Başlangıç

11K 344 11
                                    

İncinin agzızdan:
Bugun çok yorucu bir gündu, bütün gün koşturmuştum. Neyseki sonunda evimdeydim. esyalarımı masanın üstüne bıraktıktan sonra kanepeye oturmuştumki, iremin sesiyle zıplıyı verdim.
- İrem neoldu?
- İnci sana iyi ve kötü haberim var
- neymiş, önce kötü olanı söyle
- mardine gitmeliyiz
- niyeki?
-çünki annemiz ve babamız mardinde hamdan asiretin üyelilermiş
- ne? eminmisim yani gercek ailemizmi?!
- evet, eminim onlar bizi bulmuşlar biraz önce adamları geldi. Ha bu arada agabeyimiz kız kaçırmiş, bizide duyune çagırıyorlar, gidiyoruz değilmi?
- hayır tabiki, eyer mardinde kız kacırılıyorsa ya ikisinide öldürüryorlar yada berdel yapıyorlar
- berdel ne demek, sen bunları nerden biliyorsun?
- berdel şu demekki kacıran oglanın evinden bir kız, kacırılan kızın erkek kardesiyle evleniyor, eger duyune cagiryprlarsa demekki seni evlendirecekler bu yuzden gitmiyoruz
- İnsanları tanımadan yargılıyorsun inci
- Mardine kanlı şehir derler, ordaki insanlar gözlerini kırpmadan insan olduruyorlar.
- Ben gidiyorum sen gelmiyorsan gelme
- İrem hata yapıyorsun, macera diye basını belaya sokucaksın
- Çok korkaksın
- Ben korkak deyilim sadece, tedbir alıyorum
- Dediklerinden anladıgama göre illada seni yada beni secicek deyil ya, hem bizim amcamız varmiş onunda 3 tane kızı varmıs bizimde kız kardeşimiz var.
- Bizdeki şansla bence secerler, bekliyorum
- Karamsar olma bence, bem yarın sabah 13:40 aldım bilet ikimizede
- off, irem, off
- Geliyomusun yani?
- Evet geliyorum
İrem en nefret etdiyim zafer gulusu atmıstı.
〰〰〰〰〰〰〰
Gece olmustu. Yatagımdaydım, cok yorulmustum, ama dusunmekten uyuyamiyordum. Mardinde neler olucagını, ne yasıyacagımızı bilmiyordum, korkmadan edemiyorum ama içimden bir ses oraya gitmemi soyluyordu, nedenini anlamış deyildim.
Ben cabuk kabullenen birisiyim, eger benden evlenmemi isteseler biraz sitem sonrada boyun eyerdim işte bundan cok korkuyordum. Bir yandanda annemi merak ediyordum, nasıl birisi acaba, benziyormuyuz, bizi gorduyunde ne yapacagını merak ediyordum. Kafamda çok soru işareti var, uyuyabileceyimi sanmıyordum.
➰➰➰➰➰➰
Sabah olmustu, heyecanlıydım, uykum vardı ama saate baktıgımda 11 olmusdu. Hemen ayaga kalktım ve banyoya girdim rutin işlerimi halletdim. Sonrada dolabı acıp ne giyeceyimi seciyordum. Orası kadınların hiç bir hukmu olmadıgı bir sehir oldugu için kapalı bir sey giyinmeliydim, gelir gelmez terbiyesiz diye anılmak istemiyordum ve duzgum bir sey sectim. Mutfaga girdiyimde İrem sofrayı acmamıstı bile, ama bunu hep ben yaparım, kahvaltı etmiyicem.
İrem simit yemişti. Bavulları cıkartıp taksi cagırdık oda hemen geldi.
Havalimanina geldik.
➰➰➰➰➰➰➰
Mardindeydik, cıkısta bizi luks bir arabayla karsıladılar belliki ailemiz zengin. Yarım saat sonra buyuk bir konagım onunde durduk. Cok guzeldi gercekten, boyle bir sey beklmeyordum.

Mardin ve AskHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin