|Szívedbe Látok|

By kek_gyemant

143K 7.5K 856

Talán igaz a mondás: Az ellentétek vonzzák egymást. Rachelt sokan ismerik az egyetemen. A népszerű diákok köz... More

Bevezető
Első
Második
Harmadik
Negyedik
Hatodik
Hetedik
Nyolcadik
Kilencedik
Tizedik
Tizenegyedik
Tizenkettedik
Tizenharmadik
Tizennegyedik
Tizenötödik
Tizenhatodik
Tizenhetedik
Tizennyolcadik
Tizenkilencedik
Huszadik
Huszonegyedik
Huszonkettedik
Huszonharmadik
Huszonnegyedik
Huszonötödik
Huszonhatodik
Huszonhetedik
Huszonnyolcadik
Huszonkilencedik
Harmincadik
Harmincegyedik
Harminckettedik

Ötödik

4.8K 271 26
By kek_gyemant

| RACHEL |

Az első nap a kávézóban nagyon jól telt. Az eltelt órákban Ethan közelében voltam. Minden percben éreztem az illatát, és láttam a tekintetét. Nem tudtam, hogy hatással van e rám a közelsége. Azt tudtam, hogy feszült voltam. A kávékat, és a rendelt desszerteket úgy szolgáltam fel, hogy remeget a kezem. Nem csak a kezem! De még a combom is szokatlanúl remegett. A reakcióm egyszerre volt ijesztő, és kiábrándító a számomra. Hiszen magamat ismerve egy határozott személyiség vagyok. De ahogy Ethan a közelemben van, mintha elhagyott volna engem a határozottság. Este nyolc órakkor fordítottam meg az ajtó felületére rögzített táblát, a homlokomat pedig az üvegnek támasztottam. Tudtam azt, hogy csak ketten vagyunk a kávézóban. Ez miatt a csend pedig szokatlanúl zavaró volt. Csak egy pillanatra néztem hátra, de Ethan kikötötte a derekán a fekete kötényét, és a púltra tette. Miközben a púlt felületére támaszkodott, a vállán szépen kirajzolódtak az izmai, és a karján az erei. Zavartan igazítottam meg a hajam, és felé sétáltam. De amint rám pillantott a szemébe lógó fekete tincsek közűl, úgy csináltam mintha az órát néztem volna.

- Hogy érezted ma magad? - hallkan kérdezte, a száját halvány mosolyra húzta. Énis levettem a kötényemet, és a púltra tettem. Megálltam vele szembe, és kikapcsoltam a kávéfőzőgépet. Határozottan bólintottam, és egyenesen a szemébe pillantottam. A tekintete csillogott a kíváncsiságtól, mintha tényleg érdekelné őt a válaszom.

- Tanulás után egy kicsit fárasztó! De eddig nekem nagyon tetszik! Nem gondoltam volna azt, hogy ilyen jó érzés dolgozni! - a mosolyomat nézte, miközben feszülten megemelte a vállát. Mintha gondolkozott volna a válasza elött. Mintha jól megfontolta volna a választ.

- Még nem dolgoztál? - a konyhába sétált, és a kezébe vett egy rongyot. Megnyitotta a csapot, a rongyot a víz alá tette, majd vissza sétált hozzám, és letörölte a kávéfőzőt.

- Nemigazán! - támasztottam magam a púlt széléhez. - Anya nemigazán engedte meg nekem! - lesütöttem a szemem, miközben azon gondolkoztam, hogy vajon most mit gondolhat rólam. A büntudat kegyetlenűl emésztette fel a szívemet. Ethan pont olyan embernek látszik, aki évek óta keményen dolgozik. Aki abból él, amit megkeress magának. Elpirúltan sütöttem le a szemem, a kezemmel a karomat dörzsöltem. Ethan eröltetett magára egy mosolyt, majd vissza vitte a rongyot a konyhába, és lekapcsolta a villanyt. - De örülök annak, hogy veled dolgozhatok itt - tettem hozzá, miközben az öltöző elött átadta nekem a táskámat. Ethan a vállára dobta a táskáját, és becsukta az ajtót. A kicsi szűk hely miatt, nagyon közel kerültünk egymáshoz. Hírtelen annyira zavarban lettem, hogy mindenhova néztem, csak az ő szemébe nem.

- Énis örülök annak, hogy veled dolgozhatok! - válaszolta, miközben az ajtó felé sétáltunk. Egy pillanatra mindent megnéztünk, hogy minden a helyén van e. Majd bezártuk az ajtót, és zsebre tettük a kulcsot. A kávézó közel volt az egyetemhez. Csupán egy saroknyira terpeszkedett. A hallottak alapján nyáron szokott járni a legtöbb vendég, mert a nyári forró napokon a baristák különleges kézzel készített limonádékat szoktak készíteni. - Még mindig alig hiszem el azt, hogy ez az első munkád! - Ethan a fekete hajába túrt, és figyelmesen átsétáltunk a zebrán. Némán megráztam a fejem, és megrántottam a vállam.

- Igazából én sem hiszem el - válaszoltam egyszerűen, majd felnéztem rá. - Az anyám eltervezte az egész életemet. Beleértve azt is, hogy olyan sikeres leszek mint ő! - lesütöttem a szemem, és szaggatottan felsóhajtottam. Ethan csak hümmögött egyett. Alig láthatóan néztem végig rajta. Egy hófehér pólót viselt, egy szűk farmerral. Ethan az a fajta férfi, akinek a stílusa egyszerű. Ő annyira külömbözik a többi egyetemista diáktól. Ő nem vág fel azzal, amilye van. Ő megelékszik azzal, amilye van. Neki nincsen szüksége drága telefonra, vagy menő márkás ruhákra. A látottak alapján Ethan élete nem egyszerű. Pusztán a csillogó tekintete is arról árulkodik, hogy valami bántja a szívét. Talán történt valami a múltjában. Egy olyan dolog, ami meghatározta a jövőjét. Bárcsak közelebb engedne magához. Bárcsak tudhatnám azt, hogy miken ment keresztűl. Bárcsak lehetnék a barátja!

- Rachel! A kuka! - arra eszméltem fel, hogy egy kar fonódott a derekam köré, és hírtelen maga felé húzott. Csak kettőt pislogtam, de akkor eszméltem fel, hogy Ethan elhúzott egy fém kuka elől.

- Jaj! Upsz! - önkéntelenűl is a szám elé tettem a kezem, és hallkan elnevettem magam. A reakcióm láttán Ethan a fejét rázta.

- Rád férne egy kis pihenés! - zsebre tette a kezét, és a járdát fürkészte. Vajon mire gondol akkor amikor rám néz? Lát bennem valamit? Észre veszi rajtam azt, amit a férfiak általában észre vesznek? Vagy egyszerűen csak haver vagyok a számára?

A kollégium elött elköszöntünk egymástól. Ethan belökte maga elött a férfi folyosó felé vezető ajtót, és belépett a szobájába, én pedig hallkan benyitottam a saját szobámba. De nem várt meglepetés fogadott. Elisabeth hosszú csókcsatát vívott egy sráccal. A kezüket összekulcsolták, a fiú Líz fölé hajolt. Csak akkor kapták fel a fejüket, amikor a torkomat köszörűlve, elfordítottam a fejem.

- Oh Rachel! Nem számítottam még rád! - Líz a szája elé tette a kezét, majd a szőke hajú fiúra pillantott. - Ő itt...

- Léptem! - a srác magára húzta a pólóját, és kilépett az ajtón. A táskámat az íróasztalomra tettem, és hunyorogva húztam be a függönyt. De az apró résen át láttam a fiúk szobájába. Láttam azt, ahogy Ethan leveszi a pólóját és megfordúl. Csak egy pillanatra láttam az izmos hasát. De Ethan azonnal lefeküdt az ágyba, és lekapcsolta a villanyt. Teljesen elhúztam a függönyt, és felsóhajtottam.

- Láttam, hogy jól elvoltatok! - leültem az ágyamra, mire Elisabeth felkötötte a haját.

- Mi csak...- kereste a szavakat, de inkább úgy gondolta, hogy nem magyarázkodik nekem. - Milyen Ethan munkatársa lenni?

- Nagyon jó! - feküdtem hanyat az ágyamon, és a félhomályban a plafont néztem. De Elisabeth jelentéktelen kérdésekkel bombázott engem. Próbáltam neki viszonylag higgadtan válaszolni. Elisabeth elmondása alapján, megpróbálta megkeresni Ethan oldalát a Facebookon. De Ethanek nem volt Facebook oldalja.

- Minden normális embernek van Facebookja! - lezárta a telefonját, és grimaszolva pillantott felém. A csuklómat a szememre szorítottam, és mosolyra húztam a számat.

- Lehet, hogy Ethan nem tartja annyira fontosnak a Facebookot! - oldalra feküdtem, és kiengedtem a rövid, felfogott hajamat. Elisabeth elhúzta a száját, és hallkan elnevette magát.

Másnap reggel az ébresztőórám hangos csörgésére ébredtem. Amint kinyomtam az ébresztőt, a fürdőszobába sétáltam, és megmostam az arcomat. A fésülködés és a fogmosás után gyorsan felöltöztem, és a kezembe vettem a telefonomat. Tegnap este nem tudtam beszélni apával, ezért kilöktem magam elött az ajtót, és a kollégium elötti nyílt térre sétáltam. A kezemet összefontam magam elött, úgy vártam azt, hogy apa felvegye a telefont. Amint felvette, mosolyogva köszöntem neki, de akkora hangzavar volt a háttérben, hogy csak a motyogását hallgattam.

- Szia Rachel! Ép forgatunk! Elég nagy itt a hangzavar! - próbálta túlkiabálni a producer éles hangját, akik a kaszkadőrökkel kiabált. Az ég felé pillantottam, és beszívtam a friss levegőt.

- Akkor beszéljünk később apa! - amint kimondtam, hallottam azt, hogy becsukja maga után az öltöző ajtaját.

- Bejöttem az öltözőbe! Mostmár beszélhetünk! - a hangja nyugodt, és kieggyensúlyozott volt. Talán egy kicsi fáradságot véltem felfedezni a hangjában.

- Jól megy a forgatás apa? - érdeklődtem, miközben a hallgatók álmosan beszélgettek egymással, vagy cigaretta szünettel kezdték a reggelt a járda mellett terpeszkedő fémkukák mellett.

- Két napja egyhuzambam forgatunk! Még éjszaka is! Tudod, hogy mennyi meló van benne? - ismételten ásított, miközben hallottam azt, hogy valakitől megköszönte a kávéját. - De mesélj kicsim, milyen ott? - érdeklődött. Elmosolyodtam, és egy szabad padhoz sétáltam.

- Az órák kifejezetten nehezek! Ha nem jegyzetelnék, akkor biztos, hogy semmire sem elmékeznék! De azért van a könyvtár, hogy az anyagot kiegészítjük! Voltam már bent, és apa...hatalmas! - a reggel és a fáradságom ellenére is őszinte mosolyra húztam a számat.

- Erre csak azt tudom mondani kicsim, hogy te válalltad el, neked is kell végig csinálnod! - mondta el a bölcs beszédét.

- Amikor egy színész az apukám...- morogtam mosolyogva az orrom alatt. - Szereztem munkát - suttogtam hallkan. Apa nem válaszolt azonnal, innen gondoltam azt, hogy meglepődött azon amit mondtam neki.

- Büszke vagyok rád! Nagyon jól csinálod! Anyád valószínűleg nem ezt mondaná! - nevette el magát.

- Anya képes lenne, és haza vitetne engem - lesütöttem a szemem, a cipőmmel egy kavicsot rugdostam.

- Szerintem mindkettőnknek jó egy kicsit anyád nélkűl! - motyogta, mire mosolyogva megráztam a fejem.

- Ejnye apa!

- A múltkor...uborkás pakolást akart rakni a szememre - lassan mondta ki, hogy felfogjam azt amit mondott.

Miután beszéltem apukámmal, vissza siettem a szobámba, és az órák elött beugrottam a leközelebbi élemiszerboltba reggelit venni. Nem vettem sok mindent. Csak egy doboz kakaót, egy pudingos péksüteményt, és vettem kettő darab jegeskávét, az egyiket pedig Elisabethnek adom.

Miután kifizettem őket, vissza sétáltam a szobámba, és megdobtam Elisabeth arcát a párnámmal. Szegény úgy kellt fel az ágyból, mintha bomba robbant volna alatta.

- Mi történt? - az ujjaival próbálta rendbe tenni a kócos haját, de jelenleg még ahoz is álmos volt.

- Kezdődik a tanítás! - amint kimondtam, Elisabeth a fejére húzta a takarót, és dünnyögve azt mondta, hogy "nem akarok menni".

Continue Reading

You'll Also Like

63.9K 2.8K 21
Luna Brooke nyári munkát keres, hogy egy kis pénzhez juthasson, amiből majd az egyetemet szeretné kifizetni, bár addig még van bőven ideje, Luna előr...
201K 8.5K 35
Megosztják a testemet a vad gyönyörükre. És én szeretni fogom. Üvöltés az erdő szélén. Több mint egy. Már majdnem itt vannak. Az én időm már majdnem...
102K 5.2K 60
Avery Myers nyomozói családban nőtt fel, a felmenői mind kémek és nyomozók voltak. Jelenleg az apjáé az egyik legnagyobb nyomozói vállalat a világon...
3.9K 449 41
Lizzy 24 éves, aki most végzett az egyetemen. Szülei nem rég vettek egy farmot így kiköltöztek a városból. Az elkényeztetett kislány nem túl boldog e...