| İnanç, Yaratılış ve Ölümsüzler |

262 13 0
                                    

Bu bölüm ileride güncellenecektir.

İtalik yazılanlar eski inançtır ve şu an kurguda az geçerler.


Yaratılış

Yaratıcı: Tüm her şeyi yarattığına inanılan başı ve sonu olmayan varlık. Diyar'ın birçok bölgesinde her şeyin başı olarak görülür. Bazı bölgelerde tek inanılan varlıktır, bazı bölgelerde onun görev dağıttığı ölümsüz varlıklara inanılır. Bazı bölgelerde ise her şeyin başı olan hiçlik veya sonsuzluktur.

1: Ulu Tanrıça

Rhaeya, Ulu Tanrıça, Ana: Diyar'ın ve çevresinin inancının ortak parçası. Diyar inancında düzeni sağlayan dişil varlık, ana tanrıça. Diyar'ın bazı bölgelerinde ölümsüzler onun çocukları ve yardımcıları sayılırlar. Doğu inancında Ulu Tanrı'yla birlikte düzeni sağlar.

2: Kader, Yaşam ve Ölüm

Moirendé: Diyar'da ve kuzeyde Kader ve Kehanet Tanrıçası. Moiralar onun yardımcıları olan kader ruhlarıdır. Tanrıça'nın seçilmişleri ve kahinler kader ruhlaru sayesinde görüler görür ve gelecekten haber alır. Kara Büyücü Pulcheria ve Aeralel'in kızı Morrigan onun seçilmişlerindendir.

Liverae ve Zitendae: Yaşam ve Ölüm Tanrıçaları. Kuzey inancında yer alırlar ve birlikte anılırlar.

3: Gece ve Gün

Zoryeva: Gece'nin, Ay'ın ve Yıldızların Tanrıçası. Gece Diyarı'nın ana tanrıçasıdır. Rhaeya'nın farklı bir versiyonudur. Diyar'ın kuzeyindeki bazı bölgelerde Rhaeya'nın kızlarından ve yardımcılarından biri olarak görülür. Gece Ejderi'nin gücünü Gece Hanedanı'nın ilk üyelerine verilmesini sağladığına inanılır. Gece Hanedanı üyeleri onun seçilmişleri sayılır. Yıldız tapınakları onun içindir.

Viendoriel: Ay ve Buz Tanrıçası. Buz Diyarı'nın ana tanrıçasıdır. Rhaeya'nın farklı bir versiyonudur. Seçilmişleri Buz Diyarı için önemli insanlardır. Ay Büyücüsü Kharase ve Buz Diyarı'nın Prensesi Levana onun seçilmişlerindendir. Ay tapınakları onun içindir.

Mithraes: Güneş Tanrısı. Anka'nın ve bazı çöl bölgelerinin baş tanrısı. Ulu Tanrı'nın başka bir versiyonudur. Viendoriel'in zıttıdır. Diyar'da ve güneyde günü, ateşi, yaşamı ve canlılığı temsil eder. Merkezinde sönmeyen bir ateşin olduğu ateş tapınakları onun içindir.

4: Güç, Savaş ve Aşk

Rhoer: Güç Tanrısı. Diyar'da ve Gölge Diyar'da önemli bir tanrıdır. Savaşı da temsil eder.

Enyo: Savaş Tanrıçası. Kuzeyin eski inancında önemlidir. Seçilmişlerine kendi adı verilmiştir. Diyar'ın Kurucusu Deisenria'nın onun seçilmişlerinden olduğu düşünülür.

Almoura: Aşk Tanrıçası. Zarafet, güzellik ve nezaketi temsil eder. Güneyin eski inancında aşkın ve savaşın tanrıçası olarak ana tanrıçadır.

DİYAR REHBERİ ♛ Diyar'ın HükümdarlarıWhere stories live. Discover now