~ 1-5 ~

4.2K 87 34
                                    

1. Slutstriden på Hogwarts utspelar sig 1998 - samma år som J.K.Rowling publicerade Harry Potter ett i Storbritannien.  "I open at the close" som hon själv säger. (Och som står på kvicken i "Harry Potter och Dödsrelikerna" i orginalversionen)

2. 1945 utspelade sig den kända trollkarlsduellen mellan Dumbledore och Grindewald. Då hade Grindewald redan varit stor i flera år, och mördat många. Varför gjorde inte Dumbledore något innan?
J.K. Rowling har erkänt att Dumbledore  var homosexuell - han var kär i Grindewald. Det förklarar också varför Dumbledore inte reagerade på Grindewald's hemska planer när de var yngre.
(Förlåt alla er som har trott att Dumbledore och McGonnagall var hemligt förälskade!)

3. Efter Hogwarts blir Ginny jagare för Holyhead harpies, det bästa dam-quidditchlaget i Storbritannien. Men när hon och Harry får barn slutar hon, och börjar skriva om quidditch i 'The Daily prophet' istället.

4. Professor McGonnagall höll också på med quiddich när hon var yngre, men efter ett svårt fall under hennes sista år på Hogwarts slutade hon.

5. Kingsley Shacklebolt, som blev tillfällig trolldomsminister efter Pius Korpulens, behåller platsen och blir väldigt omtyckt av de flesta.
Och varför inte? Jag själv kan knappt tänka mig någon bättre för posten än Kingsley, med sin djupa, släpiga, lugna,  röst.

Tack för att ni har läst!  Kommentera om det är något jag har gjort fel eller ska tänka på så är ni snälla. Och läs gärna mina andra berättelser!

"Happiness can be found even in the darkest of times, if only one remembers to turn on the light."
- Albus Dumbledore

// 1EllaStories1

Harry Potter faktaDär berättelser lever. Upptäck nu