leerlingenbegeleider

1.4K 105 11
                                    

Nina


De muntgroene kleur van de muren in het kantoor van leerlingenbegeleider de Keyzer, zijn duidelijk aan een nieuw lekje nodig. Nina's vochtige wimpers drukken koele puntjes in haar ooglid, ze heeft een lange tijd stand kunnen houden zonder enige deprimerende emotie te tonen maar vandaag was een bijzonder lastige dag. 

Nina's blik glijdt over de verschillende tafels in de lunchzaal, ze ziet Charlynn niet meteen en ze gaat er dus vanuit dat haar beste vriendin wat later zal zijn, ze wandelt richting een lege tafel maar moet daarvoor langs Karen en haar vriendengroep die er de laatste tijd hun missie van maken om haar te treiteren. "Wat zit jij te kijken, je gaat hier je baby's vader niet vinden, lieverd... ze zijn te knap voor je, allemaal." De groep schaterd het uit, de opmerking doet pijn maar het is pas wanneer ze Cody ziet, met een brede glimlach en een arm om Melanie Rossa dat er iets in haar breekt. Niet dat ze jaloers is, haar gevoelens voor Cody waren al lang verdwenen voor er zelfs maar sprake was van Aaron. Maar ze zijn samen opgegroeid, ze waren beste vrienden. Waarom lacht hij haar uit? 

"Oh, weet je het niet, Melanie? De vader is Aaron Doorns," merkt Karen lachend op. 

Melanie geeft Nina een vuile blik. "Aaron Doorns? Wat moet hij met jou?"

Nina negeert haar en wandelt naar het tafeltje dat ze wil gebruiken om te eten. Maar Melanie lijkt het niet op te geven en komt naast haar zitten. 

"Mel, laat haar... het is het niet waard." zucht Cody. 

Wauw. Bedankt Cody... 

"Je denkt toch niet werkelijk dat dat ding," ze wijst op Nina's buik. "je ook maar het recht geeft om een claim te leggen op Aaron? Jongens als hij zijn niet gemaakt voor één meisje.."

Nina kijkt haar in de ogen en begint dan haar appel in stukken te snijden. 

"Oh, je dacht wel dat je dat recht had? Schattig!" gaat Melanie verder. "Ik bedoel ik snap het wel, Aaron is erg aantrekkelijk en de dingen die hij met je doet in de slaapkamer... nou ja, je snapt me wel,"

Nina's blik vind die van Melanie. Aaron en Melanie? Daar heeft hij nooit iets over gezegd. 

"Is dit werkelijk je enige bezigheid Melanie, wat is je leven op tumblr, instagram en snapchat zo saai geworden dat je je gaat bezighouden buiten sociale media?"

"Vertel, vind hij je nog aantrekkelijk... je ziet er echt uit als een koe, hoeveel kilo ben je bijgekomen? vind hij het niet een totale turn off om met jou te moeten zijn?"

Nina zucht en propt een voor een de stukjes appel in haar mond. Ze is een emotionele eter sinds de zwangerschap en dit eist een vreetbui.

"Moet je hem vragen." antwoord ze kort.

"Zal ik doen... voelt het vreemd aan?" vraagt ze dan, ze haalt haar handen door haar zwarte haren en fixeert haar blauwe ogen op Nina. 

"Wat?" Nina verwacht een eerlijke vraag, zoals of het vreemd is om zwanger te zijn of om de baby te voelen bewegen maar uiteraard is dat niet het geval hier. 

"Om een niemand te zijn? Een schande? Ik bedoel, jij bent Nina Beecks... enkele maanden geleden was je praktisch adel hier op school... en nu... nu ben je het dikke geval met een bastaard op weg." pruilt ze.

Nina gaat staan en duwt haar uit haar persoonlijke ruimte. "Hij is geen bastaard!"


"Kan iemand mij uitleggen wat er nu precies aan de hand is hier?" vraagt de leerlingenbegeleider. Een norse man met een krulsnor. 

Waar we voor vechten (voltooid)Where stories live. Discover now