Kapitola 1. Nebezpečí se blíží

458 39 2
                                    

Byla zima. Sníh padal na rozlehlý dvůr školy slečny Ereuniky Logistové. Všichni dostali dva dny volna ,než se počasí uklidní. Škola je plná výjmečných lidí. Ale ne takový to ,,každý je něčím výjmečný''. Studenti a učitelé mají schopnosti ovládat jednotlivý element. Voda ,vzduch ,oheň ,země. Jak říkají pravidla všichni jsou si rovni.
Já ovládám vodu. Nejsem kdo ví jak silná a učení není to co by mělo být ,ale jsem tady na škole spokojena. Internáty jsou naprosto super. Lidi jsou k sobě milí i když upřímě ne každý má každého rád. Jenže pravidla jsou pravidla. Ale za hranicí školního prostoru se skrývá tajemný svět plný zlích a velmi ,opravdu velmi mocných elementaristů. Pravda je taková že nevíme jak se nám doopravdy říká takže toto se chytlo. Blíží se zkoušky při nichž bude rada dávat lidi do páru a ti pak budou muset před celou školou bojovat. Není to nic špatného... pokud neprohraju ,jenže já prohrávám prakticky pořád. Nejhorší na tom je že můžu získat jakýkoliv element proti mě a to mě upřímě děsí. Zkoušky jsou otrava ale naštěstí zvládám vědomostní testy. Moji rodiče zemřeli při slavné bytvě elementů která proběhla když mě byli pouhé dva roky ,takže si nic nepamatuji. Což je celkem fajn ,protože kdo by si chtěl pamatovat masakr? Asi nikdo.
,,Aureko?" prudce jsem se otočila. ,,Jsem rád že jsem tě zastihl." hovořil profesor George udýchaně. Mě...měla by jsi- ,zhluboka se nadechl. ,,Mela by jsi se vyhnout zkouškám. "Na to jsem překvapeně vykulila oči. ,,co prosím?"
,,Rada starších se domnívá že určitá část studentů je ohrožena a ty jsi v té části."
,,Ohrožena?" ,,Tady ve škole?" Nikdy jsme v žádném ohrožení nebyli tak proč tak najednou?
,,Prosím jen nám slib že se budeš držet kolektivu."
Jen jsem přikývla a pospíchala jsem chodbou pryč.

Druhý den bylo opět volno a já ho celé strávila u dobré knihy Tajemství Elementu. Příběh je o mladé dívce která zjistí díky jednomu chlapci že ovládá element ale ne jeden ale dokonce dva ,což je u nás prakticky nemožné ale někdy se to stává.
K večeru pro mě a pár dalších studentů poslala paní ředitelka. Obeznámila nás s hrozícím nebezpečím ale abychom byli upřímní přišlo nám jako by hrozilo pouze od rady ikdyž jim můžeme věřit. ,,Máte velké předpoklady a rada se domnívá že máte neobyčejnou moc. ,,Dávejte si dobrý pozor slečno Woodová!"
Řekla mi a s těmi to slovy odešla. Ležela jsem v postely a koukala z okna. Posledních pár nocí se mi špatně spí. V lese bylo vidět několik malinkých světel. Když jsem se podívala pozorněji ,všimla jsem si že je to oheň. A lidé. Ohnivý element za hradbamy. Zlí element. A v tu chvíli jsem si uvědomila že nebezpečí se blíží a je silnější než dříve.

ElementyKde žijí příběhy. Začni objevovat