Falling In Love (11)

1.3K 77 7
                                    

Als we het restaurant binnen zijn gelopen komt er meteen een werknemer onze kant op. Met een vriendelijk gebaar neemt hij onze jassen aan en vertelt ons dat we door mogen lopen.

Alex loopt voorop, waarbij de rest volgt. "Goedenavond," zegt de vrouw aan de balie. "Hallo," antwoordt Alex terug. Ze tikt even wat in op haar computer en kijkt dan weer met volle aandacht naar Alex. "Heeft u gereserveerd?" vraagt ze.

"Jazeker," antwoordt hij. "Op de naam Thomson."

De vrouw knikt en kijkt weer naar het beeldscherm van de computer. Ze scrolt door een lijst met namen. "Aha, ik zie het al, Alex Thomson."

"Dat klopt," antwoordt hij.

"Jullie kunnen meelopen met mijn assistent," zegt de vrouw.

Haar assistent komt nu achter de balie vandaan. Ze gebaart dat we mee mogen lopen. "Volg mij," zegt ze.

We volgen de vrouw verder het restaurant in. Het valt me meteen op dat het er super groot is, en vooral druk. Bijna elke tafel zit wel vol met mensen, wat ik al had verwacht aangezien de parkeerplaats al zo vol zat.

We krijgen een tafel aangewezen bij het raam. Als we allemaal plaats hebben genomen vraagt de vrouw of we al wat willen drinken. Ze pakt haar notitieblok erbij en kijkt ons één voor één aan.

"Een cola graag," zeg ik.

"Water voor mij," zegt Bella.

"Fanta," zegt Alex.

"Doe voor mij ook maar een cola," zegt Jason als laatst.

Als de vrouw alles heeft genoteerd, knikt ze en loopt ze weg. Ik glimlach naar Jason tegenover me. Dit is eigenlijk onze eerste officiële date, maar dan met Bella en Alex erbij.

"Het is mooi hier hè," zegt Bella die om zich heen kijkt.

"Ja en zo groot," zeg ik.

Een paar minuten later komt de vrouw van daarnet terug met onze drankjes. Daarna geeft ze ons de menukaarten en loopt ze met een vriendelijk gezicht weg.

Ik open de menukaart, en bekijk dan wat er allemaal te eten is. Ik zie meteen dat er zoveel keus is! Genoeg om uit te kiezen dus. Zoveel heerlijke dingen die erin staan, dat ik niet weet wat ik moet nemen.

"Wat nemen jullie?" vraag ik terwijl ik mijn hoofd boven de menukaart steek om Jason en Alex aan te kijken. Aan hun gezicht te zien weten zij het ook nog niet.

Dan kijk ik opzij naar Bella. "Ik neem de roodbaars," zegt ze tevreden. Ik knik en kijk weer terug naar de menukaart. "Ugh, zoveel keus," mompel ik.

"Nah, dan ga ik maar voor de zalm," zeg ik terwijl ik de menukaart weer dicht doe. "Weten jullie het al?" vraag ik aan Jason en Alex.

"Ja," zeggen ze allebei tegelijk. Meteen draaien hun hoofden naar elkaar toe en kijken ze elkaar aan met een blik die ik niet kan lezen. Ik voel weer de spanning tussen hun twee.

"Zijn jullie er al uit?" zegt ineens een nieuwe stem naast ons. Het is dezelfde werknemer als net. "Ja," antwoord ik. Ze pakt haar notitieblok er weer bij en wacht totdat we onze bestelling zeggen. Nadat we allemaal hebben gezegd wat we willen, pakt ze de menukaarten weer terug. Dan zet ze nog een vriendelijke glimlach op en loopt ze weg.

"Het eten moet hier lekker zijn," zegt Alex nadat ze is weggelopen. "Het is niet voor niets zo'n populair restaurant."

Bella giechelt. "Ik hoorde al dat het een goed restaurant was!"

"Nou, dat is super," zeg ik glimlachend.

Ondertussen kijk ik naar Jason tegenover mij. Ongeïnteresseerd neemt hij een slok van zijn cola. Het valt me op dat hij best stil is.

Dan kijk ik naar Alex, die toevallig ook naar mij kijkt. Als hij ziet dat ik naar hem kijk draait hij meteen zijn hoofd ergens anders heen. Het leek alsof hij moest blozen, maar ik kan het ook verkeerd hebben gezien..

"Uhm Alex, uh," zegt Jason ineens. Alex draait zich nu om met een verward gezicht naar Jason toe. "Kan ik je even spreken onder vier ogen?" vraagt hij.

Alex lijkt te twijfelen. "Eh.. Oke," antwoordt hij daarna.

Jason knikt en staat op. "We zijn zo terug," zegt hij. Alex staat nu ook op en volgt Jason.

Bella en ik kijken elkaar aan. "Waar zou dat over gaan?" vraagt ze.

"Ik heb werkelijk geen idee," antwoord ik.

Ze zucht en neemt een slok van haar water. "Het zal wel," zegt ze terwijl ze haar ogen rolt.

Na een tijdje horen we een hard geluid in het restaurant. Bella kijkt meteen op. "Wat was dat?" vraagt ze. Opeens horen we weer een geluid. "Ik ga kijken," zeg ik terwijl ik opsta.

Ik loop richting het lawaai en zie dat er een vaas op de grond ligt. Ook zijn er een paar tafels omgegooid. Wat is hier gebeurd?..

Tot mijn grootste schrik zie ik Jason op de grond liggen. Alex staat gebogen over hem heen met zijn hand in de vorm van een vuist. Werknemers proberen hun uit elkaar te halen, maar als Alex me ziet stopt hij meteen met waar hij mee bezig was en kijkt hij me geschrokken aan. "Megan.. Ik-" begint Alex, maar hij kan zijn zin niet meer afmaken doordat een werknemer hem nu vast houdt zodat hij Jason niks meer aan kan doen.

Alex probeert de werknemer van hem af te schudden maar hij houdt hem stevig vast. Jason probeert nu overeind te komen.

Dan komt de manager van het restaurant onze kant opgelopen. "Het spijt me, maar ik moet u allemaal vragen om het restaurant te verlaten. Jullie verstoren andere mensen, en geweld is hier absoluut niet toegestaan."

Op dat moment komt Bella ook aangelopen die geschrokken kijkt als ze ziet wat hier is gebeurd. Ik kijk naar Jason en Alex, die elkaar niet eens aan durven te kijken.

Ik zucht en kijk dan naar de manager. "Ik snap het, we zullen het restaurant verlaten," antwoord ik.

"Wat? Nee!" zegt Bella meteen. "Maar.. We zijn hier net."

"Sorry mevrouw, maar wij kunnen geweld hier niet accepteren," zegt de manager kalm.

"Bella, we moeten echt gaan," antwoordt Alex die haar arm nu vastpakt.

"Oke dan," zegt ze met een zucht. Ik kan zien aan haar gezicht dat ze teleurgesteld is. Dit was zeker niet hoe ze de dubbeldate had verwacht.. Alex geeft me nog een laatste blik en loopt dan met Bella weg van ons.

"Uh Jase, kom je?" vraag ik bezorgd.

Hij kijkt me nu aan. "Oh ja, sorry ik kom al," zegt hij en loopt dan naar mij toe. "Alles oké?" vraag ik. Hij knikt, maar ik weet dat het niet zo is. Hij ziet er niet goed uit.. Ik bekijk zijn oog en zie dat het erg rood is. Dat wordt later een blauw oog..

Als we buiten zijn, zien we Bella en Alex voor de uitgang staan. "Dus, kan één van jullie mij nu uitleggen wat er precies is gebeurd?" vraag ik meteen.

"Een gevecht," antwoordt Alex.

Bella rolt haar ogen. "Dat was wel duidelijk.."

"Ik praat er liever niet over," zegt hij met zijn armen over elkaar heen.

"Ik ook niet," zegt Jason zonder hem aan te kijken.

"Oke.. Is niet erg.." zegt Bella onzeker.

"Weet je wat," zegt Alex. "Ik zet Jason en Megan wel af bij Megan's huis, en daarna breng ik Bella thuis," zegt hij zonder ene emotie te tonen.

Iedereen is stil, maar er wordt geknikt. Ik kan zien dat Alex boos is, alleen houdt hij zich in. Ze durven elkaar namelijk nog steeds niet aan te kijken. En ik weet dat hij Jason liever helemaal niet wil afzetten, aangezien wat er hiervoor is gebeurd.. Maar Alex is een goede jongen. Ik weet dat hij hem niet zomaar kan achterlaten zonder vervoer.

Ik vraag me wel af wat er allemaal aan de hand is.. Maar nu weet ik het toch echt zeker, er is wat gebeurd waardoor ze zich telkens zo raar gedragen. En ik ga er alles voor doen om er achter te komen wat die reden is.

We zitten in de auto. Bella weer voorin en Alex die rijdt. Ik zit weer naast Jason achterin. Niemand praat. Net als bij de heenweg, maar dit keer snap ik het wel..

Als de auto langzamer begint te rijden zie ik dat we al in mijn straat zijn. Alex stopt de auto voor mijn huis. Ik stap uit, en daarna volgt Jason. "Dag Megan," zegt Alex. Hij kijkt alleen mij aan en negeert Jason.

"Doeg Alex en Bel," zeg ik.

"Spreek je later Meg! En dag Jason," zegt Bella. Ik kijk naar Jason en zie dat hij gewoon stil naast me staat, starend naar de grond. Ik zucht en sluit dan de autodeur. Al snel daarna rijdt de auto weg.

Jason had dus waarschijnlijk geen zin om gedag te zeggen.

Voordat hij naar zijn scooter kan lopen pak ik zijn arm vast. "Vertel me wat er is gebeurd. De echte reden."

Hij kijkt me niet aan. "Kan ik niet," zegt hij.

"Hoezo, dat kan je niet? Vertel het gewoon!" zeg ik nu een beetje ongeduldig.

"Sorry," zegt hij terwijl hij mijn hand van zijn arm afduwt. Hij loopt verder en stapt op zijn scooter. "Ik ga nu, oke. Ik bel je nog."

Daarna zie ik hem wegrijden. Hij gaf me niet eens de kans om wat terug te zeggen..

"Je bent vroeg," hoor ik mijn moeder zeggen als ik de huiskamer binnenkom. Ik plof meteen neer op de bank naast haar. "Klopt," antwoord ik kortaf. Ik heb geen zin om uit te leggen wat er is gebeurd, vooral omdat ik het zelf niet eens precies weet. "Waarom dan?" gaat mijn moeder door.

"Er kwam wat tussen, niks bijzonders."

Dan horen we een deur opengaan en loopt mijn broer naar binnen. "Hey Sam. Waar ben jij geweest?" vraag ik zodat mijn moeder niet meer doorgaat over het vorige onderwerp.

"Bij een vriend," antwoordt hij. "Waarom zie jij er zo opgedoft uit?" vraagt hij als hij mijn outfit opmerkt.

"Uhm, een date.. Maar eh, het ging niet door."

Sam's ogen worden groot en kijkt bezorgd. "Heeft die Jason gast je laten zitten?!"

"Nee! Hij heeft niks gedaan. Gosh Sam, trek niet zo snel conclusies," zeg ik geïrriteerd.

"Ow, nou gelukkig dan maar," antwoordt hij en ploft dan neer op een comfortabele stoel.

