1.Virginule tu habar nu ai ce e dragostea!

858 23 3
                                    

             Alarma telefonului incepu sa umple camera de zgomote tipatoare, facandu-ma sa sar din pat, ars parca si sa ma uit in jurul meu incercand sa imi dau seama unde sunt si ce caut.De un an ma trezeam in fiecare dimineata la aceeasi ora, cu aceeasi sonerie enervanta insa inca nu am putut sa ma obijnuiesc cu ea.Am oprit intr-un final asurzitorul mecanism apoi m-am tarat usor in baie, unde am dat drumul la dus.Cativa stropi fierbinti au sarit pe mine facandu-ma sa revin putin la realitate, apoi m-am strecurat usor, cu frica sub cascada calda.Apa curgea pe fiecare centimetru al corpului, dandu-mi o senzatie usoara de liniste si pace, dar in acelasi timp alungand somnul cu care inca duceam lupta grea.Dupa rutina de dimineata m-am imbracat si am coborat jos unde ca de obicei, nu am gasit pe nimeni.Parintii plecau devreme iar fratele meu cobora abia dupa ce strigam pana ce raguseam al el.

             -Leo! am strigat facand casa sa rasune.

             Am luat loc la masa, stiind ca procesul de pregatire dureaza, insa dupa ce am mai strigat de cateva ori mi-am dat seama ca ceva nu e in regula.M-am indreptat spre fereastra unde am aruncat o privire afara si surpriza: masina fratelui meu lipsea.Super!Tot timpul anului scolar, fara exceptie, abia se trezea iar acum a plecat inaintea mea, fara macar sa anunte.Plus ca asta insemna sa merg pe joc pana la scoala.Nu ma deranja asta dar sa fim seriosi, una e cand te dadeai jos din masina iar alta cand toceai tenisii.

              Intr-un final am ajuns la liceu unde freamatul elevilor si zarva ce iti deranja timpanul faceau anuntate sfarsitul de an scolar.Se auzi soneria.

             -Exact la timp! mi-am zis indreptandu-ma spre sala mea de clasa.

            Cand am intrat toti erau linistiti la locurile lor, iar clasa parea mai degraba un mormant.Tipic elevului; tot anul nu invata nimic iar la testele finala trag greu si se dau pe langa profesori, incercand sa para cuminti pentru a fura o nota cat mai mare.Imi veanea sa rad insa eram in aceeasi situatie.Mi -am tras scaunul si m-am asezat in banca mea de la fereastra si m-am asezat langa colega mea, Mia, o fata simpatica, micuta cu parul lung, ochii mari albastri.Ea era nu doar draguta dar si foarte isteata, fiind una din cele mai destepte eleve din generatia mea, insa timiditatea o prea sa isi faca prieteni.Bine, timiditatea si colegii rautaciosi cara radeau de ea deoarece in loc sa injure si sa rada de toate persoanele din jurul lor prefera sa citeasca o carte.

              -Ce faci bai piticanie? am intrebat in timp ce incercam sa scot caietele.

            Facu brusc ochii mari, stralucitori si speriati parca si nu am inteles de ce pana nu s-a auzit o a doua voca care facu vopseaua de pe unghiile fetelor sa sara.

              -Alexander Evans! sfasie un strigat linistea de mormant din clasa, cum se face ca de fiecare data cand intru te gasesc vorbind?

"Intri prost", mi-am raspuns stiind ca e titanul scolii, profesoara de matematica, o batranica ce il facea pe Hitler sa para un copilas ce se joaca in cutia de nisip a gradinitei.Am zambit, mi-am cerut scuze apoi am luat loc.Mia chicotea.

             -Ce e piticanie? am intrebat cu un ton jos, pe care auzul dinozaurului nu il putea detecta.

             -Cat noroc sa ai?Doar de tine se ia de cateva saptamani.

             -Ma iubeste iti spun eu.Odata mi-a spus ca seman cu fostul ei sot, ca sunt foarte chipes, m-am laudat in gluma.

             -Cum sa nu!Stii ca fostul ei sot i-a lasat la divort toata averea doar sa scape de ea?

M-a umflat rasul insa nu ma miram.Personal i-as fi dat si bani in plus daca eram in locul acelui biet om.

             Brusc anunta ca a adus testele finale, ceea ce imi fura orice vorba pe care o mai aveam pe limba.Urma un macel.Poua cu note de 5 iar ochii profesoarei parca sclipeau la vederea nereusitei noastre.Usor ajunse si la mine si ghiciti ce nota mi-a pus?

Two brothers and a campWhere stories live. Discover now