BDKH-3

191K 5.4K 1K
                                    

Güzeldi..

Gerçekten güzel..

Zil sesiyle gözlerimi ,karşımda duran ,nereden geldiğini ve kim olduğunu bilmediğim garip davranışlı kızdan kapıya çevirdim.

Ve tekrar kıza baktım..

Hala nasıl bu kadar değişebildiğini ve aynı zamanda iyileşebildiğini anlayamamıştım.

Kapı zili tekrar çalınca , adının Elka olduğunu söyleyen bu kız , kapıya ve ardından bana baktı.Gözleri gözlerimden ayrıldığı an kendime gelerek , yavaşça yürüyüp onu süzerek yanından geçtim.

Kapıyı açtığımda 17 yaşlarındaki , şapkasından ve elindeki kutudan pizzacı olduğunu anladığım çocuk kutuyu bana uzatınca aklıma gelmişti.

Pizza...

Evet pizza sipariş etmiştim değil mi?

Pizzayı alıp, parasını verdim ve amerikan mutfağa doğru ilerledim.Az önceki davranışlarıyla ağır basan merakım yüzünden pizzayı mutfak masasına koyup , onun yanına gitmek için arkamı döndüğümde çoktan yanıma gelmişti bile.

Bir bana bir de masadaki kutuya baktıktan sonra mutfağı incelemeye başladı.Dolaplara doğru tezgaha tutunarak dikkatli adımlarla ilerleyip , dolapların kapaklarını açıyor , içindekileri inceleyip kapatıyordu.Arada bir yüzünde gördüğüm şaşkın ifadeye neyin sebep olduğunu ve tanımadığı birinin , özellikle de bir erkeğin evinde bu kadar rahat davranmasının nedenlerini sorgulamaya başlamıştım.

Tam ne yapmaya çalıştığını sormak için ağzımı açacakken ,çamaşır makinasının önünde bağdaş kurup oturmasını ve elleriyle makinaya dokunup , düğmesine bastıktan sonra bip sesiyle yerinde sıçramasını hayretle izledim.

Sanki daha önce görmemişti ! Nasılsa deli diyip ve böyle bir güzelliğin deli çıkmasına üzülüp pizza kutumu açtım ve büyük bir iştahla yemeye başladım.

Pizzam bittikten sonra onu karşıma oturtacak ve onunla konuşmaya çalışıp evden gönderecektim.Polis , hastane ya da akıl hastanesi ,...hangisi uygunsa.

Bir süre sonra yanımda ayakta dikilip beni izlediğini farketmem uzun sürmedi.

Elimdeki pizzayı kutuya koyduktan sonra ,

"Ne var ? Hala aç mısın ?" diye sordum.

Başını olumlu anlamda salladıktan sonra utanmadan yanımdaki sandalyeye oturdu.

Tanrım gerçekten hem utanmaz hem de rahattı !

Gözlerimi sinirle kapadıktan sonra pizzamı paylaşmanın üzüntüsüyle yeniden açtım ve elime aldığım bir dilimi istemeyerek önüne koydum.

"Bu ne ?"diye sorup , parmaklarıyla pizzayı incelemeye başladı.

Cevabımı beklerken , merakla bir bana bir de elindeki pizzaya bakıyordu.

Bense pizzanın ne olduğunu bilmeyen birine ilk kez bakan bir adamın şaşkınlığındaydım.

"Pizza....Daha önce yemedin mi?"

Gözlerine bu kadar yakından hiç bakmamıştım.Gözlerinin içindeki karışık şekiller tamamen dikkatimi dağıtmıştı.Ona çok dikkatli bakmış olmalıyım ki o da bana doğru eğilip gözlerime dikkatle bakmaya başladı.

Yaptığımın farkına varıp telaşla gözlerimi kırptım ve başımı başka yöne çevirdim.

Walter ! Ne yapıyorsun lanet göt ! Sen bakışlarını çekmezsin ! Bakışlarını kızlar kaçırır sen değil !

BİR DENİZ KIZI HİKAYESİ (24/03/2015) Kitap Olmuştur.Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin