🌟 Anka'nın Hükümdarları 🌟

133 10 0
                                    

- Hükümdar listesi tamamen yenilenmiştir (22.11.2020)

- İleride yine düzenleme yapılabilir.

- İleride yine düzenleme yapılabilir

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Anka'nın Hükümdarları


Rhodona Soyu
Xerhios Hanedanı

- Xerhios: Resmi olarak hükümdar sayılmasa da Anka'nın gücüne sahip olan Xerhios bu bölgenin bir kısmını yönetmiştir. Kızıl Kraliçe Roxedan ile yakınlığından dolayı insanlar onların evlendiğini düşünmüştür. Bu düşünce Diyar'da yer bulmasa da güneyde kabul görmüştür. Alastor'un babasıdır.

- Alastor Rhegion: Xerhios'un oğlu. Babasının yönettiği toprakları genişletmiştir. Diyar'ın Hükümdarları tarafından Roxedan'ın oğlu olarak görülmez. Güneyde kendine yer bulmuştur. Rhodona'nın babasıdır.


1. Rhodona (Anka Kraliçe) 900-1023

Kraliçeler Kraliçesi, Kurucu Kraliçe, Anka'nın Gölgesi, Ateş'in Varisi, Güneş'in Kızı. Birçok ada sahiptir. Anka'nın Kurucusu olan Rhodona, güneyin ünlü kahramanı Xerhios'un soyundandır. Xerhios'un Roxedan ile evlendiğini ve çocukları Alastor'un bir Diyar Kralı olduğunu savunur. Diyar'ın fetret devirlerinden birinde güneyde hak iddia etmiş, büyük annesi olduğunu savunduğu Kızıl Kraliçe Roxedan'nın topraklarını yönetmek istemiştir. Axerhios'un annesidir.

Roxedan'ın Diyar dışından biriyle yakın olması, Alastor ve Rhodona'nın kanatlarının olmaması, Diyarlıların onları kabul etmeme nedenleri olmuştur.

Ejderha ve Anka Savaşları (920-940): Anka ve Diyar'ın arasını açan, sınırlarını bozan savaşlardır. Bu savaşların sonucunda sınırlar eski haline dönse de etkisi hissedilmiş, Diyar ve Anka'nın ilişkileri kötüleşmiştir.


2. Ar-Rhodan Axerhios (Anka Kral) 1023-1075

Krallar Kralı, Savaşçı Kral olarak anılan ve Anka'nın sınırlarını doğu ve güneye doğru genişleten ünlü bir savaşçıdır. Eşi Mania onun savaşları sırasında vekillik yapmış ve ona destek olmuştur. Bilinen çocukları Barsine ve Asander'dir.


İlk Ayrılma (1097-1103)
Barsane ve Asander

3. Ar-Rhodan Barsane (Anka Kraliçe) 1075-1103

Kraliçeler Kraliçesi. Axerhios'un ilk doğan çocuğu olarak tahtta hak iddia etmiştir. Yönetimde başarılıdır. Ancak anka gücüne sahip değildir. Bu sebeple kardeşi Asander'in doğuda tahta çıkmasına engel olamamıştır. Komutan Arses ile olan evliliğinden Roxane adında kızı olmuştur.

DİYAR REHBERİ ♛ Diyar'ın HükümdarlarıWhere stories live. Discover now