12. Bölüm

714 91 101
                                    

Claude o gün fazlasıyla yoğundu; her yerden yağan telefonlar, dünyanın dört bir yanından gelen röportaj istekleri, Lithilanyum’un sırlarını keşfetmek isteyen açgözlü milyarderlerin samimiyetsiz teklifleri... Bütün bu karmaşa onu çok yormuştu, asistan robotuna gelen bütün teklifleri reddetmesi yönünde bir kod girdi, daha sonra paneline gelen bütün dış çağrıları sessize aldı. Lysa ona anlayışla gülümsüyordu.

“Elbette patlayacaktı, bunu sen de biliyorsun.”

Claude içini çekti. Biliyordu, buna karşı önlemleri de vardı ve şimdi o önlemlerden birini uygulayacaktı. Hemen bir mim geçti, her bir çalışanının ve anlaşma yaptığı tüm şirketlerin olayla ilgili olarak hiçbir şekilde açıklama yapmamasını tembihledi ve bir basın açıklaması hazırlayarak Ultranet’te yayılmasını sağladı.

Saygıdeğer basın mensupları ve onlardan haberi duyan insanlar.

Son günlerde medyada hakkımızda çıkan Lithilanyum adlı element ile ilgili haberleri görmüş ve yaşananlardan ötürü büyük bir endişeye kapılmış durumdayız. Şirketimiz bir bilimsel araştırma şirketi olduğu için elbette bu yeni keşifleri araştırmak ve insan hayatına ne gibi katkılar sunabileceğini belirlemek için kurulmuş bir şirkettir ve aynı misyonla insanlığa hizmetini sürdürmektedir. Bu nedenle bu elementin insanlığa ne gibi katkıları olduğunu öğrenmek için bu yola çıktık ve asla diğer şirketlerin insafına bırakılmayacak kadar nadide bir element olduğu için hiçbir şekilde başka şirketlerle veya medya aracılığıyla, elde ettiğimiz bilgileri paylaşmayacağız. Bu konuda anlayışınızı rica ediyorum. Ayrıca yaklaşan bir felaketin olduğunu biliyoruz ve dünyamızın bundan en az zararla çıkabilmesi için bir ekiple beraber bu işin üstesinden gelmeye çalışırken şirketimizin itibarını zedeleyecek böyle bir haberim yayılması bizi zora soktu. Sizlerden ricam, bu haberi bir an önce durdurmanız ve insanları panik duygusundan olabildiğince uzak tutmak için çalışmanızdır.

Anlayışınız ve sabrınız için teşekkür ederim.

Claude Kropper, Kropper şirketler zincirinin CEO'su.

Claude bu basın açıklamasını Ultranet’te yaydıktan sonra derin bir nefes aldı. İşe yaramasını umuyordu ama biliyordu ki haber çoktan yayılmıştı ve bir şekilde en büyük düşmanı Loki'nin kulağına gitmiş olabilirdi. Küçük bir sorunmuş gibi davranamazdı artık, ne olursa olsun daha da büyümesinin önüne geçmeliydi. Kendine bir kahve söyledi otel odasına ama kafası o kadar dalgındi ki Lysa için bir şeyler söylemeyi unuttu. Lysa bu duruma hazırlıklıydı, daha önce sipariş vermişti. Üç tas çorba, güzel pişirilmiş mantarlı rizotto ve dana pirzola getirdi oda servisi. Lysa masayı içeriye aldı ve Claude’un elini tuttu.

“Hadi sevgilim, biliyorsun ki yemeden doğru kararlar veremezsin. Gelip bir şeyler ye.”

Claude bu şekilde sofraya oturdu ve sessizce yemeğini yedi. Onun bu hali Batu Han’ın da dikkatini çekmiş ve endişelendirmişti. Doğrudan ona baktı uzun bir süre, sonra Lysa'ya döndü.

“Lysa, Claude'un nesi var?”

Lysa onun aksine sakindi. Claude çok önemli bir karar alacağı zaman hep bu şekilde sessizleşir ve kendi düşüncelerine dalardı. Bir çözüm bulana kadar onu hep o halde bırakırdı Lysa, Claude de çözümü hep bulurdu.

“Claude işle ilgili önemli bir pürüzü nasıl halledebileceğini düşünüyor Batu Han.” dedi Lysa. “Endişelenmene gerek yok, kısa bir süre içinde çözecektir.”

Batu Han bir kere daha şaşkınlıkla Claude'a baktı, sonra yemeğini yemek için başını eğdi. O zaman rahatsız edilmemeliydi Claude. Ama sorunları çözmek için enteresan bir yolmuş gibi gelmişti. Bir gün mutlaka bir şeylere çözüm bulmak için deneyecekti.

Gece Avcısı [ZAS - 1] +15 TamamlandıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin