Falling In Love (10)

1.4K 61 0
                                    

"Dus, ik zie je zo?" zegt Bella met enthousiasme in haar stem. Ik knik maar dan bedenk ik dat ze me niet kan zien. "Ja, tot zo Bel." Ik hang op en leg mijn mobiel weg.

Over een uur hebben we een dubbeldate. Bella, Alex, Jason en ik. Bella heeft er enorm zin in. Stiekem heb ik er ook wel zin in, maar ik weet nog steeds niet wat er gaande is tussen Alex en Jason.. Aangezien ze een soort van ruzie hadden toen ik ze de laatste keer samen zag. Maar Jason had er niks op tegen om op deze date te gaan, dus misschien is er wel niks aan de hand.. En maak ik me zorgen om niks.

Zometeen komt Bella langs om ons samen klaar te maken voor vanavond. Ze wilde mij zo graag opmaken dus neemt ze al haar make-up spullen mee, en als Bella kennende zijn dat waarschijnlijk een heleboel spullen..

Ik kijk in mijn kledingkast, zoekend naar iets leuks. Elk kledingstuk die ik niks aan vind gooi ik achter me. Ik zucht als ik kijk naar alle kleding op de grond. Dat wordt wel veel opruimen straks.

Dan gaat de deurbel. Ik loop mijn kamer uit en ga naar beneden. Dan zie ik dat mijn moeder al bij de deur staat. Ze laat Bella binnen. Ik loop verder en glimlach naar haar. "Jij bent snel."

"Oh, ja m'n ma bracht me," zegt Bella met een lach. Ze tilt haar handtas op. "Ik heb alles wat we nodig hebben in deze tas zitten!"

"Goed," zeg ik terwijl ik de tas aanpak. "Oke kom, ik heb je hulp nodig met een outfit uitkiezen."

Bella knikt en ze volgt me naar boven. Ik loop mijn kamer in en loop weer naar mijn kledingkast. Bella volgt me maar struikelt bijna over een hoop kleding die op de grond ligt. "Wauw, uhm.." zegt ze terwijl ze de kamer rondkijkt. "Dat is een hoop kleding."

"Ik weet het, maar ik weet gewoon niet wat ik aan moet!" zeg ik gefrustreerd.

"Komt goed. Laat mij eens kijken." Ze schuift me aan de kant en kijkt nu in mijn kledingkast. Ze gooit nog wat kledingstukken achter zich en dan heeft ze iets vast en glimlacht ze. "Wat dacht je van dit?" Ze houdt een donkerblauw strapless jurkje vast. "Je kan deze blazer er ook overheen doen." Ze pakt een zwarte blazer uit mijn kast.

"Hm, ik weet het niet.." zeg ik twijfelend. "Ik draag bijna nooit jurken.. Maar oke, het kan geen kwaad," zeg ik terwijl ik de kleding aanneem.

Ik kleed me om in de badkamer en bekijk de outfit in de spiegel. Het staat eigenlijk.. Best wel goed. Ik loop de badkamer uit en loop terug naar Bella. "Oh, dat staat zo leuk!" zegt ze meteen als ik binnen loop. "Het mist alleen nog maar een accessoire." Ze opent haar tas en is druk op zoek naar iets wat erin zit. Als ze het heeft gevonden haalt ze een zilver kettinkje eruit. "Hier, doe dit om."

Ik pak de ketting aan en doe het om. Ik glimlach. "Perfect," zeg ik met een lach. "Dankje Bel!"

"Je bent nog niet klaar hè, je moet nog oorbellen, schoenen, make-up..."

Ik zucht. "Ja, jaaa.. Dat komt nog wel. Doe eerst m'n make-up maar."

Bella giechelt meteen. "Jeeej!" zegt ze blij. Ze pakt al haar make-up erbij en gebaart dat ik moet gaan zitten.

Ik neem plaats op mijn bureaustoel. Ze pakt een stoel die tegen de muur aanstaat en verplaatst de stoel naast de mijne. Dan draait ze mijn bureaustoel om zodat ze mijn gezicht goed kan zien. "Aan de slag dan maar," zegt ze grijnzend.

Ze begint meteen make-up aan te brengen. Ik weet niet wat ze allemaal doet maar ik laat Bella haar gang gaan want ik weet dat ze er verstand van heeft.

"En... Klaar!" zegt ze met een grote lach op haar gezicht.

Ik draai me om en kijk in de spiegel om het resultaat te zien.

"Wow," zeg ik verbaasd.

Bella staat naast me, met een glimlach op haar gezicht. "Je bent mooi, Megan."

"Ik herken mezelf niet eens meer," zeg ik nog steeds verbaasd. "Maar je hebt mijn make-up echt mooi gedaan!" Ik glimlach terug.

"Graag gedaan," zegt Bella. "Nou, nu moet ik nog even mijn make-up bijwerken, en dan ben ik klaar."

"En je outfit dan?"

"Heb ik al aan, gekkerd," zegt ze giechelend.

"Ooh ja." Ik had helemaal niet op haar outfit gelet toen ze binnenkwam. Ik maakte me alleen maar zorgen om mezelf dat ik haar vergat. Ze draagt een zwart kort jurkje, maar niet te kort. Daarbij draagt ze zwarte ballerina schoentjes. Haar haar heeft ze opgestoken, waardoor je haar zilveren diamanten oorbellen goed ziet.

"We zien er goed uit voor vanavond, al zeg ik het zelf," ik grinnik.

Ik pak nog een paar oorbellen uit mijn sieradenkistje. Daarna loop ik naar de schoenenkast om mijn sleehakken te pakken, die perfect bij mijn jurk past.

"We moeten opschieten," zegt Bella. "Ze komen bijna."

Ik knik. "Ben al klaar," zeg ik tevreden.

"Nu ben ik ook klaar," zegt Bella nadat ze een laatste laagje mascara heeft aangebracht.

We lopen naar beneden en wachten totdat Alex en Jason er zijn. Ze kunnen elk moment hier zijn.

Na vijf minuten zien we al een auto aankomen. "Ik denk dat dat Alex is," zeg ik terwijl ik uit het raam kijk.

"Yep," hoor ik naast me. "Dat is hem zeker, ik doe wel open!" zegt Bella. Ze rent meteen naar de deur en opent 'm voordat Alex kan aanbellen.

"Bella," hoor ik Alex zeggen.

"Alex!" zegt ze enthousiast.

"Je ziet er leuk uit," zegt hij.

"Dankje, jij ook," zegt Bella giechelend. "Kom binnen, dan wachten we op Jason."

Ik hoor ze naar binnen lopen. Bella loopt vrolijk binnen, met Alex naast haar. Hij draagt een nette blouse met een donkergrijze skinny jeans. Hij ziet er wel goed uit, moet ik toegeven. "Hey Alex," zeg ik als hij me ziet. Eerst kijkt hij me heel verbaasd aan maar dan verschijnt er een lach op zijn gezicht. "Megan," zegt hij terwijl hij me helemaal bekijkt. "Wow, je bent zo-"

"Hey, Jason is er!" zegt Bella die Alex onderbreekt.

Ik kijk uit het raam en rol mijn ogen als ik zie dat Jason weer met zijn scooter is. Maar goed, wanneer niet..

"Nou uhm, dan kunnen we gaan," zeg ik. Ik kijk naar Alex, die me nu nog steeds aankijkt. Hij zet een glimlach op. "Kom," zegt hij.

Jason belt al aan, en we lopen nu met z'n drieën naar de deur. Ik open de deur en het eerste wat me opvalt is dat hij er heel netjes uitziet. Hij ziet er in ieder geval anders uit dan die ene keer dat hij me meenam naar de film, maar dat was waarschijnlijk omdat hij dacht dat ik toen toch niet mee zou gaan.

Als Jason me ziet kijkt hij verrast, ongeveer net zo'n gezicht dat Alex me net gaf. "Megan, wauw. En ik dacht dat je niet knapper kon worden. Dat had ik mooi mis," zegt hij grinnikend. "Jij ziet er ook niet slecht uit hoor," zeg ik lachend. Hij komt dichterbij. "Je bent perfect," zegt hij fluisterend. Ik voel meteen mijn wangen rood worden.

"Ahum," hoor ik achter me. Het was Alex die ons nu geïrriteerd aankijkt terwijl Bella staat te grijnzen.

"Uhm, laten we gaan," stel ik voor.

"Goed idee," zegt Jason.

"We gaan met mijn auto hè," zegt Alex. Hij keert naar Jason. "Als jij het ook goed vind, Jason."

"Natuurlijk," zegt Jason. "Natuurlijk."

"Fijn," antwoordt Alex.

"Top."

Ze kijken elkaar nog een tijdje aan met een rare blik in hun ogen en daarna lopen we naar de auto. "Dat was raar, niet?" fluister ik naar Bella. Ze haalt haar schouders op. "Het zal vast niks zijn," antwoordt ze.

Dat hoop ik dan maar.

We staan nu bij de auto en Bella gaat voorin zitten naast Alex. Dan opent Jason de achterdeur voor mij. "Dames voor," zegt hij met een gebaar naar de auto. Ik glimlach en stap in. Als volgt stapt hij ook in en neemt hij plaats naast mij.

Nadat hij de autodeur heeft gesloten gaan we meteen op weg naar het restaurant waar we hebben gereserveerd. Het is erg stil onderweg. Als ik naar Jason kijk zie ik hem uit het raam staren en Bella kijkt naar Alex die alleen geconcentreerd op de weg let. Het restaurant moet niet zo ver weg zijn dus zullen we er zo wel snel zijn, hoop ik. Ik haat stille ritjes.

Ineens begint de auto langzamer te rijden. Ik kijk uit het raam en zie een lange rij auto's staan. Alex begint te zuchten. "Fijn, we zitten in de file," zegt hij.

"Ah, nee toch!" zegt Bella geschokt. Alex kijkt haar aan en glimlacht. "Het is niet erg, het is toch niet zo ver," stelt hij haar gerust.

Als ik naar Jason kijk, valt het me op dat hij gewoon rustig is. Hij zegt niks en staart voor zich uit. Maar als hij merkt dat ik naar hem kijk heeft ie weer een grijns op zijn gezicht. Ik rol mijn ogen naar hem.

Ineens doet hij zijn gordel af en komt hij iets dichterbij me zitten waardoor onze benen nu tegen elkaar aanzitten. Dan leunt Jason opeens naar voren, zo dichtbij dat onze lippen elkaar bijna raken. Zijn hand legt hij op mijn knie..

"Ahum, ahum." Alex kijkt door de achteruitkijkspiegel naar ons. "Niet in mijn auto, alsjeblieft. Dankje." Bella kijkt daardoor nu ook naar achter.

Mijn wangen beginnen weer rood te worden. "We doen heus niks, Alex," zeg ik tegen hem terwijl ik Jason's hand van mijn knie afschuif.

Oke, dat was awkward.

"Goed," zegt Alex terwijl hij Jason nog aankijkt met een waarschuwende blik.

"Oh, kijk! Ik zie het restaurant al!" zegt Bella wijzend naar buiten.

"Ooh, we zijn er!" zeg ik snel. Alex let weer op de weg en rijdt dan weer goed verder. Gelukkig duurde die file niet zo lang. We rijden de parkeergarage van het restaurant op. En meteen valt het me op dat het heel druk is.

"Blijkbaar zijn we niet de enige die uit eten gaan," zegt Jason die het ook opmerkt.

Dan ziet Alex een vrij plekje en parkeert hij de auto gauw voordat iemand anders de plek inneemt. "Oke, laten we naar binnen gaan. Hopelijk zijn we niet te laat," zeg ik. We stappen alle vier uit en lopen nu richting de ingang van het restaurant.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiii lieve lezers :)
Sorry dat de update zo lang duurde!
Had toetsweek en stage gedoe, dus ik was een beetje druk.. Ik probeer meestal elke week wel te updaten maar dit keer was 't een beetje later vanwege school waardoor ik niet veel tijd had. :/ In ieder geval, dankjulliewel voor het lezen en de votes!! Het is sick hoeveel mensen dit boek lezen :) had ik eigenlijk nooit verwacht, dus... Dankjulliewel allemaal! Trouwens, dit hoofdstuk vond ik wat minder goed geschreven, ik weet niet waarom.. Njaaa, THANKS VOOR BIJNA 3K READS AHHH D:
Oke oeps dit wordt lang. Ik kan jullie gewoon niet genoeg bedanken haha, okey bye (:
X Alyssa

Falling In LoveWhere stories live. Discover now