Hoofdstuk 30

5.3K 226 20
                                    

Pov Fay

Langzaam slenter ik door het park, met een rugzak op mijn schouder. Ik heb best wel spijt dat ik ben weggegaan. Ik kon het niet. Ik kon niet blijven, en valse hoop krijgen. Zou hij me missen? Langzaam laat ik me tegen een boom zakken. Al dit gedoe maakt me zo moe. Ik sluit mijn ogen en geniet.

Ik hoor iets trillen. Ik open mijn ogen en kijk ik de rugzak. Mijn gsm. Zonder te kijken neem ik op. "Hallo?" Er komt geen reactie. Ik herhaal mijn 'hallo' nog is, maar krijg geen reactie. "Met wie spreek ik?" Ik begin het eng de vinden. Wie weet is het een of andere pedo? "Fay?" Een ongeruste snikkende stem klinkt door de telefoon. "Mia?"

"Daan en ik zijn zo ongerust. Daan heeft sp-". Sorry Mia. Ik wil niks meer met Daan te maken hebben. Of wel. Ja eigenlijk wel. Snel sta ik op en begin weer te wandelen.

"Fay!" Ik kijk achterom. Niks. Ik dacht dat ik mijn naam hoorde. Ik haal mijn schouders op en wandel weer verder. Ik ga ik het natte gras zitten en kijk hoe de zon opkomt. Dit heb ik altijd al een willen doen. Een glimlach komt op mijn gezicht. Opeens komt er iemand naast me zitten. Ik draai mijn hoofd om te kijken wie het is. Een jongen. Misschien een jaartje ouder, blonde haren en groter dan mij.

"Hey." Zegt hij en kijkt me met zijn twee blauwe ogen aan. "Hey." Glimlach ik. Hij lijkt me wel aardig. Hij glimlacht ook. "Waarom zo vroeg in het park?" Zijn stem klinkt warm en vriendelijk. "Ik ben weggelopen. Jij?" Hij lacht even. "Ik ook." Nu moet ik ook lachen. Niet dat het grappig is, maar om het pure toeval.

"Hoe heet je?" Vraag ik hem. Hij zegt niets. Alsof hij nadenkt. Niemand denkt toch na over zijn naam? "Raad maar." Raden? Waar is dat nou weer goed voor. "Bedenk maar wat, en zeg het. Raad mijn naam. Daarna raad ik de jouwe." Glimlacht hij. Ik knik.

Een blonde jongen, met blauwe ogen. Hij lijkt me lief en vriendelijk. "Euh, wat dacht je van, Aaron?" Hij trekt een niet-goedkeurend gezicht. "Niet dus." Meteen schud hij zijn hoofd. "Cedric?" Weer schud de onbekende zijn hoofd. "Het is moeilijk. Luke?" Even glimlacht hij, maar schud daarna weer zijn hoofd. "Vertel jet gewoon." Zeur ik. Weer schud hij zijn hoofd. "Van die naam heb ik nog nooit gehoord." We schieten allebei in de lach.

"Zayn?" Hij schud zijn hoofd. Weeral. Hoeveel namen heb ik nu al opgenoemd? Duizend? En nog steeds niks. "Je krijgt een tip. Het begint met de letter F." Ik knik. F. Een F. "Finn?" Weer schud hij zijn hoofd. "Krijg je geen pijn van steeds met je hoofd te schudden?" Weer schud jij zijn hoofd. Hij kijkt me met een brede glimlach aan. "Waarom lach je zo?" Ik kijk hem aan alsof hij een crimineel is.

"Mijn naam is wel Finn." Ik trek een geschrokken gezicht. "Leugenaar." Lach ik. "Nu moet jij maar raden." Hij knikt. "Kunnen we wel wandelen?" Ik knik en sta op. Ik klop het vuil van mijn broek en wacht tot Finn ook gaat rechtstaan. Als hij rechtsstaat beginnen we met wandelen.

"Jij lijkt mij een Margot." Ik grinnik. "Nee." Zeg ik beslist. Een Margot? Dat past niet bij me. "Een Lisa?" Ik schud mijn hoofd. Hij zucht en gaat verder met denken. Hier gaan we voor een lange raad-partij.

"Krijg ik ook een tip?" Finn kijkt me met een pruillip aan. Ik knik. "Goed dan. Mijn naam begint ook met een F." We hebben nu wel al duizenden namen gezegd, maar hij komt maar niet op mijn naam. "Fa, Fa, Fara?" Even was ik hoopvol maar nu niet meer. "Bijna." Hij glimlacht trots. "Fa. Ik weet het niet." Zucht hij, na hij weer vijf minuten heeft gedacht.

"Fay. Fay is de naam." Glimlach ik. "Mooie naam." Ik voel dat ik bloos dus kijk ik snel naar de grond. "Dankje, Finn." Hij glimlacht. "Ga jij weer terug naar huis?" Ik schud mijn hoofd. "Geen denken aan. Jij?" Ook hij schud zijn hoofd. "Samen verder gaan? Zo zijn we niet alleen." Ik knik. "Laten we het een avontuur noemen. Zo ver mogelijk van hier geraken." Ik knik. "Goed plan."

"Here we go. Finn. Beloof dat je altijd bij me blijft." Hij neemt me aan mijn schouders vast. "Beloofd."

❤️❤️❤️

Finn is in the story!!

Ik had nood aan een nieuw personage :)

Als je nog vragen hebt voor de Q&A; HET IS JE LAATSTE KANS

:)

OW ja,

IK HEB FREAKING 1000 STEMMEN OP DIT BOEK!!

Dankje mijn sgatties!!!!

<3

X
~Amber

when the badboy saved you. (HERSCHRIJVING)Where stories live. Discover now