2) ΑΤΙΘΑΣΟ ΠΑΘΟΣ - ΚΑΥΤΟ ΦΙΛΙ !

2.6K 91 10
                                    

2:ΚΑΥΤΟ ΦΙΛΙ

 O Τζέιμς έκανε νόημα στον φουσκωτό μπάρμαν κι αμέσως  τα τερατώδες χέρια του πήραν φωτιά πίσω από την μπάρα αναμιγνύοντας μεθυσμένες γεύσεις από αλκοολούχα κοκτέιλ  .Στην προσταγή του οινοχόoy , αναδείχθηκαν τα γεμάτα τατουάζ μυώδες μπράτσα του να κατευθύνονται  σαν στόχος πάνω σε μια κομψή σερβιτόρα με μίνι καυτό φόρεμα  , η οποία σέρβιρε ένα ουίσκι με πάγο γι τον θαυμαστή μου κι ένα Μαρτίνι Ρουαγιάλ Biancoγια μένα. Το οποίο κι φυσικά λάτρεψα από τις πρώτη γουλιά. Η διακόσμηση με φέτα lime και φύλλα μέντας με ξετρέλανε καθώς παρατηρούσα τον άφθονο πάγο στο κοίλο αριστοκρατικό ποτήρι με τη λεπτή κολονάτη βάση

 “Mr.MacKenzie ..Σκοτσέζος;”Η πρόθεση Μακ του επιθέτου, σε συνδυασμό με την κοφτή προφορά και το βαρβάτο ανάστημα θύμιζε το σκωτσέζικο στερεότυπο που συναντούσα στις ταινίες δράσης .Δεν δυσκολεύτηκα να ανατρέξω καθόλου στην μνήμη μου και από τις παρυφές του μυαλού μου να σκάψω βαθιά  και να ξετρυπώσω τις ακαταλαβίστικες φράσεις που είχε αναφέρει. Πρέπει να ήταν Γαέλικα .Η Σκοτεινή  Διάλεκτος του Παγωμένου Βορρά.

 “100% από τα μαγευτικά υψίπεδα της Σκωτίας !”Το στήθος του φούντωσε από υπερηφάνεια κι το βλέμμα του έλαμψε από ηθική ικανοποίηση.

 “Ενδιαφέρον..Πάντα ήθελα να επισκεφτώ τις μυστηριώδες άπειρου κάλους περιοχές του βορρά.”Απάντησα κοκκινίζοντας ελαφρά .Είχα παρακολουθήσει τόσα δοκυμαντέρ με τις καταπράσινες εκτάσεις της Σκωτίας και πάντα τους  χειμωνιάτικους μήνες με μάγευε η πυκνή ομίχλη που περιπλανιόταν  σαν ατίθασος χείμαρρος αγκαλιάζοντας τα νεφελώματα του αέρα και τα πετρώδη εδάφη σε μια απόκρυφη μυσταγωγία.. Είχα ονειρευτεί αρκετές φόρες ,τυλιγμένη σε μια απαλή κουβερτούλα την ανατολή του ηλίου από την κορυφή ενός πελώριου λόφου , με τα κύμματα του παγωμένου ωκεανού να γλύφουν τους απόκρυμνους βράχους και να μαστιγώνουν με ορμή παραλίες διακοσμημένες απο βότσαλα κι ξερά κλαδιά .

“Τότε είσαι ευπρόσδεκτη κι καλεσμένη μου , Mo Nighean Donn!” Ένα πονηρό χαμόγελο ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό του Τζέιμς λες κι με τα νύχια του είχε ξεσκίσει το προστατευτικό περίβλημα των σκέψεων μου κι είχε τρυπώσει στο μυαλό μου σαν άριστος κλεφτής . Από την τσέπη του μου παρέδωσε την επαγκελματική κάρτα  ,με τα στοιχεία επικοινωνίας του. Λίγο πριν χαμηλώσω το βλέμμα μου μελετώντας τα , τα μάτια μου γούρλωσαν  καθώς άκουσα ακόμη μια ακαταλαβίστικη έκφραση.

ΑΤΙΘΑΣΟ ΠΑΘΟΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα