VI.| Stejně je čas na pravdu.

381 39 6
                                    

Poděkujte mé neutuchající insomnii za tuto část... ÁMEN

*****************************************************

,,Takže si to shrneme. Harry si tě nastěhoval do bytu, za kterej de facto platí on tobě. Pomohl ti snad se vším a ještě si ho donutila, aby u tebe spal." Abbie se nervózně zatahala za ucho a kývla. Nechtělo se jí přiznávat, že má Louis naprostou pravdu, ale měl ji. 

,,Wohou. Tak to je fakt zázrak." Zasmál se brunet a plácl se do stehna. Abbie znervózněla ještě víc.

,,Jak to myslíš?" Louis se usmál a rozvalil se na křesle, které vypadalo celkem nepohodlně. Překvapivě. Byli v maličké kavárně, kterou Louis vybral náhodou, protože mu o ní jednou jeho nejlepší přítel řekl. Byla to typicky hipsterská kavárnička. Ceny se pohybovaly těsně pod úrovní Starbucks, z reproduktorů zněly písně, o kterých jste v životě neslyšeli a dva baristi, kteří zde obsluhovali vypadali, jako by spadli z Marsu. Nábytek zde byl retro a děsně nepohodlný. 

Místo jako stvořené pro někoho, jako je Harry Styles.

,, Každá ženská, kterou se kdy Harry pokousil zahrnout těma svýma milodarama ho akorát praštila po hlavě a zdrhla. Nemluvě o tom, že jste se vlastně poznali v posteli, což se mu taky nepodobá. Mm nepříjemnej pocit, že se ti to snaží vykompenzovat."

,,Kompenzovat co? Snad jedinej dobrej sex, kterej jsem kdy v takovym stavu měla? No tak to by teda měl." Dívka si zaklepala na čelo. Louis pokrčil rameny a upil ze svého čaje.

,,Tak hele děvče, Harry je idiot. Zasněnej romantik, narozenej do špatný doby. A asi i těla. Musíš pochopit to, že on si nejspíš vyčítá i každou křivou myšlenku, kterou proti tobě kdy měl, jenom proto, že to neni správný."

,,Špatný mínění o mně je spíš naprosto na místě. Myslim, že to přehání, neměla jsem na to vůbec přistupovat."

,, Hlavně to neříkej před ním." Povzdychl si mladík a znovu změnil polohu na křesílku. 

,,Co přesně? Tu část o špatnym mínění nebo to, že jsem na to neměla přistupovat."

,,Vlastně oboje. Tak hele, Harry se dost snadno...řekněme zasní. Neni pro něj těžký najít si někoho o koho se hodlá starat. Kdykoliv ho ta holka pošle k vodě, v nejlepším možným případě, tak se zas přehnaně stará o mně. A vzhledem k tomu, že u mně nevařil už tak týden, jsi ty momentálně jeho nová charita."

,,Nechci bejt jeho charita, je to děsný. On je tak mimo, hrozně mě to frustruje." Dívka praštila rukou do stolu a prohrábla si vlasy. Nelhala. Z kudrnáče, který jí spravoval život byla na nervy. Od rána přesně do chvíle, než jí večer uložil do postele. Na tu maou chvíli před usnutím za něho děkovala snad i Diovi.

,,Proto u tebe co druhej den nocuje? Popiš mi přesně tu frustraci." Dívka na něj naštvaně ukázala prstem.

,,Tak hele, nedělej si z toho srandu. Nemůžu za to. Celý roky visim na sestře, nedokážu jen tak bydlet sama."

,,A nebo nechceš."

,,To se nevylučuje." Brunet spráskl ruce.

,,Vzdávám to. Snažil jsem se napravit tebe i jeho, víte co, sežerte se."

,,Jak napravit?"

,,Chápeš, že to neni zdraví? Oba jste děsně fajn, ale on je nějakej přehnaně háklivej. Normálně to s nim šlo ať už miloval kohokoliv, ale teď je to k nevydržení."

,,Tak prr. O žádný lásce nemluv. Je to přece sázka, hra."

,,Vždycky jsou to hry, dokud se někdo nezamiluje." Brunetka chtěla ječet. Harry jí nemiloval. Jasně, z nepochopitelného důvodu jí měl děsně rád a neměl chuť jí praštit něčím pohlavě kdykoliv otevřela pusu, ale láska to nebyla. Jak dlouho se znali? Pár týdnů.

List of silly resolutions » h.s. auWhere stories live. Discover now