1.stretnutie

100 5 4
                                    

Stojím na cintoríne v objatí Bell. Po tvári mi steká čierny potok sĺz špinavý od ceruzky a špirála. Spoza Bellinho pleca hľadím na portrét smerujúceho sa a bezstarostného dievčaťa s dlhými blond vlasmi a belasými očami. Zmizla už takmer pred troma mesiacmi. Jej telo sa doteraz nenašlo. Čo sa stalo? Zmizla presne v deň svojich sedemnástych narodenin...Z myšlienok má vytrhne ďaleký, ale pritom tak blízky hlas,,...dcéra, vnučka, kamarátka." Zatvorým oči a predstavím si naše prvé stretnutie. Môj prvý deň v škôlke: Sedím na malej bielej stoličke za stolom a stále pozerám na obrovské drevené dvere. Vtom ku mne prídu dve dievčatá. ,, Ahoj, som Betka Swannowa " Blond vlasy má zaplatené do dvoch malých vrkôčikov, veľké modré oči sa na mňa usmievajú a dávajú mi pocit istoty...,,a toto je Isabell Mortonova " Predstaví mi hnedovlasé dievča so sivými
očami. ,,Ja som Elizabeth Wheston "
A odvtedy sme boli najlepšie kamarátky.
Každá je úplne iná, v niečom inom výnimočná ale všetky sme adoptované.
Otvorím oči a zbadám ocka, sediaceho v aute, zaparkovanom na parkovisku cintorína. Rozlúčim sa s Bell a bežím za ním.
,,Ahoj, Lissa " S úsmevom ma privítala mama ,keď som otvorila vchodové dvere.
Prinútila som sa k úsmevu ,,Prepáč že som nebola na Betkinej rozlúčke ale musela som ešte v práci... " ,,To nič " Prerušila som ju. Obidvaja s ockom vieme že jej práca je náročná. Robí módnu návrhárky, pri niektorých modeloch strávi aj celú noc.
,,Som vyčerpaná pôjdem si ľahnúť, dobrú "
Odchádzam po schodoch do svojej izby,ešte počujem že niečo súrne preberajú ,no potom už zatvorím dvere a počujem len ticho. Čo najrýchlejšie sa premiestním do postele a zaspím.
Je noc, som na cintoríne pri kamennom náhrobku neustále dookola čítam :Tu odpočíva Alžbeta Swannowa... ,,Čo tu robíš, Liss ?" Vyľakane sa otočím a pred sebou vidím stáť Bell. S úľavou si vydýchnem. Skoro som zabudla na ,,telepatiu "našu spoločnú reč, ktorú všetky tri ovládame.
Od Betkinho zmiznutia sme ju ani raz nepoužili. ,,Neviem " odpovedám ,,asi ma tu niečo vtiahlo. " ,,Mňa tiež " usmeje sa ,, No konečne ste tu! " Obe sa preľaknuto otočíme. Stojí tam Betka...,,prepáčte nechcela som vás vyľakať. Chýbate mi hrozne moc..." Rozplače sa a vrhne sa nám kolo krku. ,,Aj ty nám " Rozvzliká sa Bell.
,,Ale, ako je možné... " Stále tomu nemôžem uveriť. ,,Žijem teraz v inom svete, do ktorého sa môžete dostať aj vy, ale aj ja von. No to m poviem nabudúce. Za chvíľu bude svitať. Dávajte na seba pozora ešte pospite. Nezabudnite máte čas len do narodenín, ja budem vždy nablízku. "
A už zase spím bezseným spánkom.

1.časť je trochu kratšia. :)
Dúfam že sa vám príbeh bude páčiť.
Je to môj prvý. Ospravedlňujem sa za chyby. Píšte svoje názory do komentov či mám pokračovať ,alebo ako sa vám páči . :D :) vaše názory si moc cením.

MysticRosesWhere stories live. Discover now