RÖPORTAJ: @kacikkafe adlı kullanıcı ile röportajımdır:)

34.3K 1.2K 141
                                    

kacikkafe: Merhaba Gül. Öncelikle benimle röportaj yapmayı kabul ettiğin için teşekkür ederim.

yazarinizG: Merhaba ve ne demek canım.

kacikkafe: Matematikçi çarpıcı kurgusu ile diğer öğretmen-öğrenci ilişkisini anlatan tüm kitaplardan ayrılıyor. Bunu nasıl başardın?

yazarinizG: Renkli bir hayal gücüm var ve taklitçilikten nefret ederim. Okunabilmek için çarpıcı şeyler yazmam gerektiğini biliyordum. Bu yüzden de bu kurguyu tasarladım.

kacikkafe: Kitap yaşadığın tüm zorluklara rağmen başarısını sürdürüyor. Kitabı silmek zorunda kaldığında neler hissettin?

yazarinizG: Çok üzüldüm. en çok da okurlarımın güzel yorumlarının gitmesine üzüldüm. Ama aynı zamanda da hırslandım. Çünkü bu olay başıma bir çekemeyen yüzünden geldi.

kacikkafe: Nasıl bu kadar güzel yazabiliyorsun? en çok hayret ettiğim bu.

yazarinizG: Teşekürler öncelikle ve bir başarı söz konusuysa bunun tek sebebi çok ama çok okumamdır. Dünya klasiklerine meraklıyımdır. Hemen hepsini okudum zaten. Onlar bitince de bestseller modern romanlara geçiş yaptım.

kacikkafe: Peki birazcık kendinden bahseder msin?

yazarinizG: tabi. 26 yaşımdayım. Kamu yönetimi mezunuyum ve malesef hala işsizim. Okumayı, film izlemeyi, resim çizmeyi ve yüzmeyi çok seviyorum.

kacikkafe: Benim ve herkesin merak ettiği bir özel soru: erkek arkadaşın var mı?

yazarinizG: Var, 6 buçuk yıllık bir ilişkim var. Adı Hakan sevgilimin ve twitter hesabımda onunla fotoğraflarım da var. Haklısın bu arada herkes mesaj yazarak bana bunu soruyor :)

kacikkafe: Maşallah enişte yakışlı ama :)

yazarinizG: teşekkürler :)

kacikkafe: Peki karakterler hakkında konuşursak; kendini en yakın hissettiğin karakter kim?

yazarinizG: Duru'ya yakın hissediyorum. Bu arada kitaptaki tüm karakterler benden bir parça. Hepsi benim aslında. Ama Duru'nun özellikle cadılığı benim kişiliğimin en belirgin özelliğidir. Öte yandan Deniz karakteri benim ve erkek arkadaşımın harmanlanmış hali. Deniz'in delikanlılığı, pes tutkusu, aşkına sahip çıkması, kıskançlığı, küfürleri, ped olayındaki gibi fedakarlığı... hepsi Hakan'dan. Ama öfkesi ve güzel yemek yapması ya da temizlik hastası olması benden. Hakan bir bardak su bile almaz mutfaktan ama ota boka da sinirlenmez, nadiren de olsa sinirlenirse fena olur tabi. Kızlar aslında Deniz'e değil benim sevgilime aşıklar :)) Sina'ya gelince ben asla o kadar ezik olmadım. Hatta okul hayatım boyunca asla silik karakter olmadım diye rahatlıkla söyleyebilirim. Tiyatro külubündeydim ve ben tanımazken lisede okul, üniversitede tüm bölümüm tanırdı beni. Üniversitede sevgilimle sınıfın en popüler çiftiydik. Sina kadar çalışkan da olamadım :) Ama Sina kadar duygusal bir kızım. Sina içimde sakladığım Gül. Melis'in güvenilir dostluğu ise tek kelime ile DİLEK. 13 yıllık en yakın arkadaşım, dostum... Wattpad'e gelmemi ve bu başarıyı elde etmemi sağlayan kişi. Ona burdan kocam öpücükler :*

kacikkafe: Peki Hakan seni okuyor mu?

yazarinizG: Evet ve erkek okurlara cevap vermeme bile tahammülü yok. Harbi kıskanç :) Erotik sahneler için bir ara zılgıt da yedim kendisinden :) ama özgür bir yazarım itirazımdan sonra sansür kalktı :)

kacikkafe: Peki Deniz ve Sina'nın yaşadıkları için çok mutlular, hiç olay yok diyen okurlarına ne diyorsun?

yazarinizG: Bir kurgu var sonuçta. Ben isteğe göre yazmıyorum. Beklesinler, aradıkları tüm kaos ve karmaşa finale yaklaştıkça gelecektir.

kacikkafe: Kitap hakkında memnun olmadığınız birşey var mı?

yazarinizG: Birçok şey var. Öncelikle bölüm yetiştirme telaşından yeterli betimleme yapamıyorum. Hakan sayesinde bunu da fark ettim. Bana "Kitabında sadece olay var, mekan betimlemesi yok gibi." dedi ve haklıydı. Bu kitap olacak olsa ilk bu kısımları düzeltirdim. İkinci olarak genç hatta çok genç okurlarımın bana "oğlum, lan, hadi, yaa vs." gibi hitap şekilleri,yle seslenmesi. Yemin ederim çok sinirleniyorum ve bir daha kimseye cevap vermesem mi diye düşünüyorum. Bir de 10 bin kişilik hayalet okurlarım var. 10 bin kişi okuyor ama vote vermiyor. Onlara sesleniyorum burdan yıldıza basınca sizden para alınmıyor :D

kacikkafe: Cidden haziranda final yapacak mısınız?

yazarinizG: Evet. Voteler tek ilham perim ve vote sayısı çooooooooooooook düşük. Bunu okur oranına göre söylüyorum. Okuyorum ama beğenilmiyorum olarak algılıyorum bunu ve beğenilmezken yazasım gelmiyor açıkçası.

kacikkafe: Matemetikçi kitap olacak mı peki?

yazarinizG: Yayınevleri çok okunma oranı ve yüksek voteli eserleri basıyorlar sadece. Yani yine vote eksikliğinden ötürü hayır, basılmayacak.

kacikkafe: Sina'yla duygusallık dışında benzerliğiniz yok mu cidden?

yazarinizG: İlk aşkım ve tek aşkım oluşu benzerlik. Yani önüne gelenle çıkmak bana tuhaf geliyor. Ama genelde kızların değil de ayrılıklarda suç erkeklerin olduğu için kimseyi yadırgamıyorum asla. Ben Karadeniz kızıyım ve bana beni sevdiğini söylediği gün ona "Benimle evlenmeyeceksen hiç çıkma teklifi etme." idi. Kızlara sesleniyorum: bırakın badboyları, vicdan sahibi iyi çocuklarda asıl saaadet :)

kacikkafe: Bir nevi Güzin ablalık yaptınız yani:))

yazarinizG: Öyle oldu. Ama zaten çok fazla kız bana özel hayatı ile ilgili soru soruyor. Kimseyi kırmak istemiyorum ama 18 yaşından önce sevgilinizin olması çok aşırı saçma. O yüzden kimse bana özel hayatı ile ilgili fikir danışmasın lütfen. Bir de kitabımı tanıtır mısın olayı var tabi. Beni okuyan ve vote vermiş herkes profilimde ya da yorumlarda reklamını yapabilirler. Benim için sakıncası yok. Ama ben kimsenin reklam organizasyonunu üstlenemeyecek kadar meşgulum. Sonuçta hayat Wattpad'ten ibaret değil. Günlük işlerim vs. de var.

kacikkafe: Son olarak birazcık, ucundan da olsa tüyo alabilir miyiz gelecek bölümler hakkında.

yazarinizG: Deniz ve Sina'nın aşkı çok zor şartlarda sınanacak diyebilirim. Onları ayırmak için ciddi sebepler ortaya çıkacak. İkisi arasında bir sorun olmasa da dışardan ayrılmalarını isteyecek kişiler olacak. Hem de bunlar başta bu ilişkiye onay vermiş insanlardı. Bu kadar söyleyebilirim.

kacikkafe: Tamam keyifli sohbetin için çok teşekkürler.

yazarinizG: ben teşekkür ederim.

@kacikkafe ye tekrar teşekkürler. bu röportajı onun sayfasında da bulabilirsiniz.

MERAK EDEN VE TWİTTER HESABI OLMAYANLAR İÇİN MULTİ MEDYADA BEN...

AŞK PROBLEMİ: ŞURİMŞİNE & ŞURİNAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin