zin 2: uitslag

117 6 4
                                    

KimmBoo

Ik vond jouw zin erg mooi. Het beschrijft goed het gevoel dat ik ook heb in de zomer. Als ik toch één klein kritiekpuntje mag geven, is het variatie. Je gebruikt twee keer dezelfde constructie, wat absoluut niet fout is, maar je krijgt zo wel een herhaling. Al wapperend, al schuivend. Je zou deze misschien kunnen vervangen door een betrekkelijke bijzin of gewoonweg de 'al' weglaten. Dit is echter maar een klein detail en ook een persoonlijke mening. Goed gedaan.

stemmen: 3

Jolientje

Ik vind dat je in je zin mooi beschrijft waar vakantie voor jou om draait, maar daar blijft het voor mij ook bij. Jammer genoeg was de zin voor mij niet magisch genoeg. Er zat ook een klein foutje in. Het is 'het meest rustgevende', in plaats van 'het meest rustgevendste'. Mooi zo.

stemmen: 2

MistyTea

Ik vind het op zich een hele leuke zin. Je maakt mooi gebruik van beeldspraak met het omarmen, maar de zin springt er niet echt boven uit. Ik zou ook wat meer komma's zetten, maar dat maakt het gewoon eenvoudiger en is niet echt verplicht. Toch heel goed gedaan.

stemmen: 4

EliseP13

Mooie zin. Leuk dat je rijm in je zin steekt zonder iets te forceren. Ik vind het ook fijn dat je niet gewoonweg 'blauw' en 'geel' gebruikt, maar dat je de kleuren mooier maakt door middel van adjectieven. Goed gedaan.

stemmen: 10

xKikiSnowyFlake


Ik vind je zin vrij basic. Je beschrijft eigenlijk gewoon wat er is in de zomer, dat de zon schijnt en de vogels fluiten. Ik denk dat je moet proberen meer gevoel in de zin te leggen. Dat probeer je bijvoorbeeld al met die glimlach, maar het mag nog veel duidelijker. Ook maak je een vreselijke spellingfout: toverd. De zon tovert, met een t en niet met een d. Dat terzijde heb je het er toch nog goed van afgebracht. 

stemmen: 1

Midnightdragonchaser

Ik hou oprecht van deze zin. Ze is eenvoudig, simpel, maar o zo subtiel en krachtig opgebouwd. Je werkt goed met alliteraties en gebruikt een verbluffende beeldspraak. Dit is mijn persoonlijke favoriet. Heel erg goed gedaan!

stemmen: 8


Bedankt voor de inzendingen. Ik heb weer enkele mooie dingen gelezen. Uiteindelijk werd het nog een strijd tussen twee zinnen, die van EliseP13 en Midnightdragonchaser. Uiteindelijke won Elise nipt met haar zin: Hemelsblauw en zinderend geel, het geeft me elke keer een krop in de keel; even net als vroeger, even net als toen, even weer samen, in dit kleurrijke seizoen.

Proficiat aan alle deelnemers!



Zeven Zinnen |schrijfwedstrijd|Where stories live. Discover now