Kapitel 11

97 7 0
                                    

Tisdag kväll

-Hej gumman! Hur är det med armen? Frågade mamma när jag kom in.
-Jo, det är bra! Känner ingenting alls, sa jag.
-Ska vi ta bort lindan? Frågade mamma.
-Aaa, svarade jag. Mamma tog bort lindan och jag rörde lite på armen. Den var ju helt bra! Konstigt...
-Du mamma? Frågade jag mamma.
-Aaa, svarade hon.
-Tack så jätte mycket för Star! Sa jag och kramade henne.
-Jo, du har sagt det haha! Skrattade mamma och kramade tillbaka.
-Kan jag få en hoppsadel? Frågade jag och mamma kollade förvånat på mig.
-En hoppsadel sa du... Jo, det kan du väl men ska du börja tävla detta året? Frågade hon.
-Jag hade tänkt tävla med Star och mina lite små klasser med Joline. Men till Joline behöver jag ju ingen jag kan ju bara låna Tindras som hon har till Glimra ibland. Glimra och Joline har ju samma storlek på sadlarna. Sa jag.
-Tja, om du ska tävla är det ju bra att ha en hoppsadel... Men hur mycket kostar nu denna sadeln då? Frågade hon och korsade armarna.
-Typ 10 000kr... Svarade jag.
-Okej men du får inga mer födelsedags presenter nu! Sa mamma och skrattade. Innan hon gick ut i vardagsrummet pussade hon mig på pannan. Jag tog en macka och en frukt och gick upp på mitt rum. Jag tog fram min dator och kastade mig på sängen, jag satte på Netflix och valde Teen wolf. Min macka tog slut fort och jag började tugga på mitt äpple.

Efter två timmar av konstant tittande på datorn kollade jag på klockan och bestämde mig för att sova. Jag gick in i badrummet och klädde av mig. Jag kollade upp i spegeln och skrämdes av mitt eget ansikte. Skrattade lite för mig själv och sätter på kranen. Jag borstade tänderna och satte upp håret i en tofs och borstade tänderna. När jag var klar gick jag och bäddade ner mig i det varma och mjuka påslakanet.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Onsdag

Jag vaknade av min väckarklocka och gäspade stort. Det var soligt ute och jag smsade Saga.

O: Hej Sagis! Vill du rida tillsammans idag? Skrev jag. Jag fick fort ett svar tillbaka.
S: Visst! Jag var precis påväg att cykla till stallet. Syns vi där om 20? Svarade hon.
O: Yes! Skrev jag tillbaka.

Jag gick ner till köket och lagade två rostmackor med ost och paprika. Jag slängde i mig allting och gick återigen upp på mitt rum och valde ridkläder. Jag tog dom jeansfärgade byxorna jag hade köpt på hööks, bruna stövlar och en blå piké. Mina ridhjälmar hade jag i stallet, en svart och en brun. Jag tyckte att den bruna nog var finast till stövlarna.

När jag fick ut påväg till stallet såg jag Sagas cykel och jag joggade fram till stallet. Saga var där inne och hade redan hämtat Luna och Joline från hagen.

-Bra att du tog in dom! Sa jag.
-Hej på dig också! Sa Saga och vi skrattade till.
-Vad ska vi göra idag? Frågade jag.
-Dressyr kanske? Måste träna klart skänkelvikningarna och halterna från trav helt inför dressyrtävlingen på söndag! Svarade hon.
-Blir super! Sa jag och gick in i sadelkammaren för att hämta mina ryktgrejer.

Jag och Saga stod och småpratade lite när jag hade hämtat grejerna och börjat rykta. Sedan skulle vi välja schabrak, huva och benlindor till hästarna. Saga hade svart-vit-randig piké och svarta rid byxor så hon valde vita lindor och svartvitt schabrak med en svartvit huva. Jag valde marinblått dressyrschabrak med brun och beige kant, brunblå huva och marinblåa lindor. Jag tog också min gamla bruna dressyrsadel som jag hade till Joline när jag tävlade mycket i dressyr för några årsen. Den var lite sliten men annars i gott skick. Joline hade tre träns också, ett svart som jag har när jag tävlar hoppning med glitter pannband, ett annat brunt med läderpannband som jag använder när jag rider med dressyrsadeln och ett svart tråkigt vanligt.

Vi blev nöjda med våra val och sadlade hästarna. När vi var klara gick vi ut i padocken för att det var ganska fint väder ute med sol och allt så vi bestämde oss för att rida i padocken. Jag och Saga började skritta fram hästarna och efter cirka tio minuter kortade vi tyglarna och fick hästarna att gå i form och efter en liten stund kom vi fram i trav på en volt. Saga och Luna var som gjorda för varann. Dom finner liksom varandra i varenda steg Luna tar.

-Hon känns ganska stel idag! Ropade Saga bak på mig.
-Hon kanske behöver vila en dag ifrån allt jobbande. Hon är ju trots allt 19 år! Ropande jag tillbaka.
-Ja! Hon borde nog får vila imorgon och på lördag så att hon är utvilad inför tävlingen! Svarade hon.
-Det tror jag nog hon uppskattar! Skrattade jag.

Jag och Saga gjorde lite skänkelvikningar och lite travhalter. Luna gick fint med halsen men Joline blev bara tjurig och försökte kasta av mig. Jag red in på en annan volt och började träna på galopp från skritt. Joline lugnade sig snabbt när hon fick galoppera lite grann.

-Duktigt! Du kanske ska börja tävla lite i dressyr igen! Ropade Saga från den andra volten.
-Hahaha! Kanske det! Svarade jag.
-Ska vi rida ut en liten sväng så att dom får sträcka lite på sig? Frågade Saga.
-Aaa! Det skulle nog busungarna tycka om! Skrattade vi.

Jag och Saga gick ut ifrån padocken och började trava in i skogen och Luna började bocka och då skulle såklart Joline också börja bocka och ha sig.

-Nu blev ni glada va?! Skrek Saga på hästarna och vi började skratta!

Plötsligt började Luna bocka riktigt illa och Saga flög av. Luna skenade bort ifrån oss och försvann bland träden. Jag hoppade snabbt av och knöt fats Joline i ett träd. Saga låg i kanten av stigen vi hade ridit på. Hon kved till och kollade på mig.

-Hur mår du? Gick det bra? Frågade jag henne.
-Mitt revben! Skrek hon.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Förlåt för dålig update men här är ett ganska långt kapitel! Hade gött!❤️

Älskade ponnyDär berättelser lever. Upptäck nu