II 🌹 Evarel Dharal | Kara Ülke

1.1K 77 19
                                    

🌹

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

🌹

EVAREL DHARAL
Kara Ülke
Karanlık Diyar, Kuzey Bölgesi

Başkent: Zümrüt

Yönetim: Hükümdarlık

Yönetici Hanedan: Evarel Hanedanı

Kuruluş: RN 1490

Hükümdar: Kara Kraliçe Dymentsia Dione Xenia

Halklar: Diyar Halkları, Kuzey Halkları, Kuzey Denizi Halkları

Konuşulan Diller: Diyar Dili, Kuzey Dili 

Sınırlar: Kuzey Denizi ve Gece Dağları, kuzeydeki Gölge Diyar ve Gece Diyarı ile arasındaki sınırdır. Batıda özerk bölge Kuzey Denizi sınırdır. Doğuda Doğu Denizi ve ötesinde Doğu İmparatorluğu vardır. Güneyde Kuzey Denizi-Batı Denizi sınırıyla Altın ve Opal şehirlerini kapsayan büyülü sınırıyla Ak Ülke'yle komşudur.

Coğrafya: Kuzeyinde Kuzey Denizi ve Gece Dağları, doğuda Doğu Denizi vardır. Gece Dağları'nın bir kısmı ve Gök Dağlar burada yer almaktadır. Kuzgun Tepesi en yüksek tepelerden biridir. Dione Nehri/Zümrüt Nehir en büyük nehirdir. Gök Nehir'in bir kısmı da buradadır.

İklim: Altınsarısı, gecekarası ve gece iklimleri vardır. Dört mevsim hissedilse de hava genelde kapalı ve yağışlıdır. Güz ve kış mevsimleri daha uzun sürmekte ve hissedilmektedir. Bazı yıllarda aylar boyunca güneş doğmaz veya sadece bazı günler görülür.

İnanç: Rhaeya(Ana Tanrıça), Zoryeva(Gece), Moirende(Kehanet), Rhoer(Güç), Liverae ve Zitendae(Yaşam ve Ölüm) kuzeyde inanılan başlıca ölümsüzlerdir.

Kültür: Kuzey kültürü. Burada yaşayan insanlar ikinci bir dil olarak Karanlık Dil'i konuşur. İnançları ve gelenekleri diğer bölgelerden farklıdır. Karanlık, Kara Ejderha, kara büyü, ölümsüzler, kehanetler ve düellolar burada önemli yer tutar. Güce, adalete ve hırsa değer verirler.

Şehirler: Vilayet sistemi vardır ve şehir yöneticileri Kraliçe tarafından atanıp ona karşı sorumludurlar.* Büyük şehirler: Zümrüt, Kara Kale, Gece'nin Yükselişi, Dhrania'nın Kaderi, Prenses'in Gözyaşları, Kara Liman, Rhodios'un Yıldızı, Rüzgar Adası, Oniks, Opal, Altın. (Dymentsia Opal ve Altın üzerinde hak sahibidir ancak sınırları içerisinde tam olarak yer almazlar.)

Soylu Aileler: Dhranel, Assos ve Dhrania. (Bu aileler eskiden kuzey bölgesinin ve bazı şehirlerin yönetiminde belli bir ayrıcalığa sahiplerdi. Dymentsia döneminde ayrıcalıklar kalkmıştır, ancak bir sorun çıkmamıştır.)

Bağlı Bölgeler

Kuzey Denizi: Kraliçe Saeren'in bir karanlık deniz yaratığının gücüne sahip olması ve kara büyüde ustalaşması ve ona bağlanan karanlık deniz halkının desteği ile kurulmuştur. Diyar'ın kuruluşu ile Diyar'a, sonrasında Kara Ülke'ye bağlanmıştır. Siren Hanedanı tarafından yönetilir. Kuzey Dili ve Deniz Dili'nin farklı lehçeleri konuşulur.

Öncüller
Evarel
Evarel Dharal
Kuzey Denizi


Kara Ülke'nin Hükümdarları
Rhonal Evarel Dharal

1. Dymentsia Dione Xenia (Kara Kraliçe) RN 1490-

 Dymentsia Dione Xenia (Kara Kraliçe) RN 1490-

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(Kara Kraliçe Dymentsia)

DİYAR REHBERİ ♛ Diyar'ın HükümdarlarıWhere stories live. Discover now