15.Rezolvarea enigmei trandafirilor.

305 14 12
                                    

    Leo.

    

     Am sarit peste micul dejun vrand sa stau in camera sa si sa lenevesc pana ce voi fi atat de plictisit incat capul meu se v-a goli singur.Vroiam sa devin atat de aerian incat sa nu ma mai gandesc la nimic, sa ma pierd in umbra nepasarii si sa raman acolo pana ce voi decide ca e sigur sa ies.

      Din pacate asta nu se prea putea deoarece inca de la trezire m-am lovit de aerul gros din camera care mirosea a nervi si ura, atat din partea Anei cat si a celorlalti colegi pe care ii trasera de partea ei.Se pare ca toata lumea din tabara considera ca sunt vinovat pentru orice dar sincer nu imi pasa de ei.Ma durea doar ca m-am certat cu Alex si atat insa m-as fi bucurat ca unii prieteni sa nu imi intoarca spatele de tot.

       Am tresarit din pat in momentul in care goarnele din toata tabara au anuntat o activitate obligatorie, chemandu-ne in centru pentru detalii.Am tras pe mine o pereche de jeansi rupti si un tricou alb simplu si am iesit afara.Soarele m-a lovit din plin, facandu-ma sa imi ascund privirea in pamant pret de cateva clipe apoi am inceput sa ma obijnuiesc.Toata lumea parea sa se grabeasca, precum niste albinute harnice asa ca am urmat turma pana ce am ajuns in centrul parcului unde toti se ingramadeau.

        Persoane cunoscute se aflau pe acolo dar ma prefaceam ca nu ii vad.In scurt timp, cativa reprezentani ai taberei incepura sa ne vorbeasca.

        Activitatea propusa era una ciudata si anume un fel de a cauta mingi colorate intr-o arie limitata de padure, marcata cu semne.Parea ca o sa fim doua echipe, iar cine o sa colecteze majoritatea chestiilor o sa aiba parte de o excursie undeva in zona.Ciudat!Nu dura mult si incepura sa ne strige, pentru a veni la ne luam bandana neagra sau alba pentru a sti de care parte suntem.Pe bune?Negru si alb?Ce s-a intamplat cu clasicul si cliseicul albastru rosu?

        Era galagie dar parea ca sistemul functiona.Eram strigati, veneam si ne luam bucata de carpa apoi mergeam in stanga sau dreapta, in functie de culoare.Parea ca erau cam dezechilibrate, in cea neagra fiind selectati mai multi seniori, printre care si Diana si Alex iar asta imi parea de la o posta a aranjament.Nu a durat mult pana ce mi-am auzit numele iar cand am mers sa ridic bandana ghiciti culoarea.Alb.Am legat-o in jurul incheieturii si am ocupat randul din echipa mea.

       Ultima avertizare a fost sa nu depasim marcajele rosii din jurul copacilor apoi se dadu startul, facandu-i pe toti sa alerge precum iepurii spre padure.Eu am ramas in spate, mi-am bagat mainile in buzunar si am plecat spre ei, sperand ca sa prind si eu o minge, ca nu cumva sa spuna lumea ca am stat degeaba.Oricum urma sa pierdem!

      Daca la inceput padurea rasuna de rasete si tipete, dupa ceva timp abia daca se auzea vantul printre frunze, semn ca ne-am indepartat unii de ceilalti destul de mult.Brusc o pasare zbura pe la capul meu si se aseza pe o ramura din apropiere.

      -Ce faci pasarica?

Ciripi la mine, apoi isi lua zborul.

     Se pare ca nici ea nu vroia sa vorbeasca cu mine, ceea ce era oarecum sacaitor.Mi-am pus mainile in buzunare apoi mi-am continuat calatoria, pana ce am dat de o centura de copaci marcati cu culoarea rosie, semn ca de aici trebuia sa fac drum inapoi.Asta era!Nu gasisem nimic, nici macar nu incercasem iar acum trebuia sa ma declar invins si sa ma pun la somn.Asta era viata!

      Fac un pas inapoi dar nu apuc sa ma intoc bine ca un pumn imi lovi obrazul, aruncandu-ma la pamant.Am usmana, sagetat de durere insa la ce bun?Luasem una buna care imi facea capul sa urle precum un uragan.Toby radea de sus la mine.

       -Si eu care credeam ca nu sunt animale in padurea asta!Am rostit cu mana la gura, ascunzand sangele care imi venea sa il scuip mereu.

       -Hei Evans te-ai lovit cu falca de ceva?Intreba Toby batjocoritor.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Feb 18, 2015 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Two brothers and a campWhere stories live. Discover now