Bevezető

19 1 0
                                    

Egy ígéret volt, amely csak arra várt, hogy valaki beteljesítse legvégső szándékát. Egy ígéret, amely lágy szellőként fújta egyes kiválasztott emberek felé a holtak nyugalmát sejtető, halál utáni rejtélyek kibogozásának feladatát. Ez az ígéret, amely minden elhunyt nyugalmát követelte, az ígéret, amely sokak szenvedésének végét, és megannyi emberélet megmenekülését célozta meg, eljutott számos, a törvényt becsülettel, szívvel és lélekkel védő, élményekre, kalandokra szomjazó, és végül, de nem utolsósorban felderítetlen ügyeket tisztességes munkával megoldó ember fülébe. És azon gondolat kovácsolta egy csapattá őket, amely az áldozatok hozzátartozói békés, nyugodt körülmények között történő búcsúját segítette elő.
Ez az Ő történetük, pontosabban a miénk.
Jane Wilson vagyok, frissen végzett rendőrtiszt.
Kedves Olvasó, hozzád szólok most, engedd meg, hogy röviden bevezessem számodra rövid történetem, amelyben elmesélem, hogyan kerültem Manchester város rendőrkapitányságára, és hogyan ismertem meg az ottani barátaimat.
Történetem egy szürke, esős napon, 1994. november hónapjának 7. napján kezdődött, amikor is megszületett Jane Katherine Wilson, a Wilson-család egy szem lánya. Három bátyám mellett, akik hivatásos sportolók voltak, úgy gondoltam, én sem maradhatok ki a sportoló családból. Sajnos ez nem jött össze számomra, ezért úgy döntöttem középiskola utolsó évében, hogy jelentkezem a rendőr-akadémiára, ahová a kitűnő érettségi eredményemmel szinte tárt karokkal vártak. 2017 nyarán a párom, Derek egy horvátországi nyaraláson megkérte a kezem. 5. éve voltam ekkor már vele, persze, hogy igent mondtam. Kiváló eredményekkel tettem le a rendőrvizsgát 2018 júliusában, és egy hétre rá megkeresett John Henderson parancsnok a manchesteri rendőrkapitányságtól, és felajánlott nekem egy állást. Elújságoltam Dereknek is, aki épp ugyanazon a napon kapott profi szerződést a Manchesteri futsalcsapattól, így mindketten a klubjától kapott házba költöztünk. Első munkanapom a rendőrségen. Már aznap tudtam, hogy remek helyre kerültem. Henderson parancsnok mindenkinek bemutatott, így ismertem meg Adamet, Patricket, Michaelt, Natalie-t, és a többieket. Napokon belül pedig mi lettünk Manchester rendőrkapitányságának első számú gyilkossági csapata.

Éjjeli viszályWhere stories live. Discover now