| Diyar'da Veraset Sistemi* |

661 43 40
                                    

Not: Türk devletlerindeki veraset sisteminden ilham alınmıştır.

*Bu bölümde düzenleme olacaktır.

*Bu bölümde düzenleme olacaktır

Oops! Ang larawang ito ay hindi sumusunod sa aming mga alituntunin sa nilalaman. Upang magpatuloy sa pag-publish, subukan itong alisin o mag-upload ng bago.

Diyar'da Veraset Sistemi I

- Diyar'ın Hükümdarları -

Rhonal Evarel

Önceliklik olarak veraset kavramını açıklayayım. Bildiğiniz üzere Diyar, hükümdarlar tarafından yönetiliyor (Daha sonraki bölümlerde hükümdarların görevlerinden bahsedeceğim) ve yönetim hükümdarlara akraba olan bireylere veriliyor.

Diyar'ın yönetimini saltanat/monarşi olarak tanımlayabilirim fakat ufak tefek farklılıklar var, yani tamamıyla bu tanıma uygun değil, konu veraset olduğu için bu kısmın açıklamasını başka bölümlerde yapacağım.

Veraset sistemi, tahta geçme sistemidir. Burada Diyar'ın tahta geçiş sistemi hakkında bilgi vereceğim. Bu kısımda daha çok tüm Diyar'ın hakimi olan Rhona ırkının veraset sisteminden bahsedeceğim. Diyar'ın diğer bölgelerindeki sistemleri daha sonra anlatacağım.

Tahta kimin geçeceğini belirleyen kaidelerden söz edeceğim.

Tahta kimin geçeceğini belirleyen kaidelerden söz edeceğim

Oops! Ang larawang ito ay hindi sumusunod sa aming mga alituntunin sa nilalaman. Upang magpatuloy sa pag-publish, subukan itong alisin o mag-upload ng bago.

Ejderha Gücü

Bildiğiniz gibi, Ejderhalar Çağı'nın sonlarında en güçlü ejderhalar güçlerini hükümdar ırka devrettiler.

Aslında Diyar'da hükümdarlığın bu ırka verilmesinin asıl nedeni ejderhalar değildir fakat tahta çıkmada ejderha gücüne sahip olmak önemlidir. Bu ırk, ejderha gücüne sahip olmadan önce de Diyar'ı yönetiyordu. Daha sonra ejderhalarla birlikte tüm ırkları birleştirip tamamına hakim olmuşlardı fakat bu dönemde tek bir devletten söz edemem.

Ejderhaların güçlerini nasıl devrettiği hakkında ve o sırada olan savaşlar hakkında detaylı bilgiye diğer bölümlerde ulaşabilirsiniz.

Hükümdar ırkın sahip olduğu bu efsanevi güçler hem onların seçilmiş olduklarını hem de sahip oldukları güçler ile dokunulmaz oldukları anlamına gelir, bu yüzden diğer ırklar onlara bağlılık yeminlerini bozmadılar ve onlara itaat ettiler. Ejderhaların yok oluşu birçok isyana sebep olabilecek olsa da hem yok oluşlarının aniden olmaması hem de hükümdar ırkın yönetimden çekilmemesi ve otoritesini göstermesi üzerine çıkan isyanlar hükümdar ve elbette yine ejderha gücüne sahip olan çocukları sayesinde bastırıldı.

DİYAR REHBERİ ♛ Diyar'ın HükümdarlarıTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon