0.1

404 46 24
                                    

Yazmaya o günden başlayacağım..

15.05.2014

Overdose'nin çıktığı günlerdi. Hem Çince versiyonunu, hem Korece versiyonunu deli gibi dinliyordum. Özellikle Sehun ve Xiumin'in 'Hey doctor' kısmı, favori kısmımdı.

Sıcak bir mayıs sabahıydı. Annemin güzel sesiyle uyanmıştım. Birlikte teyzemin mezarına gidip, onu ziyaret etmiştik. Teyzem yedi yıl önce bir trafik kazasında ölmüştü. O günü pek hatırlamıyordum çünkü henüz on yaşımdaydım.

Eve geldiğimde kırgındım. Her ayda bir kez teyzemi görmeye giderdik ve her eve dönüşümüzde, benim içimde bir boşluk olurdu.

Neden Kris oppa? O gün mü ayrılmak zorundaydın?

Yatağa uzanıp, mobil veriyi açtığımda; whatsapp, tweetter, weiboo ve facebooktan sayamayacağım kadar çok bildirim gelmeye başladı. Önce whatsappa girdim. On iki kişiden en az beş tane mesaj vardı. Bir şey anlamamıştım ama ilk Eun Hye'nin mesajını okumuştum.

"Kızım senin şu çinli grubu var ya, onlardan biri gruptan ayrılmış.

Weiboo'da bir resim gördüm."

Whatsapptan sadece uydurma olduğunu beynimin kalbime sürekli hatırlatması sayesinde çıkabilmiştim. Korkuyordum. Weiboo'da, çoğu kişi tarafından Kris'in SM'ye dava açtığı konuşuluyordu.

Önce boğazım düğümlendi, sonra telefon elimden düştü. Uzun bir süre duvara baktım, ne yapacağımı şaşmıştım.

Ben çok ümit etmiştim bunların bir şaka olmasını. Ama değildi. Değildi işte.

Telefonumun zil sesiyle kendime geldim. Ama zil sesini duymak canımı daha çok yakmıştı. Overdose..

Şarkının daha fazla canımı yakmasına izin vermeyerek arayanın kim olduğuna bile bakmadan açtım telefonu. "Mesajı görmüşsün. İyi misin?"

"Eun Hye.. ben.. ben çok kötü hissediyorum, ne yapacağımı bilmiyorum, lütfen bana bir şey söyle.. ben.. ben.. ben.."

Hıçkırığım çok şey ifade ediyordu, oppa.

"Sakin ol birtanem. Sakin ol, hiçbir şey kesin değil daha."

"Ben.." diyor, devamını getiremiyordum. Neden böyle olmuştum, oppa? Siz benim için sıradan bir grup değil miydiniz? Sadece şarkılarınızı sevmiyor muydum? Neden, neden daha fazlası gibi hissediyordum?

"Kafanı dağıtacak bir şeyler yap. Ne yapmayı seversin?"

"Turta. Turta yapmayı severim."

"O zaman mutfağa git ve yapmaya başla. Yumurtayı iyice çırp. Unu kıvamında koy. Yarım saate orada olacağım."

Eun Hye harika bir arkadaştı, oppa. Çoğu kez size çinli dese de bunu bilmediğinden ya da size saygı duymadığından değil, sadece beni kızdırmak için yapardı.

O gün on tepsi turta yapmıştım, oppa. Ama tepsilere yapışmış turta parçacıklarını izlerken canım yanmaya hâlâ devam ediyordu.

12 Gölgeli 9 Adam || EXO✅Where stories live. Discover now