne dolan yaşlara kızamıyordu bile düşdüğü hal hal değildi.Bu kadar aşağılama bu tavırlar ona çok ağır geliyordu.Çaresizce kıpırdandı o çok inatçı bir kızdı açlıktan ölse dahi aşağı adımını atmazdı.

●●●

"Ağam gelin hanım aşağı inmedi ne yapalım istersiniz?"

"Haa öyle mi?Demek hanım ağamız teşrif etmemişler? O halde aç değiller keyfi bilir.

"Ama ağam-

"Üsteleme Necmi orda sabaha kadar kalsın belki aklı başına gelir odanın yedek anahtarları da bende dursun size güvenmiyorum çünkü . O kapı sabaha kadar kilitli dursun bakalım.

■■■ Görüşleriniz benim için önemli artık yorum yapın lütfen beğenilip beğenilmediğini bilmek istiyorum
■■■










Yayımlanan bölümlerin sonuna geldiniz.

⏰ Son güncelleme: Jul 22, 2015 ⏰

Yeni bölümlerden haberdar olmak için bu hikayeyi Kütüphanenize ekleyin!

Gönül AğrısıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin