Falling In Love (13)

1K 71 6
                                    

Ik loop door de gang en luister muziek op mijn ipod. Mijn volgende les is over tien minuten. In die les kan ik met Bella praten, want Alex heeft die les niet met ons samen. Ik weet niet of het goed is gekomen tussen Alex en Bella, maar daar kom ik zo wel achter. Terwijl ik verder loop bots ik per ongeluk tegen iemand op. "Sorry, ik keek niet waar ik liep," zeg ik meteen. Dan kijk ik op en zie ik dat de persoon waar ik tegen aanliep Jason was. "Ooh jij bent het," zeg ik met een zucht.

Voordat ik verder kan lopen stopt hij me. "Loop nou niet weg," zegt hij. Ik draai me om en kijk hem nu recht aan. Mijn blik verandert meteen als ik zijn blauwe oog opmerk. "Je oog.. Kwam dat.. Door Alex?" vraag ik onzeker.

Hij knikt maar zegt er verder niks meer over. "Doet het erg pijn?" vraag ik.

Hij schudt zijn hoofd. "Het is niks ergs."

"Maar het is wel erg Jason, een blauw oog is niet niks.." Ik begin me een beetje schuldig te voelen ook al is het niet mijn schuld dat hij een blauw oog heeft. Als ik nee had gezegd op die dubbeldate was er niks gebeurd die avond..

Hij kijkt op zijn mobiel naar de tijd. "Maar ik moet nu naar m'n les, ik zie je later oké?" zegt hij.

Ik knik en dan geeft hij me nog snel een kus op mijn voorhoofd. Hij loopt de andere kant op en gaat met de trap naar beneden. Ik loop verder de gang door, op weg naar mijn lokaal.

De deur van het lokaal staat al open. Ik loop naar binnen en zie Bella ergens achterin zitten. Ik neem plaats naast haar en zet mijn tas neer op de grond. "Heeft Alex met je gepraat?" vraag ik.

"Ja," zegt ze zonder mij aan te kijken.

"En?" vraag ik.

"Wat wil je dat ik zeg?"

"Nou.. Weet ik veel. Wat er is gebeurd misschien? Is het weer goed?"

Ze draait haar hoofd nu om naar mij en ik zie meteen dat het rood is onder haar ogen. Ze heeft weer gehuild..

"Hij heeft me uitgelegd dat hij dronken was toen hij het uitmaakte dus hij dacht niet helder.. Hij bood zijn excuses daarvoor aan, en ik aanvaarde het." Ze slikt even. "Daarna.. Dacht ik dus dat het weer goed ging komen, maar ik had het mis."

"Wat?" zeg ik geschrokken. "Wat zei hij toen?"

"Hij zei dat het misschien wel beter zo is. Hij ziet onze relatie niet echt meer zitten.. Hij zei.. Dat we beter vrienden konden zijn." Een traan glijdt over haar wang maar ze veegt het snel weer weg. Ze zucht. "We zijn in ieder geval uit elkaar als vrienden.."

Ik had dit allemaal niet verwacht van Alex, en al helemaal niet verwacht dat Bella het zo goed opneemt. Alex was iemand waar ze al zo lang achter aanzat.. Ze had hem eindelijk, maar nu is ze weer terug bij af.

"Oh, Bel.. Kom hier," zeg ik terwijl ik mijn armen open en haar omhels. "Ik dacht echt dat het goed zou komen.. Ik had dit niet verwacht, ik vind het echt erg voor je."

"Het is oke.. Ik kom er wel over heen.. Langzaam, maar ik kom er wel," zegt Bella terwijl ze me weer los laat.

Ik glimlach naar haar maar schrik als ik onze docent voor ons zie staan. "Mag ik dan nu beginnen met mijn les?" zegt mevrouw Johnson die ons allebei met een strenge blik aankijkt.

We knikken allebei naar haar. "Goed," zegt ze, en dan loopt ze weer terug naar het schoolbord. Ze geeft ons beeldende vorming, dus waarschijnlijk krijgen we zo een tekenopdracht. Dit is mijn favoriete les, alleen mag ik de docent niet zo.
~~~

Het is alweer pauze. Hierna heb ik nog maar één les, dus het is een kort schooldagje.

Ik sta bij mijn kluis mijn laatste boeken te pakken. Als ik Alex zie langslopen sluit ik snel mijn kluis en loop ik achter hem aan. Ik tik hem op zijn rug aan waardoor hij zich nu omdraait naar mij.

"We moeten praten," zeg ik.

"Waarover?" vraagt hij. "Als dit over Jason gaat, ben ik weg."

Ik schud mijn hoofd. "Nee, nee, dit gaat over Bella," zeg ik snel. "Maar nu je het toch zegt.. Dat gedoe over Jason is mij ook niet helemaal duidelijk dus daar moeten we ook over praten."

Hij lijkt even te twijfelen over wat hij gaat zeggen, maar dan zucht hij uiteindelijk en kijkt hij me met een serieuze blik aan. "Oke.. We praten wel, maar niet nu. Wees om twee uur bij het meer, dan vertel ik je alles."

Daarna loopt hij meteen weg en sta ik alleen in de gang. De schoolbel gaat al snel daarna, waardoor de gangen nu overstroomd worden met leerlingen.

Dus om twee uur bij het meer.. Dat moet wel lukken.

Bij mijn laatste les zit ik naast Jessy. Ze is een stil meisje maar toch kan ik altijd goed met haar praten onder de les. "Dus Alex en Bella hebben het niet lang uitgehouden.." zegt Jessy.

Ik zucht. "Ja, ik vind het echt jammer.. Ik was zo blij voor haar."

"Tsja.. Dingen kunnen niet altijd gaan zoals je wilt."

Ik knik, daar heeft ze gelijk in. Het is gewoon jammer hoe het is gelopen tussen hun.
~
De tijd gaat gelukkig snel voorbij. Als de schoolbel gaat pak ik snel mijn spullen in en loop ik het lokaal uit.

Het is half twee, dus ik heb nog een half uur om bij het meer te zijn. Ik leg mijn boeken in mijn kluis en haal mijn jas eruit.

Op naar het meer.. Ik heb geen idee wat ik moet verwachten van Alex, maar dat zie ik dan wel. Hopelijk wordt alles me nu duidelijk.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oepsssss, sorry dat het zolang duurde dat ik weer verder schreef haha... En het is niet zo'n lang hoofdstuk :/ maar oke in ieder geval weer een update :)
Volgend hoofdstuk wordt wel weer lang, dus yeeeyyyy haha :-)
Ongelooflijk dat mijn boek nog steeds gelezen word :o
Jullie zijn top, en dankjulliewel voor het lezen, alweer... Oke en ook bedankt voor het stemmen allemaaal! Gosh ik schrijf altijd te veel hier. Okey bbye love y'all!
xx

Falling In LoveWhere stories live. Discover now