Hoofdstuk 1

80 2 0
                                    

Pov Laura

"Laura, Lauraaa!! Opstaan het is tijd voor school!"

Ik schrok wakker van het geschreeuw van mijn moeder. Ik keek naar mijn klok... 7u20... 'op 5 minuutjes zal het wel niet komen' dacht ik bij mezelf en draaide mij nog een keer om in mijn bed.

"Wil je dat je te laat komt op school! Opstaan jij!"

Tegen mijn zin stapte ik uit mijn bed en zocht mijn pantoffels. Ik opende de deur van mijn kamer en zag Tom en Sam voorbij lopen. Ik dacht bij mijn eigen 'hoe kunnen die kinderen in godsnaam zo actief zijn zo vroeg in de ochtend?'

Ik keek op de klok die aan de wand hing... 7u30... over een half uur moet ik klaar zijn want de weg naar school duurt een half uur.

Ik liep naar de badkamer iets verder in het huis en was maar een paar seconde eerder dan mijn zus Shauni, want als zij de badkamer in ging was ik zeker te laat op school!

Ik maakte mij op, deed een klein kattenwasje, kleedde mij aan, ging even naar de wc en kamde mijn haar.

Shauni klopte op de deur "LAURA! Er zijn ook nog andere mensen die de badkamer nodig hebben!" "JAAA, ben bijna klaar!" schreeuwde ik terug

Ik keek nog een keer in de spiegel. Ik zag dat ik een gigantische puist op mijn voorhoofd. 'Zo kan ik ook geen goede indruk maken op Jelle!' dacht ik bij mezelf en pakte de coverstick van mijn zus uit de kast.

Jelle was echt de mooiste jongens van de school, zelfs mooier dan mijn celebrity crush Luke Hemmings van 5 Seconds Of Summer.

Ik opende de badkamerdeur en zag mijn zus, gevolgd door mijn vader wachtend naast de deur staan. Mijn vader probeerde nog voor Shauni in de badkamer te zijn, maar mijn zus was hem voor.

Ik ging naar de keuken en keek op de klok boven de tafel...8u45... "OMG! Ben ik zo lang in de badkamer gebleven? School is al lang begonnen!!" riep ik. Ik voelde mijn hart sneller kloppen van de angst. "Relax, Laura" zei mijn moeder die uit de keuken te voorschijn kwam. "Het uur is vorige week met 1 uur vervroegd, maar we hebben hem nog altijd niet veranderd!"

Dat was een hele opluchting want het eerste uur had ik toets wiskunde en ik had die zo goed gestudeerd dat ik het niet een andere dag wou inhalen omdat ik te laat was. Dat noem ik nu verloren moeite. Ik heb wel mijn hele woensdag namiddag opgeofferd om dat rot vak te studeren. Het was gisteren de verjaardag van Melanie en ze gaf een groot feest. Iedereen ging er zijn van de klas, dus ook Jelle. Ik ben dus niet gegaan door dat kut vak.

Ik nam een boterham, stopte die in mijn mond. In de tussentijd dat ik at zag ik dat de tv opstond. Opeens zag ik een intervieuw met 5sos. Ik stopte meteen met eten en liep naar de tv. Het ging over een nieuwe tour dat ze gingen doen door Europa. Opeens hoorde ik dat ik een bericht had ontvangen op mijn gsm. "5sos op tv!! ♥" Het was een bericht van mijn beste vriendin Marie. Wij samen waren de grote 5sos fans van de school. We hadden al zo veel van hen: cd's, t-shirts, posters, kleine mannetjes,... . Eigenlijk ging al mijn zakgeld naar hen en naar shoppen. Op het scherm kwam er een grote lijst met de landen zie ze gingen aandoen met hij tour. Ik zocht naar België. Hoe meer ik de lijst afging, hoe meer ik doe moed verloor dat ze naar België gingen komen. Maar dan, een geschenk uit de hemel, het laatste land: België! "Yoehoeeeee!" en ik deed een vreugdedansje door de woonkamer. Ik pakte mijn gsm en schreef naar Marie: "5sos, here we come!" Haar antwoord: "ja!! Ik kan nie wachten!! ♥♥♥ Maar hoe kan jij in godsnaam tv kijken? Je nu toch op je fiets zitten naar school?"

Ik bekeek de sms vragend en toe drong het tot me door, het was al 8u10!!

Ik pakte snel mijn tas liep naar buiten en sprong op mijn fiets en fietste zo snel als ik kon. Marie had het toch gemakkelijk, op 5 minuutjes was zij op school. Zij moet zich nooit haasten. Maar die rare gedachten verdwenen al snel want ik moest altijd denken aan het concert van 5sos.

Where Do Frozen Hearts GoWhere stories live. Discover now