De geschiedenis van het paard

68 2 1
                                    

Het paard kwam meer dan 4 miljoen jaar geleden op de grasvlaktes in Noord-Amerika. Daarna kwamen de paarden ook in Azië voor. Ongeveer 5.500 jaar geleden temden de mensen in Centraal Azië de paarden voor het eerst en leerden de paarden te berijden.
De eerste paarden waren net zo groot als een hond. Ze leefden in bossen en wouden. Deze paarden hadden tenen in plaats van hoeven. Toen aten de paarden meer blaadjes dan gras, uiteindelijk stierven dit soort paarden uit.

Het bewijs dat er vroeger al paarden bereden en getemd werden was, dat ze oude botten en tanden van paarden hebben gevonden. Het echte bewijs zat aan de tanden er zat slijtage aan de tanden, en dat betekent dat er een bit in heeft gezeten.

Een paar van die eerste paardenrassen die het hebben overleeft zijn: het Przewalskipaard, de Sorraia, de Camargue en de nog best wel populaire pony de Arabier.

Het Przewalskipaard: In 1881 werd dit paard gevonden in het westen van Mongolië. Ze waren bijna uitgestorven. Door hulp van mensen bestaat het ras nog steeds. Toen het ras in 1881 werd ontdekt leefde het al meer dan 20.000 jaar.

De Sorraia: Deze pony komt uit Spanje en Portugal. De Spanjaarden namen de Sorraia mee naar Amerika. En de Sorraia heeft een grote indruk gemaakt bij de Mustangs. De Sorraia is een zeldzaam ras, waar er nog ongeveer 200 van zijn.

De Camargue: Het Camargue paard leeft al duizenden jaren in de Camarguestreek, dat ligt in Zuid-Frankrijk. Cowboys reden op hem.

De Arabier: De Arabier is 4.500 jaar oud. En waarschijnlijk stamt hij af van het Kapische paard. Hij komt uit een stuk tussen Arabië en Turkije.

alles wat je wilt weten over paardenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu