Глава 9

88 7 0
                                    

След като светлината утихна дневникът се разтвори.Сам!Започнаха да ме побиват тръпки.Ставаше все по-странно.

Дневникът се отвори на първата страница и се изписа ,,връзка с отвъдното"...Какво за бога трябваше да означава това?И защо буквите се изписваха сами?

Чаках около пет минути,докато не се изписа ,,успешна връзка".Охх!Страхът ми се увеличаваше.Да,аз си бях бъзла,но кой не би се страхувал в момент като този?

,,Рая ти си нали"?-по-странно

нямаше как да стане.Откъде  дневника знаеше името ми?

,,Аз съм Мари!"-очевидно сгреших...Но защо ли не му повярвах...Ами,ако пък това наистина беше Мари?Не,не,не това е невъзможно.

,,Свързах се с теб чрез дневника.Знам,че ти се струва странно.-Ами добре да приемем за момент,че това може би наистина е Мари.Дали ще мога да...

,,И знам какво си помисли.Дали ще можеш да напишеш нещо в дневника и то да достигне до мен.Не!Не може.Това е така,защото ти ми пишеш от реалността,където тези неща са забранени.Но аз ти пиша от отвъдното,където всичко е възможно.Тук няма ограничения."-Започнах да вярвам,че това наистина е Мари.Но какво всъщност искаше тя,ако изобщо това беше тя?Едва ли иска просто да ми пише...

,,Рая,трябва да ти кажа нещо важно.Слушай тоест чети внимателно.Ти можеш да ни върнеш към живот!Можеш да върнеш мен,мама и татко отново при теб!-След като прочетох това,започнах да скачам на леглото и да викам с цяло гърло.Но се сетих,че леля ми можеше да ме чуе и намалих хурмоните.Вече нямах никакви съмнения,че това е Мари.

,,Но има едно условие,което ти трябва да изпълниш"-бях готова на всичко!

,,Този твой рожденен бечег не е йероглиф,а е знак.Още от векове хора с знак като твоя използват този дневник,за да се свързват с хора от отвъдното.Това е дарба Рая!Човек с знак като твоя се ражда веднъж на 1000 години!"-Леле!Явно от отвъдното доста се поомнява.Нима аз съм нещо като ам ,,избраната"?Не мога до повярвам,че това се случва на мен...

,,И така.Условието,което трябва да изпълниш е много сложно.Ти трябва да събереш три ключа.Първия- бронзов,втория-сребърен и третия-златен.Но има и уловка Ти сама трябва да ги намериш.Аз мога да ти давам само жокери и ти трябва да се ориентираш по тях.Задачата е трудна,но аз вярвам в теб"-щом става въпрос за семейството ми съм готова на всичко!Ако трябва ще обиколя света пеша,за да ги върна!Бях по-надъхана от всякога.

,,И така,готова ли си за първата гатанка?Ето я и нея:"

В предела на истинатаWhere stories live. Discover now