4) ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗΣ

1.9K 78 13
  • Αφιερωμένο στον/ην sofi944
                                    

Καλησπέρα σε όλους , ελπίζω να είστε καλά και να περνάτε όμορφα.Ξερω αργησα να ανεβάσω το επόμενο κεφάλαιο και ζητώ συγνώμη .Το λάπτοπ μου είχε χαλάσει και δεν μπορείτε να φανταστείτε πως είχα φρικάρει .. Ευτυχώς κατάφερα να διασώσω κάποια από τα κείμενα μου ! Καλή ανάγνωση !
ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗΣ
Η Βάσια ένιωσε σαν σταρ του σινεμά με τα φλας των ρεπόρτερ, να απαθανατίζουν σε όλο το μεγαλείο την εκπληκτική τουαλέτα της .Η ορμητική περιέργεια των δημοσιογράφων  για μια δήλωση από τα σαρκώδη χείλη της θα μπορούσε να την έχει τρομάξει αν ο Κόλιν  δεν την είχε προετοιμάσει κρύβοντας ένα μικρό ραβασάκι μέσα στην χούφτα της .Πριν μερικές εβδομάδες αν κάποιος  της έλεγε ότι θα αποτελούσε σημείο αναφοράς στις απογευματινές κουτσομπολίστικες  εκπομπές αλλά και  να κάνει εμφανίσεις σε ανάριθμα περιοδικά ως μια από τις καλοντυμένες  νεαρές δεσποινίδες της βραδιάς δεν θα το πίστευε .
Η δε Μπρέντα φούντωσε με την έπαρση που χαρακτηρίζει ένα μοντέλο διεθνούς φήμης και περπάτησε με ανάλαφρα πέλματα σαν γάτα πάνω στο βελούδινο χαλί διατηρώντας τον αέρα διάσημης τηλε περσόνας και το attitude της βασίλισσας της Αγγλίας . Σε αντίθεση με την πριγκίπισσα από το γκέτο η Άνν εμφανίστηκε συγκρατημένη προσπαθώντας να αποβάλει το άγχος κάθε φορά που πλησίαζαν απειλητικά κοντά της τα μικρόφωνα των τηλεπαρουσιαστών .Όσο για την ομαδική φωτογραφία των τριών μυστηριωδών παρουσιών η Μπρέντα έδωσε ψιθυριστά τις κατάλληλες συμβουλές για την στάση του σώματος κι την έκφραση του προσώπου! “Κουκλάρες  νάζι , σκέρτσο & θα είμαστε το επόμενο εξώφυλλο της Vogue!”
“Zήλεια στους εχθρούς μας” Μονολόγησε η Άνν απλώνοντας ένα τεράστιο χαμόγελο στο προσωπό της .
Περνώντας τις θύρες του πεντάστερου ξενοδοχείου τα κορίτσια βρέθηκαν μπρος την ρεσεψιόν υποδοχής με τους υπεύθυνους του προσωπικού να τις κατευθύνουν προς το κεντρικό λόμπι. Σαν περάσαν μια από τις χαρακτηριστικές κυρτές πύλες του ισογείου , το βλέμμα τους έμεινε μετέωρο θαυμάζοντας τον τρόπο που οι έξι όροφοι  είχαν πρόσβαση στη θέα του φουαγιέ μέσω μιας σειράς από καμάρες που χρησίμευαν ως παράθυρα σε κάθε επίπεδο του κτηρίου. Προβολείς  διακοσμημένοι με μπαλόνια άλλα και τεράστια ηχεία πλαισίωναν την σκηνή που είχε στηθεί για την περίσταση ενώ οι καλεσμένοι είχαν πάρει τις θέσεις τους πλαγίως από το διάδρομο της πασαρέλας .


Οι πρώτοι ψίθυροι σταμάτησαν όταν μια γλυκιά μελωδία αποτέλεσε το έναυσμα να εμφανιστούν χορεύτριες από τα άκρα της σκηνής. Έμοιαζαν με μαινάδες, ιέρειες του έρωτα κι φύλακες τις αγάπης. Όλες τους φορούσαν ένα χρυσό στέμμα με ένα τεράστιο ρουμπίνι να χαράζει το μέτωπο τους. Σμαραγδένια σκουλαρίκια κι βαριά εκκεντρικά δακτυλίδια. Τα κοστούμια τους ήταν τόσο καλοραμμένα θαρρείς πάνω στο γυμνό δέρμα έπεφταν χρυσά φλουριά κι πολύτιμοι λίθοι ενώ από την μέση κι κάτω μακριές αέρινες φούστες λικνίζονταν στο ρυθμό της μουσικής σαν το φιδίσιο κορμί τους έσπαγε σε κομμάτια. Το βαρύ μακιγιάζ τους έκρυβαν πότε πίσω από πουπουλένιες βεντάλιες κι πότε από τα πέπλα τους. Σχηματίζοντας όλες μαζί τα πέταλα ενός λουλουδιού εμφάνισαν από το εσωτερικό του τον Τζέιμς ,ο οποίος έλαμπε μέσα στο σκούρο κουστούμι του.
Σαν άρχισε να βηματίζει αγέρωχος κι επιβλητικός πάνω στην πασαρέλα οι πρώτες νότες της γκάιντας αγκάλιασαν την μουσική σύνθεση δίνοντας την έναν φολκλορικό τόνο .Λίγο πριν ανοίξει διάπλατα τα χέρια του προς το κοινό , γυναίκες κι άντρες χορευτές ντυμένοι με τα παραδοσιακή ενδυμασία των γνωστότερων κλάν εμφανίστηκαν χορεύοντας μπρος από τους δυο τεράστιους κυκλικούς καναπέδες κι έγιναν ένα με τον κόσμο που κοιτούσε αποσβολωμένος .Ώσπου τον ακολούθησαν όλοι μαζί στην πασαρέλα δημιουργώντας μια χρωματική πανδαισία  στην σκηνή και ένα εντυπωσιακό αποκορύφωμα  με αυτόν ως επίκεντρο.
“Καλησπέρα σε όλους ! Τζέιμς ΜακΈνζι εδώ !” Σαν υποκλήθικαν οι χορευτές , οι προβολείς στράφηκαν πάνω του και πήρε τον λόγο κρατώντας ένα ασημένιο μικρόφωνο .
“Αγαπητοί φίλες και φίλοι , σας ευχαριστώ που ήρθατε να με τιμήσετε !Η  αποψινή παρουσίαση άφησε απορίες και υπόνοιες με την φαντασία να τρέχει. Επιτρέψτε μου να σας βοηθήσω . Το ουίσκι που θα σας σερβίρουμε απόψε παράγεται από μια ειδική ποικιλία κριθαριού που έχει υποστεί  πικάντικη επεξεργασία κατά την απόσταξη . Το αποκαλώ “Mάτα Χάρι!” επειδή είναι δρα στον οργανισμό σαν μια μοιραία γυναίκα. Σε σαγηνεύει με το γατίσιο βλέμμα κι ύστερα σαν αράχνη σε παγιδεύει στα δίκτυα της  καθώς λατρεύει να παίζει ατελείωτες ώρες με το μυαλό σου !Ετσι κι το ουίσκι μια γουλιά είναι αρκετή για να εθιστείς.” Σε χειροκροτήματα κι γιουχαΐσματα ξέσπασε το πλήθος κατενθουσιασμένο προσπαθώντας να προβλέψει την εξέλιξη της βραδιάς . 
“Ακούς μωρή τι λέει;” Η Μπρέντα στράφηκε προς την Βάσια..
“Αχ το μανάρι μου ..Έτσι κι σε ξαπλώσει Βάσια θα αναστενάξουν οι σουμιέδες!”Με πονηρή ματιά σαν κρύσταλλα , κι γροθιές δυναμικά υψωμένες στον αέρα  η Άνν δεν δίστασε να συμπληρώσει αφήνοντας έναν αναστεναγμό

ΑΤΙΘΑΣΟ ΠΑΘΟΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα