Metloboj

460 36 8
                                    

Čarobne napitke predavao je Horace Slughorn. On je bio oniži zdepasti muškarac sijedo-smeđe kose s povećim trbuhom.

"Ja sam Horace Slughorn....predavat ću vam Čarobne napitke..." neke učenike je znakovito pogledavao jer im je znao roditelje. U ovom trenutku je gledao u  Moralis Bettelwig.
"Bettelwig...? Jel tako? Oh pa ja sam poznavao tvoju mamu! Divna učenica, bila je članica Slugovog kluba...Sada ćete uzeti svoj udžbenik Kotlić u akciji i otvoriti na stranu trinaestu, a onda ćete pripremiti jedan vrlo jednostavan napitak, napitak koji se zove Alutoral. Zna li možda netko za što se Alutoral koristi?" pogledom je tražio nečiju podignutu ruku,vidio je tri podignute ruke.

"Gospođice...kako se zovete?" upitao je jednu omanju prvašicu tamnosmeđe kose s lijepim kovrčama, blijedom kožom i pomalo rumenim obraščićima koja je prva podigla ruku

"Zovem se Gloria Olliston, odmah ću vam i odgovoriti na pitanje. Alutoral se koristi za pojačanje okusa hrani, znači, kada kapnemo po na primjer jabuci, dovoljna je jedna kapljica, a jabuka će postati sočnija i slađa. Može se i više kapljica nakapati, ali onda će biti preintenzivnog okusa." dok je izgovarala te riječi, Slughorn ju je zadovoljno gledao,a zatim dodao 5 bodova za Gryffindor.

 "Izvadite sve sastojke koji vam trebaju iz vaše torbe,znači:
1 bodlja zelenih urikalica
3 gljive vrtičnjake
20 grama vrtnih plavih mahuna sa zelenim listom
2 otopljene karamele iz kliburovaca 
7 oguljenih poljskih salamidora
100dl vodice iz ljetnih travki
Bacite se na posao, onda, 10 minuta prije kraja sata ću vam ocijeniti vaše radove."

Frank je tri puta pročitao svaki korak prije nego što je išta napravio, a Scorpius samo jednom iako su postiali pojednake rezultate.

"Još samo...trebam...pomiješati usitnjenu gljivu vrtičnjarku sa 10 grama plavih mahuna sa zelenim listom i dodati...15 dl vode iz ljetnih travki, to staviti u kotlići i gotov sam."
Scorpius je dodao i preostale sastojke, a onda je napitak ključao na vatrici koja je zaigano gorila.
"Gotovo! Predajte mi svoje napitke, zatim pospremite stolove. ", zadovoljno je uzimao napitke u bočicama na kojima su napisana imena učenika. Zatim ih je smjestio na jedan pladanj sa zlatnim drškama i stavio ga na stol. Jednom je rukom pokazao prema vratima, a onda je pričekao par sekundi da svi izađu iz učionice, zatim uzeo pladanj zajedno sa napitcima i krenuo u svoj kabinet.

Scorpius i Frank slijedeće su imali Povijest magije pa onda Obranu od račnih sila, pa blok sat Preobrazbe, a nakon toga ručak.

Gryffindori su na Preobrazbi zaradili 10 bodova zahvaljujući onoj Gloriji Olliston.

"Kako ti očekuješ od nje da će igrati, a u bolnici će ostati najmanje 2 mjeseca?!", čula se prepirka starijih učenika.
"Ne, ja ništa ne očekujem, ali ne možemo bez tragača pobjediti!"

"PRESTANITE! OVO SE NE RADI SAMO O VAMA, NEGO I O MOJOJ SESTRI. ONA JE U BOLNICI I BORI SE ZA ŽIVOT, A VI SE SADA SVAĐATE RADI TRAGAČA. JEDNOSTAVNO ORGANIZIRAJ KVALIFIKACIJE I NAĆI ĆEMO NEKOG!", čim se oglasio taj glas, prepirka je završila.

"Dobro, kvakifikacije za gryffindorskog tragača u ovu subotu  u 15:40...." prepirka je završila.
"Scorpiuse, misliš li ti isto što i ja mislim?"

Zov prošlosti (dovršeno)Where stories live. Discover now