Ik zucht en sta op van de bank. Ik loop naar de keuken en open de koelkast. Door dat hele gedoe van daarnet heb ik nog helemaal niks kunnen eten..

Als ik een pak vanille vla zie staan pak ik 'm uit de koelkast. Ik doe de vla in een kom en pak een lepel. Dan loop ik naar boven en eet ik het in mijn kamer op.

~~~~
Midden in de nacht hoor ik opeens een geluid dat bij mijn raam vandaan komt. Ik lig in bed en draai me weer om. Het zal vast niks zijn..

Even later hoor ik het geluid weer. Gosh, wat is dat toch?! Moeizaam stap ik uit mijn bed en loop ik naar mijn raam. Ik wrijf in mijn ogen en schrik als ik ineens een persoon bij mijn raam zie.

Alex? Zie ik dat nou goed? Ik wrijf nog eens in mijn ogen en probeer scherp te zien. Yep.. Dat is Alex.

"Open het raam," hoor ik hem zeggen terwijl hij op mijn raam klopt.

Ik open meteen mijn raam en help hem binnen te komen. "Wat doe je hier?" fluister ik en daarna check ik de tijd. "Om half 2 's nachts?!"

"Kon niet slapen en ik dacht aan jou..." Hij grinnikt en kijkt heel moeilijk uit zijn ogen. "Ooh, je bent zelfs mooi in een pyjama," zegt hij grijnzend maar opeens valt hij bijna om, dus pak ik hem snel vast zodat hij overeind blijft staan. "Haaa.. Zwaartekracht," zegt hij grinnikend.

"Alex? Ben je dronken?" vraag ik bezorgd. Ik heb hem nog nooit zo meegemaakt..

"Nee," zegt hij, maar al snel daarna valt hij weer bijna om. "Oke misschien een beetje, maar wat maakt het uit.." Hij grijnst.

Ik schud mijn hoofd. "Ik kan niet geloven dat je dronken naar mijn huis bent gekomen en ook nog naar boven bent geklommen om in mijn kamer te komen!"

"Ik.. Ik ben een beetje duizelig, hou me vast a-alsjeblieft," zegt Alex die heel wankel staat.

Ik pak hem vast en duw hem naar mijn bed zodat hij kan zitten.

"Ho.. Waarom moet ik op je bed zitten? Wat wil je doen?" zegt hij terwijl hij zijn wenkbrauwen op en neer wiebelt.

Ik rol mijn ogen. "Niks Alex! Haal maar niks in je hoofd."

Hij lacht. "Grapje Meggie."

Ik zucht. "Blijf hier. Ik ben zo terug." Stilletjes loop ik naar de badkamer en vul een beker met water. Dan loop ik weer terug en geef Alex de beker. "Drink. Water is goed voor je," zeg ik tegen hem.

"Je bent altijd zo zorgzaam. Zoooo lief.." zegt Alex ineens. "Ik hou van je Megan."

Ik trek een wenkbrauw op. "Op een vriendschappelijke manier bedoel je?"

"Nee, niet zo! Ik hou echt van je. Zoals in echte liefde heheee.."

Wat? Dit meent hij toch niet? Ik schud mijn hoofd. "Je bent dronken Alex, je weet niet wat je zegt."

"Mhm," mompelt hij en daarna antwoordt hij niet meer. Hij heeft zijn ogen gesloten en valt al meteen in een diepe slaap. Ik hoor hem snurken. Hij slaapt gewoon in mijn bed, terwijl het een doordeweekse dag is en we morgen school hebben! Hij is echt ongelooflijk..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heeeyaaa lieve lezers!
Wat is Alex toch een sukkel eh (: hihiii, okey, vergeet niet te stemmen! & dankjulliewel alweer, voor alle reads en stemmen haha :-)
Oh en als je tijd hebt, check het boek 'The Cute Cook' van mijn beste dinnetje iPANDAx ook eens :)
xx

Falling In LoveWhere stories live. Discover now