Bölüm-25

1.9K 85 3
                                    

"Neriman anne" bu gün içimde nedenini bilmediğim bir mutluluk var. dün gece arabada uyuya kaldım be büyük olasılıkla Cem beni eve kadar taşıdı , yazık çocuğa.

"Söyle annem." Neriman anneme Cem'in yanındayken hisseddiklerimi anlatıcaktım.

"Annem biz senle ne zamandır oturup birer meyve suyu içmiyoruz." napiyim kahve yapamıyorum , çayıda sevmiyorum , meyve suyu en güzeli.

"Tamam bakalım sen yap da gel ben kış bahçesindeyim." diyip mutfak kapısından bahçeye çıktı. hemen buz dolabının kapağını açtım. benim için her alış-veriş yapıldığında mutlaka nazo alınır. hatta bir defasında babamı arayıp almasını söylemiştim. nazoyu boza olarak anlayıp boza almıştı bana. bunlara gülerken çoktan yapıp bardakları tepsiye koyuyordum.hepsini hallettikten sonra pijamalarımın üzerine montumu geçirip kış bahçesine gittim. Neriman annemi çiçeklerle konuşurken gördüm.

"Bizim deli kız aşık oldu galiba. Baksana o kadar zamandan sonra hoplayıp zıplıyor.Cem evladım iyi geldi ona." gerçekten aşık mı oluyordum.

"Ben geldimmm" diyip tepsiyi masaya koydum.

"Heh gel bakalım bu gün ki derdin ne ?" Oha nerden anladın diycem ama kadın tanıdı iyce beni.

"Ya şimdi nasıl desen off ya ne zor şeymiş."

"Dur ben söyliyeyim. Cem'in yanında kendini huzurda ve güvende hissediyorsun. onun seni sahiplenmesini ve kıskanmasını seviyorsun. ha bide o sana sarıldığında ve dokunduğunda kalbin çok hızlı atıyor , kan yanaklarına hücum ediyor. demi ?" Oha müeccim misin sen ?

"Ya öyle de denebilir. ama asl- Oha tamam ya tam olarak öyle işte . ama neden böyle oluyor Neriman anne ?"

"Sevmeye başlıyorsun annem ondan böyle oluyor." ben ve sevmek çok farklı iki şey ama herşeyim bir ilk vardır.

"Peki Neriman anne sen hiç sevdin mi ? " Sevmiştir demi.

"Sevdim annem sevdim. " bunu derken gözünden bir damla yaş aktı. sonra devam etti.

"Çok seviyorduk biz birbirimiz babam vermedi beni zaten onunda annesi istemiyordu beni. sonra bir gün kaçalım dedik. babam duymuş öğrenmiş. tam biz kaçıcaz geldi önümüze 'benim vermediğim kızı sen nasıl kaçırırsın ?' diyip bastı tetiğe Hasan orda yıkıldı. sonra babam 'benim senin gibi bir kızım yok artık'diyip kapının önüne attı beni. Babanneni annem tanırdı. yakın arkadaşlarmış eskiden saolsun beni yanına aldı. sonra sana olanlar felan derken buradayım işte annem." dedi gözlerinin yaşını silerken burukça gülümseyip

"Sen niye ağlıyorsun güzelim ?" Diye sordu . ağlıyor muyum ben? Hemen gözlerimi silip güldüm.

"Farkında bile değilim." diyip meyve suyumu içtim.

"Duru"

"Efendim "

"Cem de sana karşı boş değil haberin olsun." diyip göz kırptı. midemde nedenini bilmediğim bir şekilde kelebekler uçuşmaya başladı. telefonuma gelen mesaj sesi bunu bozar gibi oldu ama ismi görünce daha çok mutlu oldum. yüzüme nedenini bilmediğim bir sırıtma yerleşti.

'HÖDÜK' bunu görünce bile heyecan yaptım.

KİMDEN : HÖDÜK

Babam bu akşam seni bize yemeğe bekliyor haberin olsun.

Hayır şaka demi Cem'in ailesiyle tanışacak kadar ileri bir ilişkimiz yok zaten bizim ilişkimizde yok. ilk başta gülen yüzüm şimdi Sirkeci gibi oldu. Neriman annem fark etmiş olacak ki

"Annem bir şey mi oldu ?"

"Mehmet amca akşam yemeğe çağırmış beni ama bizim Cem'le ilişkimiz o kadar değil ki ." diyip kafamı ellerimin arasına aldım.

"Üzülme annem demek ki seni gelinleri kabul etmişler bile hadi kalk giyin akşama 3 saat var zaten." Oha o kadar olmuş mu ya ?! Hemen kalkıp odama koşarak daha doğrusu uçarak gittim. Ne giyeceğim şimdi ben ?! Ah kız triplerine girdim bile. Ahh bide telefonum çalıyor. kim bu şimdi ya

Heh Cem'mişti.

"Efendim"

"Nasılsın güzelim ?" Güzelim mi ? Cem bana güzelim dedi.

"Iyiyim sen " çocuk sana güzelim diyor duru sen ne diyorsun !

"Bende iyiyim hazır mısın seni almaya geleceğim." ne şimdi mi ben ne giyeceğimi bile bilmiyorum !

"Hayır. ben daha ne giyeceğimi bile bilmiyorum!"

"Sakin duru. yarım saate evden çıkarım sende hazırlan işte."

"Tamam" diyip cevap beklemeden kapattım. huy oldu bu bende . hemen dolabın başına geri dönüp ne giysem diye düşündüm. bu aralar hep koyu renk giydiğimi fark ettim ve değişiklik olsun diye kırmızı bir elbise seçtim(multimedya). altına siyah topuklu giydim saçlarımı tarayıp çantamı aldım. 20 dakikada hazırdım. aynaya son kez bakıp kendimi süzdüm.

"DURU,CEM GELDI HADI" Neriman annem bağırışından sonra hemen odamdan çıkıp aşağı inmeye başladım. Cem kapıda beni bekliyordu. oda fena değildi hani şimdi siyah takım elbisesi ,beyaz gömleği ve siyah kravatı. ah tabi birde gülüşü var.

"Çok güzel olmuşsun." diyip güldü.

"Teşekkür ederim hani sende fena değilsin" diyip yanına gittim. evden çıkmadan önce Neriman annemi öptüm. Cem arabaya yaklaşırken benden önce gidip kapımı açtı, vay be bu bizim höhük mü ? vakit kaybetmeden hemen bindim. oda sürücü koltuğundaki yerinini alınca motoru çalıştırdı. yakın herhalde diye düşünürken 3-5 dakika geçmişti ama bizim eve benzeyen bir evin önünde durduk. Tek yaşıyordu , demek ailesinin yanına gelmiş.

"Geldik " dedi ve inip kapımı açtı.

Arabadan çıkıp Cem'in elimi tutmasına izin verdim. Kapıya kadar beraber yürüdük. sonra zile bastı. bir kız kapıyı açtı. yazık kumaş yetmedi herhalde eteği bir karış. kız Cem'in içine düşücek şekilde bakarken Cem'e daha çok yaklaştım. İçeri girdiğimizde salonda bir kız bir kadın ve Mehmet amca vardı hadi kadın annesi diyelim ama bu kız kim ki ?

SOL YANIM (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin