İlk Gün

123 4 3
                                    

Annemin beni dürtmesiyle uykulu olduğum halde kalktım. Annem bir şey söylemeden odadan çıktı. Yavaş yavaş topallayarak. Topallamasının sebebi kazadan sonra kesilen bacağının yerine takılan protez bacak. O kazayı aklıma getirmek bile bana acı veriyordu. Tek hatırladığım yağmurlu bir gündü. Birde annem ile babam yağmurun şiddetine eş değer tartışıyordu. Kazada karşıdan gelen bir arabaya çarpıştık. Diğer arabada 2 kişi ölmüştü. Bizim araba ise babam ölmüş, annem bir bacağını kaybetmiş, on bir yaşındaki kardeşim ise felç kalmıştı. Kardeşimin bütün hayatı o kazayla sönmüştü. Eskiden yerinde duramayan kardeşim şimdi ise ağzımıza bakıyor ve ne dediğimizi anlamaya çalışıyordu. Bu düşünceler içinde sıyrıldıktan sonra kalkıp üstümü giymeye başladım okula gitmeyecektim. Annem de bunu istemiyordu ama çalışmak zorundaydım. Anneme verilen bütün yardımların kesilmesinden bir ay geçmişti. evde para kalmamıştı.Anahtarları alıp evden hızlı bir şekilde çıktım . On beş dakikalık bir yoldu ama benim daha yarım saatim vardı. Bilerek evden erken çıktım. Çünkü o ev eski anılarımın canlanmasını sağlıyordu. Dışarıda yürümek bana huzur veriyordu . Gene kazayı düşünürken birden kendimi restaurant önünde buldum . Adı NOKTA RESTAURANT'tı arkadaşımın babasınındı.Ondan iki eleman alınacağını duymuştum .İçeri girdim büyük bir yerdi. Hayatımda hiç yemek yiyemiyeceğim bir restaurant 'tı.

İçeride fazla çalışan olmadığı için mutfak yazan yerde dinlenen garsonların yanına gittim.

-Merhaba. Benim Akif bey çağırmıştı. dedim.

-Hıı. sen aramıza yeni katılacak gençsin demek ki düş peşime. dedi

Bende hiç bir şey demeden elinde bir kağıt olan ve ha bire not tutan garsonun yanına gittik. Beni oraya götüren garson.

-Şefim yeni gelecek olan çaylak bu. dedi ve hemen arkadaşlarının yanına gitti. Şef arkasına döndü.Sanki ergenliğe girmiş bir kalınlıkta.

-Hoş geldin genç. dedi

On dakika boyunca bu restaurant ta işlerin nasıl yürüyeceğini anlattı. Bende dinledim sanki sadece kafamı salladım . aBeni iki günlüğüne kasada çalıştıracaklarmış. Orada ki garsonların nasıl çalıştığını öğrenmek için. Sonra orta yaşlı bir bayanla bana depoya götürmesini ve orada üstüme uygun bir elbise bulunmasının emrini verdi. On dakikalık bir süreden sonra elbisemi bulmuştu. Kadın garson dışarıda beni bekliyordu.

-Genç bu artık senin çok iyi bakmalısın . Eğer kaybedersen maaşından kesinti yapılır ve yeni bir elbise verilir
Bende kafamı sallayarak tamam dedim.Kasada beklemeye başladım. Benle beraber durana sordum.

-Seni de mi deniyorlar? dedim.

-Hayır ben kasiyer olarak çalışıyorum dedi.

İşe başlayalı 2 saat olmuştum öğle arasına daha çok vardı. İnsanlar o saate çok geldiği için bizim ki daha geç başlıyordu. Yanımda ki kasiyer ortaokul 7. sınıftan terk olduğu için benim hesabım daha kuvvetliydi. Sonra şef yanıma gelerek elime bir şey tutuşturdu.

-Al kartı tak. Müşteriler kötü bir davranışı gördüğünde bize şikayet etsinler diye.

Kartı aldım adımı doğru yazmışlar mı diye üstünde ANIL TUNÇ yazıyordu. Tamam doğru. Ben bunu takmaya çalışırken birden ince bir ses geldi. Kafamı kaldırdığımda üstünde mavi bir tişört olan bir kız geldi. Saçları siyah, gözleri ondan da siyah abartmadan yaptığı makyajıyla bana seslenmişti.

-Bakar mısınız ben Akif bey in yanına gelmiştim. Dedi.Bende dilim tutulmuş gibi.

-Akif bey demi Akif beyin yanına geldiniz . Dedim Lafımı kesti tebessüm ederek.

-Evet Akif bey. dedi.

-Şefim. yeni eleman geldi. Diye bağırdım

Şef' te yeni gelen kızı yanına çağırdı

Aman Allah'ım tam benlik kız. Ben aklımdan ne geçiriyorum diye kendime yavaşça tokatladım. Kasiyer bana bakarak güldü. Bütün gün iş bitene kadar o kız aklımdan çıkarmamıştım. Onu gözleri gibi siyah garson elbisesi içinde görünce müşteriye yanlış hesap verdim ama kıl payı kurtarmıştım. Eve giderken hala aklımdaydı o ilk kez birine böyle vurulmuştum. Ta ki bu duygu eve gidene kadardı . Kapıyı açar açmaz kardeşimin inlemesi geldi. Ben de bu acı bağırışı daha fazla duymamak için odama çekildim.

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİDİR :D




Aşk-ı MatemHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin