Falling In Love (5)

1.6K 59 4
                                    

"Alex," zeg ik met een glimlach. Alleen kijkt hij niet zo blij terug. Misschien is het vanwege Jason, want ik ben toch met hem meegegaan terwijl Alex het niet wilde. Maar ja, ik hoef me toch niet altijd te laten beïnvloeden door mijn beste vriend? Ik kan zelf ook beslissen wat ik wil.

"Ben je alleen?" vraag ik, aangezien hij in zijn eentje staat. Hij schudt zijn hoofd. "Nee," zegt hij. "Ik ben met Bella, maar ze is even naar het toilet." Dat is waar ook, ze hadden een date.

Jason staat naast me, zonder dat hij een woord zegt. Ik zie dat hij en Alex elkaar aankijken met een blik in hun ogen die ik niet snap. Het ziet er in ieder geval niet enthousiast uit. Is er soms wat gebeurd tussen hun waar ik niks van af weet?

"Wij moeten naar onze film," zegt Jason ineens. Hij pakt mijn hand vast. Ik begin te blozen en kijk naar onze handen die elkaar vasthouden. Normaal zou ik loslaten maar dit keer laat ik het toe. "Kom," zegt hij. Jason grijnst terwijl Alex hem aankijkt met een boze blik. Ik snap niet wat hem zo boos maakt maar laat ik daar maar geen aandacht aan besteden. Het zal vast niks ergs zijn.

"Nou, uhm oke. Doe Bel de groeten van me wil je?" zeg ik nog snel tegen Alex en hij knikt. Dan sleurt Jason me weg van hem en lopen we naar de zaal waar we moeten zijn.

"Waarom zo'n haast?" vraag ik terwijl we lopen richting zaal zeven. Daar moeten we dus blijkbaar zijn. "Oh, nee ik heb geen haast hoor," zegt Jason.

"Waarom leek het dan alsof je zo snel mogelijk weg wilde?" vraag ik. Ondertussen zijn we al bij de zaal en opent hij de deur voor me. Hij gebaart dat ik voor mag gaan. "Dus, krijg ik nog antwoord?" vraag ik terwijl we naar onze plaatsen lopen. "Waarom stel je zoveel vragen?" zegt hij lachend.

"Sorry, ik praat weer eens te veel.." zeg ik beschamend.

"Maar wacht, welke film kijken we nou eigenlijk?" vraag ik. Hij kreeg net namelijk niet de kans om te antwoorden.

"Zie je zo wel."

Ik zucht. "Oke dan. Nu ben ik wel nieuwsgierig."

Na een paar minuten gaan de lichten al uit en begint het scherm groter te worden. De film gaat beginnen! Eerst zien we alleen nog wat voorstukjes. Daar heb ik zo'n hekel aan, want het duurt altijd zo lang.

Dan eindelijk begint de film. '21 Jump Street' verschijnt op het beeld in grote letters.

"Het is een actiekomedie," fluistert Jason. "Deze film wilde ik al heel lang zien!" zegt hij met een geamuseerd gezicht.

"Oh," zeg ik met een klein lachje.

Nou dat had ik dus niet verwacht. Dit is niet bepaald een film waar je je date mee naar toeneemt. Maar ja, Jason is denk ik niet zo van de romantische films..

Het is een komische film, er wordt vaak gelachen in de zaal. Ik moet toegeven dat het wel een goede film is, ook al is het niet echt een film die ik zelf zou uitkiezen.

Halverwege de film doet Jason opeens zijn arm om me heen, maar ik klaag niet. Eigenlijk vind ik het niet eens erg. Ik kijk om naar hem en zie dat hij naar me glimlacht. Dan lach ik terug en kijk ik weer naar het grote scherm.

Na een paar scènes is de film alweer bijna bij het eind. Als de aftiteling op het beeld komt te staan, staat Jason al op. Hij kijkt me aan, "kom je?" vraagt hij. Ik knik en loop achter Jason aan.

Als we de zaal uit zijn staan we even stil in de gang. "Vond je het wel leuk?" vraagt hij. "Jawel," antwoord ik.

Hij kijkt verward. "Uhm, je klinkt niet zo enthousiast," zegt hij.

"Oh, ja nou.." zeg ik aarzelend. "Het is gewoon.. Dat dit gewoon niet leek op een date. Het is alsof je me gewoon meenam voor de gezelligheid. Ik bedoel, kijk naar je filmkeuze.. Is dat waar je je dates mee naar toe neemt?"

"Oh," zegt hij terwijl hij een hand door zijn haar haalt. "Ja oke, sorry." zegt hij onverschillig.

Is dat alles wat hij te zeggen heeft? Dit herinnert me er weer aan waarom ik hem altijd heb afgewezen. Hij kan een enorme eikel zijn op bepaalde momenten. Maar oke, aan de andere kant kan hij ook lief zijn..

Als iemand me opeens bespringt van achter word ik meteen uit mijn gedachtes gehaald. Ik schrik ervan en draai me om.

"Bella! Ik schrok me rot!" zeg ik als ik zie dat zij het was. Ze begint meteen te lachen. "Oh, dat was niet de bedoeling," zegt ze giechelend. "Ik zag je staan, dus ja.. Oh hey Jason!" zegt ze als ze hem opmerkt.

"Hey," zegt hij stilletjes.

Dan zie ik Alex ook onze kant oplopen. "Bel, moest dat nou echt?" zegt hij terwijl hij zijn ogen rolt.

"Sorry, ik wilde even naar Megan," zegt ze giechelend.

Dan pakt Jason mijn hand vast. Ik zie dat Bella het opmerkt en meteen lacht ze naar mij.

"Wij gaan zo weer," zegt Jason tegen ze, "als je dat goed vind?" zegt hij fluisterend in mijn oor. Ik begin een beetje te blozen terwijl ik naar hem knik. Ik haat het dat ik zo vaak moet blozen.

"Wij ook," zegt Alex terwijl hij zijn arm om Bella heen doet.

"Nog een fijne avond verder," zegt Jason met een neutrale blik.

"Jullie ook," zegt Alex.

Ik voel spanning tussen die twee. Ze gedragen zich zo raar..

Bella geeft me nog één laatste knuffel en dan zeggen we elkaar allemaal nog gedag. Terwijl Jason en ik naar de uitgang van de bioscoop lopen heeft hij nog steeds mijn hand vast.

Dan staan we stil voor zijn scooter.

Hij kijkt me aan, "je gaat toch niet weer moeilijk doen hè?"

"Nou.." zeg ik twijfelend.

"Je weet wat er gaat gebeuren," zegt hij grijnzend.

"Oke, oke! Ik ga al achterop," zeg ik snel.

"Dat dacht ik al," zegt hij met nog steeds die irritante grijns op zijn gezicht.

Ik stap achterop en doe de helm op. Vervolgens stapt hij er dan ook op. "Klaar?" vraagt hij terwijl hij omkijkt naar achter. "Uhm.." zeg ik met een bang gezicht. Ik weet dat het niet meer zo erg is als je al een tijdje rijdt, maar toch vind ik het super eng.

Hij lacht. "Oke, dat neem ik aan als een ja." zegt hij terwijl hij de scooter al meteen start. Al gelijk hou ik me vast aan Jason. "Idioot!" roep ik naar hem terwijl ik hem hoor lachen.

Dit keer zeg ik niks, want al roep ik stop, hij doet toch niet wat ik zeg. Ik hou mijn ogen dichtgeknepen en durf me niet los te laten van Jason. Dan open ik mijn ogen weer en merk ik dat het niet meer zo eng is. Misschien moet ik hier toch maar aan wennen..

Dan komen we alweer aan bij mijn huis. We stappen af en hij loopt met me mee naar de voordeur. "Sorry, dat het niet zo ging als je verwacht had," zegt hij meteen als we stil staan. Ik kan niet boos blijven op hem. Hij is zo schattig als hij zich verontschuldigt.

"Het is al oke," zeg ik gerust.

Een lach verschijnt weer op zijn gezicht. En dan staan we daar, starend naar elkaar. Het is even stil en dan leunt hij opeens naar voren. Zijn gezicht komt steeds dichter bij de mijne. Mijn hart begint sneller te kloppen. Maar dan geef ik hem snel een kus op zijn wang, in plaats van op zijn mond. "Slaap lekker," zeg ik snel.

Hij kijkt even verward en weet volgens mij niet wat hij nu moet doen. "Slaap lekker, Megan." antwoordt hij. Aan zijn gezicht kon ik zien dat hij teleurgesteld was..

Hij draait zich om en loopt naar zijn scooter. Dan open ik de voordeur en loop ik naar binnen. Ik blijf even staan en besef wat er net is gebeurd. Ik stond gewoon op het punt om hem te zoenen maar ik heb hem afgewezen.. Ik voelde me best schuldig toen ik zag hoe teleurgesteld hij eigenlijk was..

En het stomme is, dat ik niet eens weet waarom ik hem niet zoende.. Misschien wilde ik hem niet zoenen of was dit gewoon niet het goede moment.
---------------------------------

Hiiii<3
Ik verwacht gewoon niet dat mijn boek eigenlijk zo veel wordt gelezen :o ik word gewoon blij van jullie hihiiii, en dat motiveert me weer om verder te schrijven :D maarre vinden jullie het verhaal nog wel leuk? Laat een reactie achter! &vergeet niet te stemmen :-)
X Alyssa

Falling In LoveWhere stories live. Discover now