2. Kapitola - Pokus omyl

109 11 0
                                    

Byl večer. Sherlock studoval ulici Baker Street, jakoby tam viděl něco zajímavého. Především to nedělal, aby ho to uklidnilo ale aby našel nějaký záchytný bod, aby nemusel myslet na tu vraždu bohaté paní, kde našli na jejím rameně tetování z chuppa chupps.

Přišel do své kuchyně, kde měl takovou menší laboratoř. Vzal kapátko a kapku tekutiny na sklíčko, které položil pod mikroskop. Sledoval substanci soli a jakési těkavé látky.

,,Co kdybych.." Nedokončil, jelikož se ozval výbuch a celý jeho obličej byl černý, jako uhel. ,,Sakra." Odpověděl sám sobě a už už slyšel kroky paní Hudsnové.

,,Sherlocku, zase děláte ty své pokusy?" Odvětila trochu šokovaně, Sherlock se na ní podíval a paní Hudsnová propukla ve smích.   ,,Zníte, jakoby někdo mučil sovu." Zamumlal si sám pro sebe Sherlock a odešel do koupelny, aby si opláchnul tvář.

,,Nebylo to včera deset let?"  Nadhodila paní Hudsnová, když těžké záclony posunula, aby se zde dostalo více  světla. Sherlock stále byl v koupelně a pohlédnul na svou pravou ruku. Nijak se k tomu nevyjadřoval, jen přišel do pokoje a vzal housle, na které začal hrát. 

,,Sherlocku?" Ozval se známý hlas Johna, který byl v místnosti zhruba deset minut a Sherlock mu nevěnoval ani pohled.

,,Já vím, že tady jsi Johne. Trápení s Marry? Podle tvých rozklepaných ruk, a okousaného palce, který naznačuje nervózní rozpoložení..kdyby ses ptal... Takže?" Odvětil Sherlock v rychlosti a John ho malém nepostřehnul. Posadil se do svého křesla a sledoval Sherlocka.  

---

Liverpool

,,Strýčku, neviděl jsi někde můj notebook?" Ozval se hlas, skoro dospívajícího kluka. Podíval se na strýce, který se opíral o dveře. ,,Tak si půjčím tvůj, můj je asi sedm vteřin daleko." Odvětil, když si spočítal délku mezi strýcovým a svým notebookem.

Jeho strýc byl bohatý a byl jeho vzor. Co jeho strýc chtěl to měl. A jednou chtěl být jako on, i když nevěděl, co dělá za práci, nikdy se mu nezmínil co dělá z práci.

,,Připrav se.. Poletíme pryč." Odvětil jeho strýc, mladík se na něj podíval velmi zvláštně a vydechnul. ,,A kam?" Nadhodil synovec svému strýci a on se usmál.

,,Do Londýna Tobiasi.. Do Londýna." Odvětil Moriarty s úsměvem a začal chystat věci do Londýna.

Tadaaaaaa nova kapitola je tady! Hele.. Mezi námi.. Píšu to v hodině.. Což bych neměl... :DD ale koho to seté.. :D

Enjoy!

Bubblelollyrenny.
xx

Two Sociopaths? This is not good 2  - Holmes Son /CZ/Kde žijí příběhy. Začni objevovat