YARA İZİ 🚬 BIZE SEN KALA 2

By Sldakser

2M 80.6K 12.8K

Aşk kader gibidir Lina, ondan kaçamazsın!. Unutma... Kalp her zaman imkânsıza âşık olur. More

TANITIM 👑
Sene 2012
Bölüm 2
Zor değil
Bölüm 4
Yeni ev
Bölüm 6
geçmişin izi
Bölüm 8
Kör olsun
Bölüm 10
Müştemilat
Bölüm 12
Arıza
Bölüm 14
İsteme
Bölüm 16
Sözümüz var
BÖLÜM 18
Nöbet
Bölüm 20
Bi ihtimal
BÖLÜM 22
Varsayım
BÖLÜM 24
Hissiz
Bölüm 26
Bölüm 28
Kurtar beni
Bölüm 30
Tövbe
Bölüm 32
Gülgüzelim
Bölüm 34
Serçe
Bölüm 36
Veryansın
Bölüm 38
Kırmızı kuşak
Bölüm 40
Veda mektubu
Bölüm 42
Uyan artık!
Bölüm 44
Sevdin mi
Bölüm 46
Tatlı gülüş
Bölüm 48
Kaçış yok
Bölüm 50
FİNAL - LİNKAR

Canözüm

17.6K 1K 163
By Sldakser

Ayfer Vardar - Gide gide bir söğüde dayandım

Mutlu ol ablam, sen hep mutlu ol... Ablam  el sallarken  bende gülümsemiştim. Evlilil süreci  çok uzun sürmüş gibi gelse de boşandıktan sonra  on aylık gibi bir süre  beklemen gerekiyordu. Ablam ve Raşit bu süreyi  beklememek adına  aile  mahkemesine  başvurmuş  böylelikle  bugün nikah  kiyabilmişlerdi.

Nikahta yalnızca biz ve korumalar  vardı. Nikah  şahitleri ise ben ve Kartal olmuştuk. Şimdiyse balayına gidiyorlar  bende arkalarından el saklıyordum. Aysima'ya bu süreçte bakmak gözümü korkutsa da bir kere söz  vermiştim. Ablamlar  gözden kaybolunca içeriye girdim.

Raşit  gitmeden önce  kesin  dille bu evde misafir odasında kalcağimızı üstüne basa basa söylemişti.  Kartal  ise sesini çıkartıp  bir şey söylemediğine göre  kesin ya şimdi  burada kalma diyecek  ya da üç aydır yaptığı  gibi  beni görmezlikten  gelecekti. Ben bu süreçte  onu  deli  gibi özlemiştim. Onu her gördüğümde  burnumun  direği  sızlarken nasıl oluyorda o beni  görmezlikten  geliyordu.

Koltukta yatan  Aysima'ya  bakarak mutfağa  geçtim. Kartal  elimden yemek  yer miydi hiç bilmiyorum ama burada kalacağım on gün  boyunca buna alışsa iyi ederdi. Mutfağa  girince beni  gülme almıştı. En son gelen aşçı  olay konusu olmuş Raşit kıskançlık krizi geçirerek işine son vermişti.  Adamın  tek yaptığı  şeyse Aysima'yi sevip  ablamla gülerek konuşmasıydi. Ohsa ben onunla  çok iyi  anlamıştim.

Mutfağa bakarak dudağımı  dişledim. Bu mutfakta yemek  yapmayalı aylar olmuştu. Kolları  sıvadıgımda yemek yapmaya  koyulmuştum. Yemek  bittiğindeyse salona geçtim. Aysima  bugün  çok  yorulduğu için  hala uyuyordu. Yemeği  hazırlamadan önce  başımı kaldırıp  yukarıya  baktım. Acaba  yukarda ne yapıyordu.

Yukarıya  çıkmayacağım için  elime telefonu  alarak Kartal'ın  numarasını  çevirdim. Telefonu  hemen yanımda  çalınca merakla yanına  giderek ekrana baktım. Ekranda okuduğum  şeyle  elim ayağım  titremişti. Telefonu kulağımdan ayırınca onu arayıp aramadığımı kontrol  ettim. "Canözüm!" Beni canözüm  diye kaydetmiş... Telefon  kendiliğinden kapandığında en yakın koltuğa oturmuştum.

Kaydetmesini beklemezken aylardır hiç  değiştirmemesi... Kalbim deli gibi atarken elimle kalbime bastırdim. Sanki yeniden atmaya  başlamış  gibiydi.  Bu nasıl  bir duyguydu böyle.  Oysa ben aylardır onunla denk düşmemek  için elimden gelen her ne varsa onu yapmıştım. Bugün  onunla yakın  olmak beni o denli zorlamıs canımı  yakmıştı ki... Bunca zaman sonra bizim  için  bir şans olabilir  miydi?

Seslerle birlikte  başımı  kaldırdığımda Kartal  hızlı  şekilde  telefonu  eline aldi.  Büyük  ihtimalle  ben yemek yaparken  buraydi. Kartal  yüzüme  baktığında  ayağa  kalktım,  "Seni yemek  için  aramıştım. Bizimli birlikte yemek  yer misin?" Kartal yeğenime bakınca yanına  giderek oturdum.

"Aysima güzelim uyan..." Aysima uyanırken gözlerini  ovuşturarak etrafına  baktı. "Bebeğim  yemek yiyeceğiz." Aysima  etrafına  bakınıp "Çikolata."demişti.

"Sen burada Kartal abinle kal ben sana çikolata da vereceğim." Aysima'yi öperek  ayağa  kalktım. Kartal ise  gözlerini  dikmiş  bana bakıyordu. Ona fazla bakmamaya özen gösteerek elim kalbimde mutfağa  geçtim. Şuan  mutluluktan  havalara uçabilirdim.

Masaya hazırlarken Asyima yanıma  gelerek  eteğimi çekiştirdi." Teyze annem nerde?" O an gözüm  Kartal'a gitmişti. "Bebeğim burada ben varım  Kartal abin var..."dediğimde  elini  ağzına  götürdü.

"Teyze ben annemi çok  özledim."

"Aysima  gidip Kartal abinle oyun  oyna ben yemek hazırlayacağım." Tamam, dediğinde koşarak  yanına  giderek güç bela koltuğa  çıkıp  soluğu  yanında  almıştı.  Kartal'ın  başında  dikilinca başını eğerek  telefona bakmış  bende gülmemek  için  dudağımı  dilemiştim. Kartal bana kötü  bir bakış  atınca  "Aysima çizgi  filmleri çok seviyor  açarsaniz usku duracaktir."diyerek  gerisin geriye mutfağa  girdim. Tekrar geldiğimde  Aysima  telefonu eline almış  bir şeyler  izliyordu.

Bende masayı  hazırlayınca küçüğümün yanına  giderek "Güzelim yemek vakti  şimdi  Kartal abinin telefonu  ver yemekten  sonra izlersin."demiştim  ama bundan memnun  olmayan  Kartal  kaşlarını  çatmıştı. Iyi ama ben ona yalnızca  çizgi  film aç dedim televizyonda da  açabilirdi. Yeğenime  kucakladiğım gibi  sol  tarafima  oturtarak bende hemen yanina  geçmiştim. Kartal da sesizce  yanımıza  geldiğinde  hemen baş  kısma  Aysima'nin yanına  oturmuştu.

"Teyze su..." Yine başlamıştık. Bizimkinin yemekten anladığı  tek şey suydu. "Yalnızca  bir yudum içeceksin yemeğe yer kalsın." Bardağın yarısına kadar su doldurup eline verdim. Sıra  yemeğe gelinceyse çorbadan yavaş  yavaş  içirerek sık sık  elini yüzünü  sildim. Bir kaşık  daha verirken gözüm  Kartal'a gitti. Bize öyle  bir bakıyordu ki derinlee daldıgı aşikardı. O an aklıma  ona söylediğim  yalan düştü.  Belki de benim gibi  bir aile olduğumuzu  hayal etmişti.

"Teyze  su versene..." Kendime gelince Aysima'ya  yemek yedirmeye devam ettim, Kartal da ağır  çekimde  yemek yedikten sonra masadan kalkmış  bende karnımı doyurmuştum. "Teyzecim bende yardım edeceğim.  Ben artık  kocaman oldum."  Masadan kalınca  haline  epey gülmüştüm. Elime bardak alıp  uzatacağım sırada  aklıma  üstüne  düşme ihtimali  gelince  vazgeçti.  Çatal  versem  yine düşebilirdi. Bu yüzden  yalnızca  kaşıklari eline vermiştim. Bana yardım ettiği  için  mutlu olan Aysima gülerek  etrafta koşuşturmuştu.

Aklına çizgi  film gelinceyse  beni  rahat bırakıp  Kartal'ın  kucağına  koştu. Kartal'ın  kucağına  oturup  aç  dediğinde  güldüm. Bence uzaktan  harika bir ikiliydiler... Mutfakta  işim  bitince  yanlarına  oturdum  ama ben gelince Kartal yukarıya  çıkmıştı. Ablam bir kez daha aradığında  kızını  sordu, bende kızının  iyi olduğunu  sık  sık  aramamasını söylemiştim.

Merdivenlerden  ses  gelince başımı  çevirdim. Kartal  üstünü  değiştirmiş  iniyordu. Öksürük  sesiyle  başımı  çevirdim. "Aysima! " Koltukta ayağa  kalkmış  boğazından  bir şey kalmış  gibi  can çekisiyordu. Yanına  gidip  ağzına  baktım  ama görünürlerde bir şey  yoktu.

"Çekil şurdan. " Kartal  yanıma gelip  beni iteklediğinde kalbim  yerinden  çıkacak  sandım. Yeğeni nefessiz kalmış  gibi  öksürürken Kartal  bir şeyler  yapıp  ağzından  bir  şey  çıkardi.

"Teyze!" Aysima ağlarken  ondan farksızdim. Yeğenime  kucağıma  alıp  sarmaladığim da Kartal'a defalarca çıktı  mi diye sordum. Kartal  ise bir bardak su alarak yanima  gelmiş  bende hemen  oturarak  ağlayan küçüğüme su içirmiştim. "Annemi istiyorum" derken kalan suyu ben içerek  sakinleşmeye çalıştım. Kartal kucağımdan hiç durmadan ağlayan Aysima'yi alınca elini açarak  avucunu gösterdi.

"Boncuk..." Iyi  ama bunu nerde bulmuştu. "Aysima  sana dondurma  almamı  ister misin?" Yeğenim ağlayarak  isterim  al, dediğinde bana çıkalım demişti. Bende hiç  düşünmeden  peşine takıldım. Kartal  sürücü  koltuğuna  geçtiğinde  bizde arka koltuğa  geçip  sarmaş  dolaş oturduk. Yeğenimi defalarca  öperken artık  ağlamiyor geçtiğimiz  yollara bakıyordu.

Kartal  arabayi park ettiğinde bekleyin diyerek inmişti. Bana külahta dondurma verirken hasta olmasın diye küçüğüme  kağıt  helva alsa da Aysima ağlayarak  dondurma istemiş  bende mecbur kalarak elimdekini ona vermiştim. Kartal  tekrar gidip elinde iki  külahla dönünce  ikisini yiyemem demiştim. O ise biri benim için  diyerek  dolanıp kendi yerine geçti. Ona dondurmasini verdiğimde  küçüğüm çok  güzel  demiş  başka bir şey  demişti. Başta  keyifle yerken  Kartal'ın  bir bakışıyla  öksürük  tuttu. O bakışlarını  kaçırırken bende ısırarak yemeğe  çalışsam da yiyemiyordum.

"Aysima başka bir şey  istemiyorsan eve gidiyoruz."

"Anneme giyoruz oley..."

"Canım  annen uzaklara  gitti. Uzun  süre  dönmeyecek." Aysima  teyze  ben annemi  istiyorum, diyerek  eliyle  yüzünü  kapatınca  ona kötü  bir bakış  atıp  küçüğümü kucağıma  alıp  avutmaya çalışsam da boşunaydi. Kartal bir  dünya oyuncak  almasa belki de hiç  susmayacakti. Küçük  bir kıza  annesini  unutturmak kötü  bir şey  olsa da elimizden bir şey  gelmiyordu.

Eve geldiğimizde ikimizde  aynı  anda kendimizi  koltuğa  atarak derin bir  nefes almıştık. Ilk günümüz  çok  zor ve yorucu geçse de sonunda  gün  bitmiş  Aysima  kucağımda uyuyakalmıştı.

"Lina... Lina." Içim geçmiş  vaziyette  otururken  Kartal yanıma gelerek yeğenimi kucağına  almış bana da kalk demişti. Uyku sersemi onu takip ederek üst kata çıktık. Hemen yanındaki boş odaya girdiğinde Aysima'yi yatağa bırakmış bende esneyerek  yanina yatıp küçüğüme sarılmıştım. En son hatırladığım detay üstümüzün örtülmesiydi.

Ilk günlerimiz böyle geçmiş beş günü ardımızda bırakmıştık. Bir zamanlar  Arızayı üstüne salarım diyen adam şu  sıralar  beni ona sevdirme çabasındaydı. Elimden  tutup zorla  dokundurmaya çalıştırken çığlık  çığlığa ona tutunarak  yüzümü  koluyla örtmeye çalışıyordum.

"Lina Hanım  yapabilirsiniz?" Başımı  çevirip  yeğenimi  kucağında  tutan Mustafa'ya  baktım.  Aysima  kıkirdayarak  beni alkışliyordu. Köpek  avuç  içimi yalarken "Ay..."diyerek  başımı  köpeğe çevirdim. Arıza  beni  sevmiş miydi? "Inanmiyorum  beni sevdi..." Sevinçle başımı  çevirip  Kartal'a baktığımda o da bana bakıyordu. Ağzım açık  bakınirken kasıklarimda bir sızı  hissettim. Kartal  aniden  beni bırakıp geri çekildiğin de koca bir  boşluğa  düşmüş  gibi  hissetmiştim.

Kartal  hızla yanımızdan uzaklaşirken adamını  da yanina  alıp  gitmiş  bende Aysima'nin minik  ellerinden tutarak  eve doğru  yürümüştüm. Kartal  normaline  dönmüş  gibi  bütün  gün  mesafesini  korumuştu. Saat on bir gibi Aysima uyuyunca üstünü örterek ışığı kapattım.  Sessizce odadan çıkmak için kapıyı yavaşça örttüm.

"Uyudu mu?" Işittigim sesle birlikte aklım çıkınca korkarak arkamı döndüm. Kartal düşeceğimi sanıp  elini koluma koyduğun da ondan  bana doğru içki  kokusu geldi. Içmis miydi, hiçte  içmişe benzer halide yoktu. Kısaca  uyudu dediğimde yutkundu.

"Kartal ben... Ben bizi yani ikimiz hakkında..."

"Unut gitsin  Lina! Yanımdan  geçip  giderken  ona bakmak  için hamle yapmıştım  ki elimi bir şeye  çarpmamla ağzımdan  inilti çıktı. Kartal bana dönüp  elimden tutarken  bende elimi vurduğum  kırık  heykele baktım.  Aysima dün  düşürüp  kırmıs şükür ki ona bir şey  olmamıştı.

"Kanıyor... Benimle gel." Gerek  yok desemde kolumdan  çekiştirip odasına  sokmasiyla nefesim kesildi.  Beni aylar öncesinde attığı  odaya şimdi  zorla  girdirmişti. Beni  yatağın  oturtturdugunda burnumun direği sızladi. Yanima  gelip oturunca  elinde ki pamuğa  oradan da özledigim  yüzüne baktım. Günler  sonra  ilk kez bu kadar yakındık. Elimin  acısını  unutup  sağ  elimi yara izine  götürdüm. Kartal  saniyesinde elimi tutup  yüzünden çektiğinde gözlerim dolmuştu.

"Seni  çok özledim, sen beni hiç özlemedin mi? Seni her gördüğümde yıllar sonra  ilk defa görmüş gibi yüreğim  sızlıyor senin  sızlımiyor mu? Benim kalbim  acıyor  Kartal senin  acimıyor mu?"

Cevapsız  kalsa da gözlerini bir saniyeligine de olsun gözlerimden  ayirmadı. Bende elimi tekrar  yara izine götürerek dokundum. "En çok  bunu yapmayı  özledim." Kartal  gözlerini  kapattığında  uzanıp  dudaklarimi dudaklarıma bastırdim. "Bir de bunu..." Ikimiz aynı anda gözlerimizi  açtığımizda Kartal sırtım yatakla buluşana dek üstüme  gelip ağırlığıni üstüme bırakmıştı.

Özlemle dudaklarımız birbirinden hiç  kopmayacakmışçasına birleşmişti. Yorulana dek özlemimizi giderdik fakat  uyurken  Kartal bana sarılmayına karnıma  ağrılar girmişti. Bende ona yaklaşarak başımı  göğsüne  koyup uyumaya çalıştım. Bir ara dalmıştim ki Aysima'nın ağlama  sesiyle birlikte  yataktan fırlayarak üstümü  giyindim. Kalan eşyalarımla birlikte odadam çıktığımda  Asyima  yatakta ayakta durmuş  anne diyerek ağlamaya  devam etti.

Küçüğüm  yanina  gidip  sarıldığimda ona tekrar sarılarak  yatırmıştım. Aysima  bir süre  sonra yatıştığinda elimi dudağıma  götürdüm.  Şuan  mutluluktan uçabilirdim. Içim  içimize sıgmazken sabah neyle karşılaşacağimi bilmeden uyudum.



Günde mi gecede misin
Geçmişte
Şimdide
Yoksa gelecek bir düşte misin

Şiirler, Cahit Zarifoğlu


Continue Reading

You'll Also Like

305K 60.7K 114
Tamamlandı ✓ SİYAHIN ESİRİ Serisinin 3. Kitabı 15 Nisan Aksiyon #1 Uzun soluklu ve gizemlerle dolu bir kurgudur. İlk bölümlerde sanıldığı gibi bir k...
12.9K 670 21
Genç bir kız, hayatındaki tek önemli insanın erkek arkadaşı olduğunu düşünüyordu. Onun yanında mutlu ve güvenilir hissediyordu, ve sırf onunla birlik...
30.3K 835 6
Yıllar süren platonik aşkını kalbine gömen Murat, mutlu bir evlilik yapar. Karısı Ayşe ile güzel bir uyum yakalamıştır fakat gençlik aşkı Leyla, boşa...
18.4M 632K 88
Hikayeyi okurken ve okuduktan sonra hiçbir erkeği ve ilişkiyi beğenmemeniz, bu durum sonucunda da ebediyen yalnız kalmanız durumundan yazar kesinlikl...