Revelatie

81 6 6
                                    

Frunzaream fara noima printre locuitorii frumosului oras Blackburn.Strazile inguste imi limitau sansele de a scapa curand de agitatia generala,lesne de inteles in preajma sarbatorilor.

Colindatorii isi dregeau vocile,pregatiti pentru a vizita toate locuintele.Atunci am avut o revelatie.De ce sa nu incerc si eu?Oricum nu am nimic de pierdut.Urma sa dorm in vreun parc in cazul in care situatia de fata continua.Am fost dat afara de la munca.Nimic nu-mi suradea in acea zi,dar merita sa ma arunc in prima ocazie.Acum chiar nu aveam alta alternativa!

M-am apropiat de cei patru colindatori pe nesimtite.Faceau vocalize.Colindele nu erau dificile,insa ai nevoie de vocea incalzita pentru a face fata(avand in vedere ca am terminat facultatea de teatru,teoretic,aveam totusi cunostinte  in domeniul muzicii fata de restul pietonilor).

-Primiti colindatori?am intrebat voios pe unul din cei patru,care parea sa fie liderul.

-Suntem in cautare de un al cincilea membru.Esi binevenit.A spus acesta,schitand un zambet.

Am invatat versurile colindelor pana seara,caci majoritatea erau cunoscute sau foarte usoare.Nu-mi era frig,caci amortisem de cateva ore.Coechipierii erau obisnuiti,nu mai simteau de mult raceala iernii.

Am colindat locuintele cartierului Melbourne in acea seara.A fost bine.Gazdele au fost generoase,astfel incat in urmatoarea zi mi-am inchiriat o mica odaie,in partea de nord a orasului.Aveam de gand sa colind pana la finalul iernii.Nu era o munca de care sa ma simt mandru,insa ma descurcam din punct de vedere financiar.

Zilele treceau si nu ma pot plange.Am castigat in luna decembrie triplul salariului de actor ce mi se oferea la ''Fantasy World''.Acest lucru m-a indemnat sa ma indepartez de lumea teatrului,cel putin pentru o perioada.

Un actor pierdut in repliciUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum