#13 gabrielaskopkova

1.3K 126 11
                                    

Ahoj,

tak jsem tu opět s novým rozhovorem. Je s gabrielaskopkova. Je to velice talentovaná spisovatelka. Rozhodně si od ní přečtěte Invisible! :)

- Chtěla bych Vám poděkovat za otázky, které mi posíláte do rozhovoru se mnou. Budu ráda, když v nich budete pokračovat. :)

- Chtěla bych poděkovat za překročení hranice 10,8K reads! Je to úplně úžasné a já jsem opravdu šťastná, že se vám moje rozhovory tak moc líbí a že je tak čtete! :) Thank you guys! ♥

- Komentujte (Piště co bych měla zlepšit a tak. Ráda se zdokonalým :) ) a pokud dáte Vote tak to potěší :)

+ Před pár dny uviděl wattpad můj první příběh. Budu ráda, když si ho přečtete a zanecháte komentář.. :) (Tak a konec reklamy :D)

1) Jak jsi se dostala k Wattpadu? Co tě přimělo si ho založit? Na wattpad jsem narazila čistou náhodou. Přes jeden blog jsem četla povídku Anny Todd v českém překladu. Když už mě čekání nebavilo, našla jsem si na wattpadu originál. Už je to dlouho, co jsem ten příběh četla, ale doteď si pamatuju, že jsem si přála být stejně dobrá spisovatelka jako Anna. Říkala jsem si, že je tohle skvělá příležitost se s někým podělit o moje myšlenky a dát je někam, kde budou mít smysl. Váhala jsem, ale nakonec jsem si wattpad založila a začala psát.

2) Jak dlouho se věnuješ psaní? Psaní jako takovému se věnuju už od mala. Pokud jde příběhy, které zveřejňuji, tak je to teprve něco přes půl roku.

3) Co máš na psaní nejradši? Tu svobodu. Vědomí, že je to můj vlastní svět a já určuju pravidla. Říká to každý, kdo píše. Řekla bych, že to všichni cítí stejně.

4) Čteš hodně? Pokud ano, jaká kniha je tvoje nejoblíbenější? A proč? Čtu hodně, pořád a všude. Nejoblíbenějších knih mám nespočet. Ne, kvadrilion nespočtů. Ale knihy, které mě opravdu i nspirovaly a donutily mě se nad sebou a nad životem kolem sebe zamyslet byly třeba Pýcha a předsudek, Rozum a cit a z novějších knih například Papírová města nebo Eleanor a Park... Všechny v sobě mají nějaký skrytý smysl, něco, co je třeba si vzít k srdci, všechny ve vás zanechají určitou stopu.

5) Jaký je tvůj oblíbený autor? (tady i v realitě) Oblíbených autorů tady na wattpadu mám hodně, takže je to vážně těžká otázka. Ale mezi mé favority patří třeba oooCHARLOTTEooo, BoRoses, Hatthaway, Lily_Dyer a ze zahraničních například Anna Todd nebo Katie Gowen. A v realitě je to třeba taková Jane Austinová, Charles Dickens a z těch novějších John Green.

6) Co je tvojí inspirací ve psaní? Svět kolem mě. Stává se mi, že se dívám na film nebo jdu po ulici a najednou mě to přepadne tak nečekaně jako Déjà vu.

7) Je tvým snem být spisovatelkou? Pokud ne, jaké je tvé vysněné povolání? Vlastně ano. Kdybych jednou byla třeba novinářka a k tomu si přivydělávala psaním knih, bylo to splnění snu.

8) Co děláš ráda ve svém volném čase? Jsem ráda sama se sebou, takže mi nevadí zůstat doma, číst si, psát nebo uklízet pokoj (zvláštní koníček že?) Ale ráda chodím i s kamarády do čajovny, do kavárny nebo nakupovat. Sportu moc nedávám, ale jestli mě něco baví, tak je to fitness.

9) Jak často píšeš? Vždycky když to jde. Někdy se mi stává, že zasednu před rozepsaný příběh a mám v hlavě prázdno jako při testu z matematiky. To je pak opravdu lepší se na to vykašlat a vrátit se k psaní později.

