Někdy vaše srdce potřebuje více času, aby přijalo to, co vaše mysl už dávno ví.

33 2 0
                                    

Zmrzlinu si sice večer nedala, ale nemohla odmítnout trochu čokolády.
Bude to dlouhá a namáhavá cesta.

Láska dokáže lidem někdy pořádně zamotat hlavu. A někdy to dokáže, i když to ještě ani láska není.
Dívka byla na dovolené a zalíbil se jí jeden kluk. Dlouho ho nepotkala a tak se snažila, aby se s ním, ne, aby ho, viděla. Věděla, že je na dovolené, za tři dny odjíždí a ten kluk je z jiné země, i když by se s ním domluvila. Věděla to, ale stejně ho ještě chtěla vidět. Jenže on o ni ani nezavadil pohledem. Vždyť mě ani nezná. A nejsem hezká, proč by se o mě zajímal? A navíc už třeba někoho má. Prostě ho nezajímáš, tak se s tím smiř.
Dívka si řekla, že už na něj nesmí myslet. Nesmí. A kdyby o sebe měli rukou osudu zavadit, jejich cesty se sejdou. Takže už žádné rozptylování, užiju si dovolenou, a pořádně! Potřebuje se odreagovat.

Ležela v moři na lehátku a pozorovala mořské vlny a okolní svět. Moře bylo tak nádherně průzračné, nikdy tak čisté moře neviděla. Musela si ten poslední den zítra užít. A teď si musela vštípit do paměti, jak to tam vypadalo. Bylo to báječné, takže by bylo hrozné, na to zapomenout.

Když si lehala do postele, škytla. Když máš škytavku, tak na tebe někdo myslí... Vzpomněla si na něj a jako zázrakem to přestalo. Otočila se ke stěně, aby ji nikdo neviděl a usmála se. Že by si mě všiml? Ne, třeba to ani nebyla škytavka, prostě náhoda.

Poslouchala písničky, přemýšlela o všem možném. Nedokázala usnout. Několikrát se otočila na jinou stranu. Její tělo se stále jakoby houpalo na vlnách.
Nemohla usnout ale nakonec se jí to podařilo. Při představě, že usíná v jeho náručí.

-

Už byl poslední den, odjížděli v sedm, ale všimla si, že jeho rodina si zrovna dneska musela půjčit auto. Takže ho dnes neuvidí. Není ani malá šance, že by se potkali. Ale večeře je v sedm.. Takže bych ho teoreticky mohla vidět.. Dívce se pomalu zvedala koutky úst.
Jenže večeře je až do devíti, může klidně přijít v osm.

Rozhodla se, že si užije naplno posledního dne. Nebude na něj myslet, ale zaměří se na moře, jídlo a milý personál.

Dívce se také všechno povedlo, a když si sedala zklamaně do autobusu, uviděla jeho sestru. Její oči se ihned začaly míhat. Ale autobus se rozjel a ona už ho neviděla. Není nám, ne, mně, to souzeno. Takže na něj zapomenu a tečka. Bylo to jen zalíbení na chviličku.

I když na něj celou cestu autobusem myslela, v letadle už se její myšlenky ubírala jiným směrem. A tak když letadlo v pořádku přistálo a všichni začali tleskat, s radostí se také přidala. Milovala ten pocit, bylo neskutečně krásné, jak měli všichni cestující v tu chvíli něco společného.

-

Když si ve tři ráno lehla do své měkké a teplé postele, rychle usnula. Ale ještě před tím jí připadalo zvláštní to dokonalé ticho, které v hučícím letadle chybělo. Byla ráda, že už je doma. Sice moře a vodu obecně milovala a na dovolené si hodně odpočinula, ale doma je doma.

Vím, že je to kratší, ale snad to nevadí. Užívejte prázdnin! :)

Život fňuka, který se ani sám v sobě nevyznáKde žijí příběhy. Začni objevovat