ÇİFTÇİ KRAL

39 7 0
                                    

Garmola düşüncelere dalarken tekrar o günleri yaşıyor gibiydi. Nortel'in doğuşundan bu yana çok şey değişmişti Zardelga kabilesine hiç saldırı düzenlenmemişti bunun etkisi Garmola'ydı aslında ama Nazmerler büyü kullanabildikleri için kehanetlerde bulunabiliyorlardı. Son saldırı gerçekletiği anda bir kehanet belirmişti gökyüzünde ki yıldızlar bu sefer çok farklı duruyordu çok parlaklardı ve Nazmerlerin yaşlı olanları bunu gördüğünde çok geç kalmışlardı. Kehanete göre o gün bir kral doğucakmış ama nerede ve ne zaman olucağını okuyamamışlardı çünkü çok küçük bir yerde kocaman bir savaşçı kral doğucaktı. Garmola yıldızların peşinden giderken kendini Zardelga da bulmuştu büyük bir savaşçı olarak geldiği kabilede şimdi kabilenin şefiydi ve doğmuş olan savaşçı kralın koruması aynı zamanda eğitmeniydi. Nortel hızla büyüyordu daha 3 yaşında olmasına rağmen iri yapılıydı Garmola onu bütün kabileden ayrı tutuyordu çünkü o efsanevi krallığın bir üyesiydi bunu çok iyi biliyordu.

Nortel gülümsediğinde yanağında ki gamzesi çarpı şeklini alıyordu sanki iki ayrı kılıcın yan yana durması gibiydi. Nortel'in babası Ramme iyi kalpli bir adamdı ve harika bir çiftciydi kabilenin kıtlık çektiği zamanlarda bile bütün kabileye yeticek kadar ürün yetiştirip insanları kurtarmıştı o herkesin gözünde aslında bir kahramandı kılıç kullanmasada eline aldığı her aleti bir kılıçtan daha üstün şekilde kullanıyordu. Ramme köye saldıran kurtları bile tek başına savuşturmuştu küçük bir çocuğu parçalamak üzereyken Ramme elinde ki orakla araya girip kurtlardan birini ikiye böldüğünde çocuk ağlamayı kesip onu izlemeye başlamıştı Zardelga kabilesi Nohaldin dağlarının eteklerinde kurulmuş bir kabileydi ve her kış ya bir ayı ya da aç kurtların saldırısına marus kalıyorlardı aynı Garmola gibi Ramme de kabileye dışardan gelmişti üstünde parçalanmış ve kurumuş kanlarla kaplı bir zırh vardı ama o hiç birşeyi hatırlamıyordu. Onun geldiği gün köye büyük bir kurt sürüsü saldırmıştı o yıl bütün ülkede kıtlık vardı Nazmerler buna sebep oluyolardı yaptıkları büyüler doğayı yok ediyordu. Nazmerler yeşil renkten nefret ederdi ve onların en sevdiği renk siyahtı çürümüş herşey onlar için birer nimetti. Ramme ağır yaralarına rağmen kurtları geri püskürtmüştü ve yine yaralanmıştı ama bu sefer tek başına savaşmamıştı Nortel'in annesi Ramme'nin karısı olan Limaldi de ona yardım etmişti köyde ki tek kadın savaşçı olan Limaldi, Ramme'yi gördüğü anda aşık olmuştu ve ölmesine izin veremezdi. O zamanda  kabilenin lideri Tarneka'ydı. Tarneka, Ramme'nin hafızasını kaybettiğini fark edince ona bir teklif sundu. "Savaşçı öncelikle köyümüzü koruduğun için sana teşekkür ederim. Ayrıca daha adını bile bilmiyoruz. Ama yine de bizimle bu köyde kalmanı istiyoruz senin gibi bir adamın kabilemizde olması geceleri güvenli bir şekilde uyumamız demektir." dedi ve Ramme'ye bakmaya başladı.

Ramme "Adım Ramme bir tek bunu biliyorum. Ve bende gezgin bir adam olarak bir yerde yaşamayı çok istiyorum ayrıca bana neden savaşçı dediğinizi bilmiyorum ben sıradan bir çiftciyim." dedi ve sırt üstü yere düştü. O ana kadar kimse Ramme'nin kafasından darbe aldığını bilmiyordu. Ramme yerde baygın yatarken Limaldi hemen yere eğilip kafasını dizerine yerleştirdi Tarneka'ya dönüp; "Baba ben bu adamla evlenmek istiyorum bu zamana kadar benim kadar güçlü bir adamla karşılaşmamıştım lütfen onu yaşatmak için herşeyi yapın." dedi ve Ramme'nin kanla kaplı saçlarını elleriyle kenara etip yüzüne baktı o kadar güzel uyuyordu ki o anda ama içinde bir şeyler olduğu kesindi kocaman bir adamın kocaman geçmişi.

Tarneka kafasını önüne eğip konuşmaya başladı. "Tabi ki onunla evlenebilirsin kızım hem onunla evlenirsen bu kabile artık daha güvenli olur." dedi ve kafasını kaldırıp bağırmaya başladı. "Derhal buraya bir iyileştirmeci gelsin acele edin yoksa hepinizi kılıçtan geçirmek için yaşlı bedenimi hiç düşünmeden harekete geçiririm." diye bağırdı. Hemen arkasından 3 iyileştirmeci koşarak Ramme'nin yanına geldi korkulu gözleriyle Tarneka'ya bakmaya başladılar. Ramme tam bir hafta sonra ayağa kalkabildi aldığı yaralar çok derin olsada vücudu çok güçlüydü. 

NOreldimaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin