Je so mnou amen.

234 21 10
                                    

Otvorila som oči hneď po tom čo som počula policajnú sirénu. Do izby mi nabehli kukláči a začali na mňa kričať. Asi prišli na to, že som tých dvoch zabila, preblesklo mi hlavou. Vychádzam z domu v putách a pred domom stojí Alex môj spolusediaci. Ak ma udal on prisahám, že keď vyjdem z väzenia tak ho zabijem. Ale niečo mi tu nehrá. Policajti, autá všetko je v poriadku až na jednu osobu. Keď ju uvidím začnem kričať : AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.

„ Jane, Jane!" Počujem hlasy. Uf, to bol len sen. Veronika sa na mňa vystrašene pozerala. „Si v poriadku?" „áno len sa mi niečo snívalo. Veronika odišla a ja som sa pozrela na mobil. 6:52. Mala by som vstávať. Vstala som, , spravila hygienu, obliekla sa a vyšla z domu.

...... V škole (hodina INF) ......

Dnes nám na prvej hodine (informatika) učiteľ oznámil šokujúcu správu. Dnes sme mali mať 6 hodín. INF, ANJ, MAT, SJL, HUV, BIO. Ale podľa slov učiteľa sme mali mať všetkých 6 hodín INF. No paráda. To bolo šťastie na BIO som sa neučila. Ale strašne sa teším. INF mám rada a keďže nám dali na to 6 hodín zrejme to bude niečo veľké. „Keďže nám odpadlo veľa hodín vybavil som pre Vás tento deň. Za úlohu Vám dám urobiť animáciu dlhú 1 m. Dám Vám na to 5 vyučovacích hodín a 6. to budeme prezentovať. Tému nemáte určenú." To boli tie najlepšie slová vôbec. Triedu máme rozdelenú na dve informatické skupiny a ja som mala to šťastie, že ma dali ku chalanom. Každá baba by bola smutná, ale ja si viacej rozumiem s chalanmi. Ale má to výhodu. Chalani budú robiť o tom istom, o autách. Ja som sa rozhodla spraviť podobnú animáciu akú má aj Kyanid a šťastie ( Youtube kanál).

......koniec 6. Hodiny .....

„....a najlepšiu animáciu má Jane a Alex" Vyhlásil učiteľ. Crrrrrrrrrrrrn. „Tak žiaci môžete ísť". Vyšla som z triedy a išla na obed. Stála som v rade a za mnou stál Alex a ďalší 3 chalani. Na obed bol segedínsky guláš, mám ho rada. Išla som ku stolom ale voľné boli iba šestky. Sadla som si tam keď som zrazu počula Alexa. „Môžeme k tebe?" „Jasné" to bola prvá odpoveď čo ma napadla. „Ahoj ja som Johnny" Predstavil sa hnedovlasý chalan. „Toto je Patrik a Šimon." Ukázal na blonďáka s modrými očami a chalana s hnedými vlasmi. „Ja som Jane chodím s Alexom do triedy." „My chodíme do 4. Ročníka." Povedal Patrik. ( mimochodom Jane a Alex chodia do 1. Ročníka). Chvíľu sme sa spolu bavili a mala som pocit, že sme najlepší kamaráti. „ Alex nám povedal o tvojej animácii. Podľa jeho slov si perfektná. Nechcela by si ísť s nami o 3 na krúžok? Dá sa vlastne povedať, že je to informatický krúžok a ty by si tam zapadla." „Tak ok stretneme sa pred školou ale teraz už musím ísť, pa." „Ahoj"odzdravili sa všetci zborovo.

...... Na chodbe ......

„Ty mrcha! Za toto zaplatíš." Kričal na mňa nejaký chalan a vlepil mi facku. Strčil ma na zem kde mi kopol do brucha. Cítila som, že za chvíľu stratím vedomie ale nestalo sa tak. Nestihla som sa ani zodvihnúť zo zeme a ten chalan čo ma zbil ležal vedľa mňa. Patrik, Alex a Johnny sa do neho pustili a začali ho mlátiť. Mňa niekto chytil okolo pása a zdvihol ma. Zobral ma na ruky ( ako nevestu), a ja som vtedy pochopila, že je to Šimon. „Neboj som doktor, alebo ho aspoň študujem." Odniesol ma do nejakej triedy kde ma položil na lavicu. Vošiel do kabinetu a vrátil sa s dezinfekciou a handričkou. Až vtedy som pochopila prečo ma sem zobral. Mala som rozbitú hlavu. Kým som premýšľala čo všetko sa stalo tak mi to Šimon vydenzifikoval. Bol by z neho naozaj dobrý doktor. Zrazu sa prudko otvorili dvere a do triedy vošli chalani. Boli pekne nahnevaní ale nebolo na nich vidieť žiadne zranenie. Mali nad tým chalanom prevahu a ani nechcem vidieť ako dopadol. „Si v poriadku?" Prišiel ku mne Johnny a objal ma. Myslím, že mám zlomené rebrá. Toto som mu chcela povedať ale nakoniec som mu povedala len áno. „Neboj už sa ti nič nestane. To bol Sebastián a zrejme Ti závidel, že si mala lepšiu animáciu ako on. Nikto nebude ubližovať našej najlepšej kamarátke." Posledná veta ma zarazila. „Najlepšej? Určite máte aj lepšiu." Povedala som ale oni len pokrútili hlavou. „Si jediná baba ktorá sa s nami baví. Baby o nás záujem nemajú lebo si myslia, že sme stále na počítači a chalani sa s nami nebavia lebo si myslia, že sme byfloši." Pousmiala som sa a viacej som ho objala. „Ďakujem, bez Vašej pomoci by som už asi bola mŕtva." „Nemáš za čo, a učiteľ povedal, že dnes nie je krúžok tak sme sa Ťa chceli spýtať či by si s nami nešla von." „Samozrejme."

...... Doma ......

S chalanmi sme sa dohodli, že po mňa prídu o 14:30. Povedali, že pôjdeme na nejaké staré parkourové (netuším ako sa to píše) ihrisko. Išla som do sprchy aby som zmyla zaschnutú krv. V sprche mám zrkadlo a keď som videla svoje rebrá takmer som odpadla. Bola tam veľká modrina. Aspoň, že nie je na boku lebo som si chcela dať polovičné tričko. Osprchovala som sa a postavila som sa pred skriňu. Vybrala som úplne krátke rifľové kraťasy a polovičné biele tričko s miernym výstrihom. Ešte doplnky, okuliare a biele conversy. Niekto zazvonil a ja som išla rýchlo otvoriť. Zvonil Johnny ktorý sa mi raz pozeral na prsia druhý krát na brucho. Očividne sa dosť čudoval lebo som bola strašne chudá. „Ehm ja som tu" Povedala som so zdvihnutým obočím. „Prepáč, ja- ahoj. Ideme?" „áno." Rýchlo som odpovedala a v hlave som sa zasmiala aký bol zaskočený.

...... Na ihrisku ......

Keď sme došli každý sa mi pozeral na (asi si domyslíte). Chvíľu sme sa bavili a ja som bola postupne unavená. Nechcela som ale odísť tak som si zobrala Šimonovu červenú mikinu. Poskladal som ju na kocku a dala ju na Johnnyho nohy. Ľahla som si hlavou na bundu a ďalej sme sa bavili. Johnnymu to nevadilo a dokonca ma začal hladkať po vlasoch. Bolo to tak uspávajúce. Už som takmer zaspávala keď ma napadlo, že dnešný ciel sa mi podaril. Môj ciel bol nájsť si kamarátov a podľa mňa sa mi to podarilo. Zaspala som. Vonku. Pri chalanoch. To som nemala robiť. Som zvedavá kde sa zobudím. V spánku som sa modlila aby som sa zobudila tu kde som zaspala. Nemala som toľko energie zobudiť sa. Už je so mnou amen.

...... Po zobudení (18.30) ......

Otvorila som oči. No to snáď nie?!

To be continued.

Ahojte. Viem, že mi to trvalo dlho napísať ale nemalo som chuť. Dokonca túto časť som písala dnes od cca. 17:05 a dopísala som ju o 22:23.Tak to dopadne keď pri tom pozeráte film. Dúfam, že sa Vám táto časť páčila. Chcela som aby si Jane našla nejakých kamarátov. Každý votes a komentár poteší. Kde sa podľa Vás prebudí Jane?

+ táto časť má 1161 slov (aspoň nejaké vynahradenie, dúfam)

Smrť podľa rozprávkyWhere stories live. Discover now