Part 16 - Morning

10.2K 654 21
                                    

Probudilo mě tlumené světlo. Ráno bylo chladné, byla jsem zabalena do nejměkčí a nejpohodlnější deky. Voněla po něm, tou vůní, na kterou jsem si už zvykla. 

Postel byla pro mě příliš velká. Příliš velká, i kdyby tam byla celá moje rodina. Ale nikdy jsem se ráno necítila tak příjemně a pohodlně. Nemohla bych, ale takhle spát na věky. Nevím, jestli to bylo kouzlo tohohle pokoje, co mě nutilo cítit se takhle. Nechtělo se mi vstávat. 

Víčka jsem měla stále těžká, pokoušela jsem se mrkáním otevřít oči. Hlava mi spadla zpět na péřový polštář, otočila jsem se na pravý bok. Bubnování dešťových kapek na parapetu tvořilo dokonalou ukolébavku. Měla jsem prázdnou hlavu, cítila jsem klid. Postel mě kompletně pohltila, když jsem si přetáhla přikrývku přes hlavu. 

Když jsem pomalu usínala, těsně na hranici bdělosti a spánku, jsem zaslechla v dálce kroky. U ucha mi zaznělo cinkání. Vzbudila jsem se a posadila na postel, deka mi sklouzla k pasu. Paní Briffen stál u nočního stolku a překvapeně na mě zírala. 

"Thalio?" obočí se jí zmateně svráštilo. Položila hrnek s kávou vedle roztavené svíčky. Vůně kofeinu zahalila mé čichové buňky a já doufala, že ten teplý nápoj je pro mě. 

"Ty..." koktala. "Ty a Harry, vy jste..."

Povytáhla jsem obočí a zavrtěla hlavou. "Ne. Je to složité, ale ne. Nic se nestalo. Ani tady není," zvedla jsem tlustou deku, abych jí ujistila. 

"To protože, je ve sprše," palcem ukázala ke koupelnovým dveřím. Oči se mi stejně rozšířily jako paní Briffen, když jsem si všimla, že se v koupelně svítilo a bylo slyšet nezřetelné cákání vody. 

Harry spal v téhle posteli? Vzpomněla jsem si, že jsem usnula poté, co odešel, i přestože, jsem se snažila zůstat vzhůru, dokud se nevrátí. 

Myšlenky se mi vrátili zpět k včerejší noci. Pamatovala jsem si, jak Harry odešel z domu poté, co jsem vše prozradila a najednou mi vyschlo v ústech. Co udělal? Možná, že se setkal s Richardem. Možná, už byl s kumpány na cestě do našeho bytu. 

Paní Briffen jemně přikývla, než odešla z pokoje. Prohrábla jsem si vlasy, doufajíc, že nejsou moc rozcuchané. Srdce mi přestalo bušit, při pohledu na Harryho, když se rozletěly dveře koupelny. Z jeho hnědých vlasů kapaly kapičky vody na jeho holá ramena. 

Byl jen v ručníku, který měl omotaný kolem pasu. Svaly na zádech se mu napnuly, když se rukama natahoval pro menší ručník ze šuplíku. Přiložil si ho k vlhkým vlasům, snažíc je vysušit. Stále jsem byla z jeho tetování nesvá, nebyla jsem zvyklá je vídat. 

Černé kresby a slova, která mu pokrývala celou hruď, mi připomněly Richardovy kumpány. Byli taky tak potetovaní. Vzali mě od rodiny a jeden z nich se mě dokonce pokusil zneužít. Nenáviděla jsem cokoliv, co by mi to připomínalo. 

Dech se mi zasekl v krku, když se ke mně Harry otočil. Jeho jasné zelené oči byly v kontrastu se zbytkem těla a potom zmizel v šatně. 

Zrovna, když jsem se vyškrábala z postele, vrátil se, už oblečený. Měl na sobě černé džíny a bílé tričko. Vlasy měl trochu rozcuchané, jak si je sušil. 

"Dobré ráno," zářivě se na mě usmál.

"Kde jsi byl?" bylo to jediné, co jsem chtěla vědět. 

"V klidu, byl jsem jen ve sprše."

"N-ne. Kde jsi byl minulou noc?" 

Harryho oči cestovaly dolů k mému rameni, kde se jeho pohled zastavil. Neuvědomila jsem si, že mi svetr z krku sklouzl dolů, dokud se mě jeho prsty nedotkly a vlněný materiál nevytáhly nahoru. Zachvěla jsem se, jak se Harryho prsty dotkly mé holé kůže.

Baby Doll (CZECH)Kde žijí příběhy. Začni objevovat