10) Dělá ti u psaní příběhů něco problém? Pokud ano, tak co? Začátky, konce a sexuální scény. To je opravdový horor.

11) Když máš volno, tak se raději podíváš na film nebo si raději jdeš číst knížku? To dost záleží na náladě, ale většinou skončím u knížky.

12) Co je tvým snem? Nejsem moc náročná. Nemusím být popovou hvězdou, překonávat Mount Everest nebo být umístěná v Guinessově knize rekordů. Mým snem je být šťastná, vést život, který si pro sebe sama zvolím a pokud by to zahrnovalo cestování a psaní, vůbec bych nebyla proti.

13) Ví někdo z tvého okolí, že píšeš? Pokud ano, čtou tvojí tvorbu? Jaká byla jejich první reakce, když se dozvěděli, že někde svojí tvorbu zveřejňuješ? Pečlivě si vybírám lidi, kterým o psaní říkám. Ví o tom jen hrstka mých přátel a pár z nich mojí tvorbu i čte. Rodiče to taky ví, ale propána-jána-nikdy-v-životě bych jim nedala nic přečíst. Zajímalo by mě, co se těm lidem honilo hlavou, když jsem jim to řekla, ale pravděpodobně to nebylo nic zásadního.

14) Bereš psaní pouze jako oddychovou činnost? Nebo se to někdy přehoupává již v takovou povinnost vůči tvým čtenářům? Dřív to byla oddechová činnost. Teď se z toho stala povinnost, ale přesto tu povinnost miluju.

15) Čeho bys chtěla na Wattpadu dosáhnout? Stačí mi vědět, že některé lidi baví mé příběhy číst. Nepotřebuju milion přečtení nebo vysoké hodnocení. Stačí mi, když mi nějaká holčina napíše, že se jí nějaký můj příběh líbí a něco pro ní znamená. To je pro mě ta největší odměna.

16) Invisible. Co tě přivedlo k myšlence napsat tento příběh? Chtěla jsem napsat něco jiného. Něco, čeho není plný wattpad a něco, co není tak přehnaně akční. Pak jsem jednou seděla v kavárně nad cappuccinem a bylo mi jasné, že tuhle závislost musí ten příběh zahrnovat. Tak vznikla láska z kavárny a to ostatní už se domyslelo tak nějak samo.

17) Invisible. Opravdu si myslíš, že neviditelnost je někdy způsobem jak vyniknout? Tahle věta v sobě skrývá něco, co si každý musí vyložit tak trochu po svém. Já si třeba myslím, že lidé, kteří jsou jiní a občas si připadají přehlížení a neviditelní nejvíce vynikají. Jsou sami sebou, nezajímají je předsudky a názory ostatních. Nebo možná ano, ale dobře to skrývají. A když jen jdete s davem, stáváte se součástí nekonečné skládačky, která nikoho moc nebaví a nezajímá. Jak byste takhle chtěli vyniknout?

18) Invisible. Kdybys tuto povídku měla popsat 3 slovy, jaké by to byly a proč? Emoce, Láska a Odlišnost. Myslím si, že v tom příběhu dost popisuji, co se zrovna hlavní hrdince honí hlavou. Její myšlenky zahrnují city, vzpomínky a představy. Také mi přijde mezi svými vrstevníky trochu jiná, proto ta odlišnost.

19) Invisible. Kolik kapitol u této povídky plánuješ? Rozhodně z toho nechci udělat nekonečnou ságu, ale zase nechci nic uspěchat, takže to nechávám prozatím otevřené.

20) Vzkaz pro ostatní autory? A pro čtenáře? Autorům přeju co nejvíc nápadů a inspirace a ať rozhodně nepřestávají psát a jdou si za svým snem. Ať se neohlížejí na počet přečtení a hodnocení a pokračují i když se jim úspěch zdá nemožný. A čtenářům (a obzvláště těm mým) vzkazuju, že neskutečně obdivuju, že mají trpělivost ty moje výplody číst. Opravdu, klaním se před vámi. A nezapomínejte, že vás miluju.

Rozhovory s Wattpad SpisovateliKde žijí příběhy. Začni objevovat