İNCİ KÜPELER

134 17 2
                                    

Deniz ÇAĞLAR

3 Aralık 2005

Bu sabah uyandığımda gerçek anlamda bir boşluğun içindeydim ve çok yalnız hissediyordum telefonu alıp biraz kurcaladım tuşlara bastım bu zamanda bunlar çok modaydı ve popülerdi Samsung D500 dü bu havalı cihazın adı. Yatakta çok zaman geçirdiğimi düşünerek kalkıp duşa girdim. Bu bana iyi gelecekti.

Bugün eve Su dönmüştü sandığım kadar mutlu olmamıştım. Oysa benim istediğim sadece Su'du.

Girişi baya komik olmuştu. Banyodan yeni çıktığım zaman kapı açılmış ben de yarı çıplak ne olduğunu anlamadan aceleyle gelen kişiye küfürler savurarak inmiştim. Karşımda duran insanı görünce utanmış gözlerim pörtlemiş ve havlu yere düşmüştü . Su anırarak salona geçmişti eşyalarını ise kapının önüne atıvermişti. Herzamanki Su.

Dertleşmemiz gereken bir Su.

Su karşım da otuziki diş gülümsüyordu. Moralimi gerçekten yerine getiren banyo değil de Su olmuştu. Ama şuan kavga etmemiz gereken kişi varsa kesinlikle Su'du.

"Sen nerdesin oğlum?" diye çemkirdim. Şaşırmışa benzemiyordu sanırım hazırlıklıydı. Ben böyle söyleyince gülümsemesinden bir şey eksilmemişti halen otuziki diş Su.

"Hiç ya gezdim geldim."

Otuziki diş .

Hiç umrumda değilmiş gibi davranması beni kahrediyordu. Uzun zamandır yanımda yoktu "gezdim geldim" lafı çok basit kalıyordu. Ama ona kızgın kalamazdım bu duygularıma aykırı bir şeydi ve onun Otuziki diş gülümsemesine karşılık verdim. Bastık kahkahayı. Böyle gülmesi annesinden bir armağandı. Gülsüm teyze de böyle gülerdi teyze demek ayıp olurdu o benim Gülsüm annemdi. Kayıplarına Su kadar ben de üzülmüştüm etkisini atlatmak zamanlarımızı almıştı Su ile.

Ama karşımda duran Su, Gülsüm annemin gülüşünü aratmıyordu ve bana onun gülüşünü hatırlatmıştı.

"Amcamla uzun zamandır görüşmüyorduk . Yani Antalya yolculuğumda uçaktan inerken beni karşılamaya gelmesi çok ama çok ilginçti benim oraya gittiğimden haberi bile yoktu. Ama o oradaydı işte Deniz !"

"Amcan tesadüfen ordaydı." dedim. Dinlemiyordum. Ve geçiştirici bir cevap vermiştim. Çünkü telefonuma bir mesaj gelmişti yabancı bir numaradan. Su görmeden okumaya çalışıyordum eğer görürse merakına yenik düşüp milyonlarca soru soracaktı o yüzden bu mesajdan haberi olmayacaktı.

Olmamalıydı.

"Yarın saat 10 da aşağıdaki Paris kafe de buluşalım mi ? . Sevgiler kızlar."

Yuh.

Tabi ki de gitmeyecektim. Tanımadığım birinden gelen saçma bir mesaja inanmayacaktım. Belki biri şaka yapıyordu ve ben salak gibi buna kanmayacaktım . Ve o buluşmaya gitmeyecektim.

4 Aralık 2005

Buluşmaya gittim.

Mesajdaki buluşma noktasındaydım. Ve bekliyordum üzerimde basit siyah kot ve kırmızı tshirt vardı . Kimi beklediğimi dahi bilmiyordum.

Buluşmaya gelmemin sebebi tabi ki de Su idi. Mesajı görmüş ve beni ikna etmişti.

Ve ben onun ısrarları sonucu buradaydım. Çok zaman geçmeden Demitri görüş alanıma girdi.

Demitri.

O kadar yakışıklı bir adamdı ki mükemmel yüz hatları vardı kemikli yüzü gerçekten inanılmaz derecede çekiciydi. Şimdi ise spor bir pantolonla karşımdaydı, tam önümde.

PARÇAMHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin