Too snide to handle (česky)

Da ClaireDeLuneO

1.1K 69 56

Madison je úplně obyčejná studentka Vysoké školy v oboru zdravotnictví. Žije sama, přátel má jen málo a lásku... Altro

Úvod
1
2
4
5

3

148 13 7
Da ClaireDeLuneO

Madison ležela na posteli a už potřetí se vrátila na začátek stránky. Naprosto nebyla schopna koncentrace. A to se na přitom na dnešní večer s knihou tolik těšila. Jenže zážitek s profesorem Protivou se jí neustále zjevoval před očima:

"Pro vaše vlastní dobro doufám, že tím zmetkem jste nemyslela mě, slečno Wintersová," pronesl profesor Prince s takovou nenávistí, že jí přejel mráz po zádech. Urychleně zaklapla své véčko a v duchu se vybízela k rázné reakci. Chtěla ho tvrdě odpálkovat, protože neměl co poslouchat její soukromý rozhovor.

"J-já, jistě, že ne vás! Tedy ml-mluvila jsem o jiném zmetkovi, teda-," zklamaně zmlkla a v duchu se plísnila za svou neschopnost. V jeho očích viděla, že její osobní prohra ho nějakým zvráceným způsobem potěšila. Spokojeně se šklebil a těch několik schodů, o které stál výš, ho dělalo ještě děsivějším než jak se jí jevil v posluchárně.

"Snad při studiu příliš nespoléháte na svůj přirozený intelekt, slečno Wintersová. Z toho, co jsem zatím měl možnost vidět, jsem překvapen, že jste schopna najít učebnu... I když už chápu, proč nejste schopná přijít včas," štěkl po ní profesor a než mu stačila cokoli říct, otočil se na podpatku a vytratil se kamsi směrem nahoru po schodišti. Madison cítila v hlavě, jak jí vzteky buší srdce a rozběhla se za mizející postavou, aby se obhájila. Když ale vyběhla nahoru, profesor byl pryč.

"Kam mohl tak rychle zmizet," napadlo jí a zmateně se rozhlížela všemi směry. Nikde ani živáčka. Zdálo se jí to podivné, ale jelikož jí bylo jasné, že profesor už nejspíš dorazil ke svým dveřím, vystoupala zbylá dvě patra a zapadla do svého bytu.

To, kam se profesor ztratil a to, jak rychle to dokázal, Madison trápilo celý večer. On šel svým ladným pomalým krokem a ona za ním běžela jako o závod. Nebylo možné, aby se tak rychle dostal nahoru. A takhle zpětně to bylo ještě podivnější. Vztekle zaklapla knihu a plácla sebou na záda. Pohledem se zaměřila na strop a naštvaně nakrčila obočí. Když se soustředila, bylo slyšet, jak profesor chodí po bytě sem a tam. Madison se zamračila ještě víc, ale v tom zazvonil telefon.

"Čau Dee," zamumlala Maddie otráveně, když po slepu nahmatala telefon a hovor přijala.

"Myslela jsem, že mi zavoláš sama," vyštěkla Diana nazlobeně. Madison jen protočila oči.

"Promiň, ale byla jsem v šoku a nějak mě nenapadlo se ti ozvat," přiznala se Maddie.

"To chápu, ale bála jsem se o tebe... Když jsem slyšela, co ti řekl Princ. Byl to on, že jo?" Dee během vteřiny přepnula z naštvaného tónu na vystrašený a za další vteřinu na zvědavý.

"Bohužel, byl. Ale nejde ani tak o to, co mi řekl... Měla by si vidět, jak na mě zíral. Kdyby pohled zabíjel, tak už jsem v márnici," konstatovala suše, ale raději už nezmínila to, jak znovu pohořela v defenzivě. Pak si hned vzpomněla na to, jak se profesor rychle vypařil a chvilku si pohrávala s myšlenkou, že se o tom Dianě zmíní. Jenže z nějakého důvodu jí to nešlo přes pusu. Měla tušení, že by jí její kamarádka jen odmávla nějakým rádoby logickým vysvětlením. Maddie ale věděla, že logicky se tohle vysvětlit nedalo. A její kamarádka beztak už měla myšlenky na úplně jiné věci.

"Hmm, možná by tě to ušetřilo od spousty jiných zážitků. Uvědomuješ si, že nad tebou bydlí profesor, který tě sice nesnáší, ale taky je dost pěkný... Představ si, že si přivede partnerku a ty to VŠECHNO uslyšíš! Nevím, jestli tě litovat nebo ti závidět," řekla Diana lehce posměšně, přesto bylo z podtónu jasně patrné, že jí nelituje. Přesně naopak.

"Ti si pitomá! Než si to řekla, ani by mě to nenapadlo. Teď mě ta myšlenka bude strašit na zbytek života!" Maddie se vymrštila do sedu. Opravdu jí polilo horko při představě, že by si profesor přivedl dámský doprovod. Otřásla se zhnusením a v duchu si přála, aby byl v milostném životě stejně chladný, jako v tom profesním.

S Dianou si ještě nějakou dobu povídaly o Princeovi, ale Maddie radši při první příležitosti změnila téma na blížící se praxi na pitevně. To zabralo, protože Dee se děsila, že bude muset obléct odporný nevkusný laboratorní mundůr, ochranu na vlasy a kdo ví co ještě. I přesto, že se konečně mohla Madison posmívat jí, byla ráda, když zaklapla véčko a natáhla se po knize, aby se znovu pokusila začíst do příběhu.

***

Severus byl každou vteřinu víc a víc nervózní. Už hodiny chodil po bytě sem a tam a čekal. Marně. Od napjatého čekání ho jen na chvíli rozptýlila ta idiotka Wintersová, která díky shodě těch nejpitomějších náhod musela bydlet v bytě pod ním. A ještě měla tu drzost, nazvat ho zmetkem! Jenže on jí to vrátil. To, jak se tvářila, když se vyloupnul zpoza rohu a zpražil jí, mu stačilo jako okamžitá satisfakce. To, že hned za rohem do sebe kopl lektvar neviditelnosti a sledoval, jak ho zmateně hledá, byl jen bonus. A od teď, si jí bude vychutnávat při každé příležitosti ve škole, dokud jí ta její drzost nepustí...

Tyhle typy studentů znal až moc dobře. Líná, zcela jistě arogantní, naprosto hloupá a neschopná. Kolik jich za dobu své učitelské praxe zažil? Nepočítaně. Ona je jen další v pořadí. Byl přesvědčen, že zítra se ukáže její neschopnost při praktické výuce. Navíc, nedochvilní studenti jsou vždycky ti nejlínější.

Z úvah o Madison ho vyrušil slabý záblesk zlatavého světla v koupelně. Severus protočil oči a zamumlal si něco o arogantních hlupácích a šel uvítat nově příchozího.

"No konečně! Čekám tu celou věčnost," zahřímal Severus a zahleděl se na štíhlou mužskou postavu. Jeho společník byl stejně starý jako on sám. Měl tmavě hnědé vlnité vlasy, dlouhé po ramena a elegantně střižené vousy a knír. Na sobě měl vínově rudou košili a černo vestu s kalhotami stejné barvy. Působil jako gentleman. Až na jednu maličkost. Teprve teď si profesor všiml, že muž, který se právě přemístil do jeho koupelny, je zaseklý jednou nohou v záchodové míse. Nikdy moc neoplýval smyslem pro humor, ale tentokrát mu zacukaly koutky.

"Ale ale, copak to tu máme Blacku? Čistíš si boty nebo si jen špatně přistál?" Oslovený se ušklíbl a dřevěný proutek, který po celou dobu svíral v ruce namířil na mísu.

"Bombarda," zamumlal klidně. Z konce proutku vystřelil proud vzduchu a mísa se s ohlušující ránou rozletěla na tisíc kousků. Voda se rozšplíchla po stěnách a oba muže zmáčela od hlavy k patě. Severus šokovaně zíral na to, co jeho návštěvník právě provedl.

"Taky tě rád vidím, Severusi," usmál se vítězoslavně Black, který bojoval s tím, aby nevybuchl smíchy, při pohledu na Prince, kterému kapala voda z vlasů a jeho jindy bledý obličej byl rudý vzteky.

"Ty - jsi - takový - nafoukaný - idiot, - Siriusi Blacku! Tenhle dům je plný mudlů a ty si bez špetky uvážení vyhodíš do vzduchu toaletu! Nemluvě o tom, že v bytě pode mnou bydlí jedna z mých studentek a nechci, aby pojala podezření o tom, kdo jsem!" Severus zuřil jako už dlouho ne.

"Ale no tak, Snape! Nebuď takový suchar! Není nad velkolepý příchod na scénu," konejšil ho posměšně Sirius a několikrát mávl hůlkou. Voda začala mizet ze stěn i z jejich oblečení, zbytky mísy se opět spojovaly a než se Severus stihl nadechnout k dalšímu komentáři, byla koupelna opět jako nová.

"Takže... Říkal jsi, že hned pod tebou, bydlí studentka?" Sirus zvědavě zhoupl obočí a bez pozvání se rozešel do obýváku. Namířil hůlku na podlahu, zašeptal kouzlo a nakreslil ve vzduchu kruh. V tu chvíli se podlaha rozestoupila a utvořila asi metr široký otvor, skrze který bylo vidět do bytu Maddie. Přímo do její postele. A přímo na té posteli ležela Madison v krátké noční košilce, s rozevřenou knihou v klíně a upřeně hleděla do míst, kde stál Sirius. Ten si jí nestydatě prohlížel a nelenil několikrát obejít nově vzniklé okénko, aby dívku zhodnotil ze všech úhlů. Pak potěšeně mlaskl a zářivě se na Severuse zazubil.

"Tahle tvoje studentka je holka jako lusk, Seve! Štíhlá postava, dlouhé krásné nohy, vyvinutá a ty vlasy a oči! Ne nadarmo se říká, že ty nejhezčí holky jsou z mudlovských rodin! Je přesně podle tvého vkusu, no jen se podívej! Skoro ti až závidím, že tu můžeš trávit večery jejím pozorováním," pronesl uznale Black a Severus mu věnoval znechucený pohled.

"Už chápu, proč si OVCE sotva prolezl... Veškerou tvou mozkovou kapacitu si uzurpují tyhle oplzlosti," odsekl mu Severus a teatrálně pokynul rukou k otvoru v podlaze. Sirius na okamžik ztuhl, ale hned se zase vzpamatoval.

"Alespoň si užívám život! Ty svou mozkovou kapacitu plýtváš jen na knížky a sarkasmus. To tě to po těch letech nenudí?" Sirius teď myslel svou otázku z větší části vážně než ironicky a jeho společník na okamžik zaváhal. Sirius se toho hned chytil.

"Žiješ teď mezi mudly. Sice jen dočasně, ale žiješ. Tak si užívej zábavu. Když použiješ matoucí kouzlo nebo dvě, budeš vypadat jako celkem pohledný chlap," neodpustil si Sirius rýpnutí a zasmál se vlastnímu vtipu.

"Idiote," shrnul Severus svou reakci šklebícímu se Blackovi a aby zabránil dalším radám, rychle pokračoval.

"Přejděme k věci... Našel jsi jí?" Sirius se naposledy uchechtl, nechal zmizet otvor ve zdi a s pýchou pozvedl hrudník.

"Ano, našel," řekl pyšně, sáhl pod vestu a podal Severusovi ebenově černý proutek. První a jedinou hůlku Severuse Prince-Lloyda Snapea.

***

Rána, která se ozvala z bytu profesora Protivy zněla jako výbuch bomby. Maddie odložila knihu do klína a hleděla do stropu. Čekala, zda uslyší něco dalšího, třeba volání o pomoc, houkání sirén nebo další rány. Bylo ticho. Tedy kromě toho, že si byla jistá, že v bytě byl někdo další. Slyšela dvoje kroky. Jedny ladné a pravidelné - ty patřily profesorovy - a druhé, které byly uvolněné a nepravidelné - jistě ta druhá osoba. Madison v duchu zadoufala, že to není žena. Ještě nedostala z hlavy rozhovor s Dianou. Ještě chvíli upínala svůj zrak ke stropu, ale po chvíli se jí zmocnil nepříjemný pocit, že její profesor ví, že poslouchá a tak raději sklopila hlavu, odložila knihu na noční stolek, zhasla lampu a zachumlala se pod peřinu. Netrvalo dlouho a ponořila se do říše snů, kde jí pronásledovaly dvě záhadně mizející černé oči a ledový hlas jejího profesora...

♥️😍♥️

Máme tu další kapitolu a já jsem zvědavá, jestli tušíte, jakým směrem se bude další děj ubírat a pochopitelně taky na to, jak se vám nová kapitola líbí. Budu ráda za vaše komentáře a eventuálně i za hvězdičku

♥️😍♥️

Příště:

Proč Severus neměl svoji hůlku u sebe? Jaký je jeho příběh?

A co Madison potká na příští hodině se Severusem?

Čtěte i nadále TSTH a všechno se dozvíte!

😉

Continua a leggere