67

1K 68 17
                                    

Kesin olmayan kaynaklara göre, Yandaş'ın kitabı ve filmi bağımsız olacak ! Birçok kişi kitaba bağlı kalınmayan bir senaryo bekliyorsa, önceden söyleyelim, o kadar iyi bir haber değil bu. Kitabın sonunu değiştirebilecek kadar çizgiden sapılacağı düşünülüyor.

İşte size, YANDAŞ'TA OLACAĞI DÜŞÜNÜLEN FİLM / KİTAP FARKLILIKLARI!

Daha önce Yandaş’ın senaryosunu, Ölümcül Kaçış’ınkini de yazan Noah Oppenheim’ın yazacağını duyurmuştuk. Yazarımız Veronica Roth da filmin yardımcı senaristliğini ve yapımcılığını yapacak!

Buradan sonra okuyacaklarınız resmi bir kaynağa dayanmıyor. Kuralsız senaryosunun ilk taslaklarından birini okuma ve filmlerin yapımında yer alan birkaç arkadaşı ile Yandaş hakkında konuşma şansına erişmiş bir IMdB kullanıcısından edindiğimiz bilgileri sizlerle paylaşacağız. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyoruz, onun yalancısıyız. Buyurun o bilgiler;

[ DEVAMI SPOILER İÇERİKLİ ]

Veronica, Kuralsız ve özellikle de Yandaş’ın film uyarlamasında kitaptan çok saptıklarını söylemiş. Ayrıca Yandaş’ı yazarken genler hakkında çok az bilgisi olduğunu belirtmiş ve filmde bunu gidermek için şöyle bir çözüm bulmuşlar: Direk hikâyeden çıkarıp atmak. Kitapta hatırlarsanız genetik olarak saf/temiz olmakla Uyumsuz olunuyordu, durum tamamen biyolojik nedenlere bağlıydı. İddiaya göre filmde yapılacak açıklama ise, psikolojikmiş. Yani esas doğanız ne olursa olsun, kendinize ve yeteneklerinize inanırsanız siz de Uyumsuz olabilirsiniz. Kendinizi “Ben şuyum, ben buyum.” diye tanımlar ve aslında olmayan sınırlarla sınırlarsanız, oradan öteye geçemezsiniz ve hiçbir zaman daha fazlası olamazsınız. Daha iyi açıklamak için Jeanine’i ele alalım. Jeanine insanda bulunabilecek en üstün, yararlı ve güçlü erdemin bilgi olduğuna inanıyor. Yani sadece tek bir şeyi benimseyerek kendini diğer seçeneklere kapatıyor, dolayısıyla da Bilge oluyor. Öte yandan Four, “Sadece tek bir şey olmak istemiyorum. Olamam. Cesur olmak istiyorum. Ve fedakâr. Zeki, dürüst ve iyi kalpli.” diyor ve böylece Uyumsuz oluyor. Veronica böyle yaparak, “İnsanın en büyük düşmanı nihayetinde yine kendisidir.” mesajı vereceklerini ve böylesinin daha etkileyici olacağını düşündüklerini söylemiş. Kullanıcı bu kadar değişiklikten sonra Yandaş’ın o acı sonunun da çok rahat değiştirilebileceğini düşünüyor.

Bu haberin doğru olduğunu farz edersek, (KESİN DOĞRUDUR DEMİYORUZ!) değişiklikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Kitabın sonunun değişmesini ve mutlu bitmesini ister misiniz?
–Şahsen söylüyorum ki, mutlu son, bir daha asla bu seriye yakışmaz. –

Not: Kopyala-yapıştır yaptım. Anlatım benim ağzımdan değil.

FANGİRL DÜNYASI 2Where stories live. Discover now