356

340 7 1
                                    

-- Bilinçaltı en büyük hapishanedir. --

    Tarihi değiştirecek kişi şu an tarihe gömülmüştü. Koyu kanını göğsünden sızdıran ve acıyla yere yığılmasını sağlayan o kurşun kapıdaki kadından ateşlenmişti. Onu öldüren Victoria'ydı. Başından beri biliyordu, Rick356 yere yığılmış, eli göğsündeyken diğer elindeki silahını yere düşürmesiyle acı içinde son nefesini vermesi bir oldu. "Ama sen, evde kal demiştim! Nasıl buraya geldin?" dedi Robert, Victoria "Neden bu kadar geç kaldın? demek istedin herhalde?" dedi ve gitmeleri gerektiğini işaret etmek için başını salladı.

    "Benim asıl kafamı karıştıran, ölmeden önce Ben bana tapmam diye bağırmıştı." dedi Robert salonda. Gece ilerleyen saatlerde duraklamış, konuşmalarını izliyordu. "Robert, orada herhalde ben insana tapmam gibi bir anlam çıkarmak istiyordur." dedi Victoria

"Hayır, sanki başka bir anlam veriyordu."

"Ama o bir Üstün Irk, yani senin kopyaların normal insandı değil mi?"

"Hayır." dedi Robert, gözlerini salonun sade halısına kilitledi, "Bob897'yi uyarmak için geçmişe gittiğimde benim için öldürdüğü kopyam da Üstün Irk'tı. Yani sanırım sadece zihnim de yankı yapıyor olmalı." Victoria, Robert'ın kolunu işaret ederek "Bu şeyler bizim atomlarımızı okumuyor mu?" dedi, Robert'ın gözleri fal taşı gibi açıldı; "O zaman.. Aynı yazılım, daha doğrusu bu benim atomlarımı kopyalıyorsa yankı yapan zihinlerimin de bir kopyası yer almalı, bilinçaltımda.. Ama nasıl oraya gireceğim?"

"Aşırı zekisin Robert.."

"Biliyorum." dedi ve kolundaki alete bakarak "Beni bilinçaltıma götür!" diye bağırdı, Victoria sakince "Lütfen de" dedi, "Beni bilinçaltıma götür.. Lütfen!" Robert'ın bu denemesi de işe yaramadı. Bu sefer içinden şunları tekrarladı; Bilinçaltımda Rick356 hakkındaki yankı verilerini ara! Bu işe yaramıştı, birden gözleri karardı ve tamamen karanlık bir boşluğa aktarıldı, ama kolunda o alet yoktu! Birden karşısına tanıdık gelen sarışın bir kadın belirdi. Mimiksiz bir biçimde konuşmaya başladı; "Merhaba Robert, bu görsel biçim, bilinçaltına son bir yılda  kaydedilmiş bir milyona yakın kişi profillerinden rastgele seçilmiş bir görsel arayüzdür. NASA - TT B800'ün bilinçaltı okuma ve veri alışverişi arayüzü çeviricisine hoş geldiniz. Aratma anahtarlarınız; Rick356, yankı ve veri kelimeleri olmak üzere baştan sınıflandırılmış, ona göre sonuçlar listelenmiştir." - konuşması sırasında karanlığın içinden havada uçuşan mavi renk, hafif saydam sayılar, kişi yüzleri, cümleler, gazete kupürleri, paragraflar geçmeye başladı - " Bu sonuçlar arasında en belirgin olanı, Rick356 ile genetik bir bağınızın olmamasıdır. Dördüncü boyut ulusal internet ve A.R.A* üzerinden yapılan çevrimiçi araştırmalar sonucunda kişi bilgilerine ulaşılmıştır." dedi ve parmaklarıyla geçen veri akımından bir dosya tutup çıkardı, pencereyi havada parmaklarıyla büyütüp süzülen veri penceresini Robert'ın önüne bıraktı. Mavi bir pencere içinde yazan verileri okumaya başladı Robert.

    KİŞİ ADI: RICK356

    E - MAIL: R35618@ARA.ANON.ORG ve RICKUSA@FOURTHD.TFD.ORG

    DOĞUM YERİ: ÜRETİM TESİSİ CALİFORNİA No: 698

    DOĞUM ZAMANI: - NASA TARAFINDAN GİZLİ TUTULUYOR. -

    GÖREVLERİ: BAŞKAN VEKİLİ, YÜKSEK MEVKİ

    TELEFON NUMARASI: - FBI ve CIA TARAFINDAN GİZLİ TUTULUYOR. -

    "Ne yani, bu kadar mı?" diye sordu Robert. Arayüz cevapladı; "Daha fazla çevrimiçi araştırma için federal izin isteniyor."

"Ve sende izin yok değil mi?"

PARADOKSHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin