ÇİMEN GÖZLÜ GÜZEL

By HanifeSeyhan

101K 4K 7.4K

HADİ BUGÜN KENDİNE BİR İYİLİK YAP VE BİR KİTAP OKUMAYA BAŞLA. AMA SIRADAN BİR KİTAP OLMASIN OKUDUĞUN KİTAP. ... More

ÖN SÖZ
BÖLÜM 1
BÖLÜM 2
BÖLÜM 3
BÖLÜM 4
BÖLÜM 5
BİRAZ SOHBET
KUTLAMA
BÖLÜM 7
BÖLÜM 8
GELECEKTEN KESİT
GÜZELLİKLERE DUYURU
BÖLÜM 9
BÖLÜM 10
OKURLARIMA TEŞEKKÜR
ÖNEMLİ BİR DUYURU📌📌
BÖLÜM 11
KISA BİR NOT
AZMİN SONU ADLI ÇALIŞMAMIZ😎
BÖLÜM 12
BÖLÜM 13
KÜÇÜCÜK BİR KESİT
BÖLÜM 14
Vicdanı Olan Herkes Yorum Yazsın Çok Mühim
BÖLÜM 15
BÖLÜM 16
MİNİK BİR ALINTI
VEDA BUSESİ
YENİ KİTAP DUYURU
Özeleştiri 😊

BÖLÜM 6

3.9K 196 249
By HanifeSeyhan

BU BÖLÜM BİRAZ GEÇMİŞE GİDELİM. MEDYADAKİ MÜZİKLE OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM BOL BOL AĞLAYACAKSINIZ ŞİMDİDEN PEÇETELERİ HAZIRLAYIN MİRZA YI KÖTÜ KARAKTER OLARAK GÖRENLER VAR KİMSE KENDİLİĞİNDEN KÖTÜ OLMAZ KİMSE KİMSEYE DURDUK YERE KİN TUTMAZ NEFRET ETMEZ YARASI OLMAYAN KEDERLİ MÜZİK DİNLEMEZ SEVDAYA DÜŞÜPTE KÜL OLANLARDANIM BENDE MİRZA GİBİ SEVİPTE KAVUŞAMAYANLARDANIM MİRZA JİYAN INI TOPRAĞA KOYDU KENDİ ELLERİYLE BENDE KALBİMİN DERİNLİKLERİNE GÖMDÜM YAZARINIZI MAZUR GÖRÜN BUGÜNLERDE BİRAZ FAZLA HASSASLAŞTIM ESKİLER BIÇAK GİBİ SAPLANIYOR KALBİME MAZUR GÖRÜN BU BÖLÜM BENİ HAKLARINIZI HELAL EDİN💜💛💙

Mirza annesinin yanından ayrılıp tarlalara bakmaya gitti.

Direksiyon başında aklına sevdiği kız geldi sevipte kavuşamadığı sevipte hasretle kara toprağını öptüğü kız Jiyan ı yaşamı hayatı umudu iyiliği masumluğu deli kanı hayalleri mutluluğu sevdası onu koruyamamıştı savunmasız Jiyan ını açmayan goncasını koparmışlardı dalından.

3 YIL ÖNCE...

Ben askerde ona kavuşma hayali kurarken Jiyan ımı soldurmuşlardı benim dokunmaya kıyamadığım tenini yok etmişlerdi rotamı değiştirdim yüzüm yoktu yanına gitmeye ben evleniyordum.

Jiyan ım darılırmıydı acaba bana küsermiydiki bana ben onu çok seviyordum ama mecburdum intikamını alabilmem için evlenmem gerekiyordu.

Şindi aşiretindeki kapı itleri Jiyan ımı koparmıştı benden çalmışlardı onu benden zorla namusunu alıp öldürmüşlerdi Jiyan ımı.

Hazar Şindi (Helin in babası) 2 yıl sonra geberip gitmişti ama içim soğumuyordu benim. İntikamımı alacaktım kadınlara dokunmadan alacaktım hem de onlar suçsuzdu masumdu.

Bunda kadınların suçu yoktu. Kadına el kaldırmak acizlikti benim gözümde onları canlarıyla değil mallarıyla öldürecektim. Şindi aşiretinin kökünü kurutacaktım.

Nasıl bir acıydı bu hevesle evlerinin önüne gittiğimde tabutunu görmüştüm tülbenti benim en sevdigim sarı tülbenti onun o kara saçlarına nede güzel yakışırdı sarılar.

Koklayıpta doyamadığım Jiyan ım gidiyordu üzerimde asker kıyafetlerim elimde valizim kalakalmıştım. Kadınlar ağıtlar yakıyor saç baş yoluyordu

Jiyan ölemezdiki. Bizim nişanımız olacaktı daha 2 gün önce konuşmuştum gülümle hazırlık yapıyorlardı nişan için  misafir gelecek diye kilim yıkıyormuş yorulma demiştim yorma kendini hastalanırsın.

Senin için yorulmuşum bana ne gam demişti şimdi sonsuza dek dinlenecekmiydi yarim uyuyacakmıydı o kara gözleri olamazdı bu ilk şoku atlatınca tabuta koştum...

Jiyaaaaaannnnn hayır Jiyaaannnnnn ölemezsin kalk kurban olduğum kalk düğünümüz olacak Jiyaaaaannnn Jiyan geldim kurban olduğum geldim ben geldim sen nerelere gidersin Jiyan tabutu götürmelerine izin vermiyordum.

Bırakın bırakın Jiyan ımı götürmeyin o üşür karanlıktan korkar yanlız kalmaktan korkar.

Medet amca birşey de kurban olam götürmesinler Jiyan ımı kızını götürürler Medet amca ses etsene engellesene birşey yapsana sen nasıl babasın adamı deli gibi sarsıyordum ikimizde hıçkıra hıçkıra ağlıyorduk.

Tüm Mardin kadersiz Jiyan a ağlıyordu nişanına bir hafta kala canice katledilen bahtsız Jiyan kadersiz Jiyan kötü ellere kurban olmuş Jiyan asker yolu beklerken tabuta girmiş Jiyan kimsesiz Jiyan öksüz Jiyan boynu bükük Jiyan üvey ana ellerinde sefil olan Jiyan gün yüzü görmeyen Jiyan...

Medet amca bana sarılarak kenara çekti.

Jiyan ımı ben sana emanet ettiydim oğul ben kızıma nişan bohçası düzerdim oğul ben yavrumu koruyamadım oğul onu kurda kuşa yem ettiler oğul benim öksüz yavrumu aldılar yavrummmmm.

"Noldu Medet amca kim kıydı Jiyan ıma kim yaptı bunu niye korumadınız sözlümü."

"Oğul iki gün önce pınara su doldurmaya gittiydi. Gidiş o gidiş bir daha dönmedi.

Her yere baktık jandarma köylü hep bir olduk aradık bulamadık yavrumu dağa kaldırmışlar yavrumu ırzına geçmişler vücudunu elini yüzünü kezzapla yakmışlar tanınmayacak halde getirip köy meydanına atmışlar yavrumu bulamadık kim yaptıysa yavruma bulamadım kuzumun ketıllerini.

Ne anasını koruyabildim nede yavrumu kuma getirdiler ses edemedim kumayı ezme dediler ses etmedim yavrumun anasını gömmelerine sebep oldum."

Mezarlığa kadar tabutu kimsenin taşımasına izin vermedim sevdiğim kızı kimseye taşıtamazdım.

O benimdi ben onun kefenine sarılıp ağladım öpemedim o gül yüzünü mahvetmişlerdi nur yüzünü delik deşikti.

Öpemezdimki canı yanardı onun ben ona kıyamazdımki derinliklerinde huzur bulduğum gözleri açıktı.

Her zaman ki gibi boynu büküktü gözünden bir damla düştü elimin üzerine. Hissetmişti sanki benim geldiğimi özlemle hasretle son vedasını ediyordu yarim bana.

Ben ağladım Mardin ağladı ben yandım Mardin yandı ben öldüm Mardinide öldürdüm benim Jiyan ım girmişti o kefene bunu ona yapanlar o kefeni bile bulamayacaktı mezarları olmayacaktı.

Gömüldü herkes gitti ben kaldım o korkardı yanlızlıktan karanlıktan sevdiğimi yanlız bırakamazdım imam kuran okuyor ben ağlıyorum imamda bırakıp gitti o mezarlıkta bir ben bir sevdiğim kaldık.

Bizim düğün günümüzdü bugün davetlilerimizde gelmişti kalk kurban olduğum kalk gelinliğini giyindin uyumanın zamanımı sana söz denize gidicez balayına orda bol bol dinlenirsin.

Jiyan kızıyorum ama kalk. Kalksana Jiyan Jiyaaaaaaaaannnnnnnnn toprağına kapanmış deli gibi ağlıyordum

Botan geldi tuttu kaldırdı beni bırak Botan beni bırak böylemi sahip çıktın emanetime ben sana emanet edipte gittim asker ocağına sana güvendim sen varsın diye gözüm arkada kalmadı Botannn allah belanı versin Botan sen bana emanet edeydin sevdigini ben gözüm gibi bakardım korurdum.

Niye sahip çıkmadın emanetime Botan niye.

Sahipsiz kalmış yarim kimseler korumamış yarimi yarimi dağlara kaldırmışlar Botan yarimin elini yüzünü perişan etmişler

Botan biz evlenecektik Botan ilk kızımız olacaktı ona demeden gizlice anasının adını verecektim kimliğinde anasının adı olacaktı yavrumuzun bahtsız Jiyan ın kara bahtı değişecekti benimle.

Ben tüm Mardin e gösterecektim bahtsız Jiyan ın bahtının nasıl olduğunu tüm Mardin bizim aşkımızı konuşacaktı ne isterse yapacaktım Botan.

Dizlerim beni taşıyamıyordu olduğum yere çöktüm. Hayatım mahvolmuştu benim."

"Senin yüzüne nasıl bakarım bilmiyorum kardeşim bir anda oldu herşey o gün anam hastalandı merkeze indik hergün gidip görüyordum o gün anamın başında gittim gidemedim bizim marabalardan birini yolladım kilim yıkarlar beyim dedi tamam dedim

Deli gibi sevinirdi geleceksin diye hergün nişanı konuşurduk düğünü konuşurduk olmadı bıremin olmadı sana sözümdür o kansızların yanına kalmayacak bu mezar dilenecekler sana sözümdür buda."

"3 gün mezarın başında asker elbiselerimle kaldım aç bi ilaç kimseyi yaklaştırmadım deli gibi ağlardım uyuyakalırdım sonra onun o nur yüzünü görür gerçekmiş gibi uyanırdım ama kara toprağı olurdu karşımda.

Tam 40 gün olmuştu bugün Jiyan ımı kara toprağa gömeli perişandım üstüm başım saçım sakalım birbirine girmişti berduşlar gibi dolanıyordum ortalıkta.

Mardin de delirdi diye dedikodular çıkmıştı. Delirmiştim ya delirmiştim kim delirmezdiki davullar çalınacak kapıda ağıtlar yakılıyordu. Canım öyle çok yanıyorduki allahın gücüne gitmesin ölmek için yalvarıyordum her gün.

Mesken tuttuğum yere geldim yine kırmızı gülleri çok severdi yarim bende her buluşmamızda ona bir tane kırmızı gül verirdim.

1001 sayfalık bir defterimiz vardı bizim öyle inanmıştık 1001 sayfanın her yaprağı 1 güldü o güller tamamlandığında kavuşacaktık biz

Askerde olduğum her gün için özür mahiyetinde bir kamyon dolusu gül ayarlamıştım nişan günü tüm Mardinin önünde getirip ayak uçlarına dökecektim. Olmadı be Jiyan ım olduramadık bize nazar ettiler. Kem gözler çürüttü bizi.

Aklıma izne geldiğim zaman son görüşüm geldi istemeye gidecektik. Babası bize bırakmıştı. Ama üvey anası diretiyordu kendi bacısının oğluna vermek için Medet amcanın aklını bulandırmadan bu işin adını koyalım demiştik bizde.

Dayemle babamda heveslilerdi amcam oğlunu everince dedikodu olmuştu Mardin de Ömer ağa oğullarına diş geçiremez everemedi diye bu yüzden çok heveslilerdi.

Tuzlu kahveyi içisim geldi aklıma tuzlu deyişime bakmayın bana kıyamamış bol bol şeker atmış tuz yerine bende sanki gerçekten tuzluymuş gibi yapıp hevesini kırmamıştım çok gülmüştük o gün söz yüzüklerimiz takılınca kavuştuk sanmıştım ama yanılmışım yarime çok uzak kalacakmışımda haberim yoğumuş.

Jiyan kara gülüm ben geldim. Hala uyursun cokmu yordular seni sevdiğim sende ne uykucu çıktın ha birde bana kızardın uykucu diye 40 gündür uyursun daha doyamadın uykuya bak sana hasret kaldım yapma bunu bana aç o zeytin gözlerini de hasretim gitsin.

Efendim ne dedin biliyorum kara gülüm biliyorum anacığına kavuştun.

Çokmu özlemiş seni biliyorum bende çok özledim seni banada yazık değilmi 40 gündür göremem o nur yüzünü duyamam o naif sesini hasretim be gülüm inan çok hasret kaldım beni bu kadar cezalandırdığın yetmedi.

hadi kalkta gidek herkes bizi bekler anam sana bir bohça hazırlamışki tüm Mardin konuşur yapma bunu artık bana dayanamıyorum.

Ben seni hiçbir zaman yalnız bırakmadım hep elim elindeydi senin yaptığın nankörlük değilmi revamı bu bana beni hiçmi sevmedin de bırakıp gittin.

Niye hep sevdiklerimi kaybediyorum ben. Niye hiç sevilmedim. Sende sevmedin beni sevseydin gitmezdin benden.

Akşam olmuş mevlit bitmiş okunan kuranlar hala kapanmamıştı. Bende boş boş oturuyordum 40 günde çökmüştüm. Yemeden içmeden uyumadan dolanıyordum ortalıkta öylece gülümsemem solmuştu. Hergün biraz daha ölüyordum.

Kafamı dağıtmam lazımdı ağzıma içki sürmeyen ben içkiye başlamıştım. Cemil in yerine gittim yine eve dama sığamıyordum. Cemil dayının yeri kederli Cemil in yeri 3 evladını ve karısı töre uğruna katledilince aklını yitiren Cemil aynı kaderi paylaşıyorduk ikimizde.

"Ooooo Mirza yine gelmişsin evlat."

"Geldim ya xalo (dayı) geldim. Benim 2 meskenim vardır bundan sonra biri yarimin başucu biride bura. Ama dersenki gelme giderim xalo."

"Olur öyle şey evlat ikimizde aynı dertten yanarız ikimizde aynı yangında su ararız oğul sen olmasan iki çift laf edecek kimsem yoktur şu koskoca Mardin de Allah senden razı olsun."

"Asıl senden allah razı olsun xalo (dayı) sen olmasan canıma çoktan kastettiydim. Babamın yapmadığı babalığı bana yaptın seni bundan sonra asla sahipsiz bırakmam. Beni evladın olarak gör xalo (dayı)."

"Eee anlat bakalım evlat dediklerimi düşündün yoksa hala öldürmekte kararlısın."

"Düşündüm xalo (dayı) haklısın o Hazar Şindi o katilleri nasıl kaçırıyorsa köşe bucak bende onu kaçıracam ama ilk önce içimdeki yangının harının sönmesi lazım. Yoksa direkt çeker vururum hepsini."

"Oğul öldürmekle hiçbir yere varamazsın.

Varılsaydı ben varırdım 30 sene yattım o mapus damında tam 30 sene bana 30 asır gibi geldi oğul ne hanımın mezarına nede canımdan can verdiklerimin mezarlarına gidebildim. 30 sene boyunca kuru topraklarına hasret kaldım.

Oğul aklını başına al ananı düşün 3 evladını kaybetmiş birini daha kaybederse dayanamaz."

Haklısın xalo (dayı) haklısın ama benim yarim gitmiş xalo (dayı) onu napcaz ben doyamadım ki sevdama ben ne hayallerle geldim yüzünü görmek bana cennetti xalo benim cennetim cehenneme döndü bir gülüşü vardıki dünyadaki tüm dert keder silinirdi o gülüşü gitti dünya daki tüm dert keder benim üzerime çığ olup yıkıldı xalo (dayı)

"Oğul dertte kederde bizim için"" HZ. MUHAMMED MUSTAFA SAV. BİLE ZORLUKLAR ACILAR KEDERLER ÇEKMEMIŞMIDIR BOYKOT YILLARINDA HZ. FATIMA ANAMIZDAN HARİÇ TÜM EVLATLARI KENDİSİNDEN ÖNCE ÖLMEMİŞMİDİR DAHA DOĞMADAN YETİM KALMAMIŞMIDIR 6 YAŞINA GİRİNCE ANNESİNİ KAYBETMEDİMİ HAK TEALA NIN SEN İSTE DÜNYAYI YOK EDERİM DEDİĞİ MUHAMMED MUSTAFA BU KADAR ACI KEDER ÇEKMİŞKEN BİZ KİMİZKİ ACISIZ KEDERSİZ YAŞAM DİLERİZ CENABI ALLAHTAN EFENDİLER EFENDİSİ MUHAMMED MUSTAFA SAV BUNCA ZORLUĞA GÖĞÜS GERMİŞKEN BİZ KİMİZ OĞUL."

dua et dua et ki allah katında acı çekmesinler."

"Doğru dersin xalo (dayı) ne desen doğrudur. Ama benim içim yanar be xalo o orda yatar ben burda ölürüm."

Hadi kalk yeter bu kadar içtiğin doğru eve benide günaha sokarsın.

Yooo xalo (dayı) gitmem ben yarim yarim korkar karanlıktan."

De get benim asabımı bozma Botan ı arayarak gelip mirza yı götürmesini istedim.

GÜNÜMÜZ...

Yarim ben geldim son kez seni görmeye geldim. Canım yansa da seni silmem gerekiyor gönlümden. Bana sakın kızma ben senin intikamını alabilmek için evlenirim.

Hazar Şindi hakettiğini buldu geberdi. 3 yıldır bugünü beklerim intikamını öyle bir alacamki bana ölmek için yalvaracak Şindi ler kadınlara kızlara dokunmayacağım yarim.

Bizi nasıl yok ettiyseler bende onları yok edicem az sabret gülüm bu dünyadaki işim daha bitmedi. Biter bitmez gelecem yanına bizim düğünümüz öyle bir güzel olacak ki 7 cihan kıskanacak.

Yoruldum be gülüm inan çok yoruldum. Senin intikamın olmasa tek kurşunluk işim var. Tek kurşun sana kavuşmam demek hasretimin son bulması demek.

Bilirmisin yarim sen gittikten sonra bende bittim. Bana o kadar iyi gelirdin ki sen hayatımın yaşamımın anlamıydın sen Jiyan.

Bugün tam 1233  gündür yatarsın yarim rüyalarımada gelmezsin bu aralar bir kerecik gel be gülüm rüyada olsa senin kokunu içime çekeyim huzur bulayım olmazmı sevdam bu kadar mı nefret edersin benden.

Sen gittin ya gülüm benim kolumu kanadımı kırdın. Benim ne hayallerim vardı gelinliğini özel diktirecektim senden başka kimse giyemeyecekti o gelinliği sen derdin ya hep kızımız olursa adını Zeyno koyalım annen kırılmasın ben gizlice gidip senin annenin adını koyacaktım adını "ŞİVİN" koyacaktık.

Sevdiğim olmadı Jiyan olmadı yarim allaha isyan etmekten korkarım kara gülüm isyan etmekten korkarım sana söz bundan sonra içkide içmiycem sana yaraşır adam olacam senin gibi tertemiz gelecem yanına ben masumluğumu kaybettim Jiyan bilirmisin yarim senin vurulduğun o masum adam değilim artık.

Mezar taşını defalarca öptüm öptüm gitmek istemiyordum ama yakındı kavuşmamız az daha sabretmem lazımdı

BÖYLEYDİ İŞTE MİRZA NIN GEÇMİŞİ CAN KIRIKLARIYLA DOLU BİR GEÇMİŞ SEVDASINI DOYAMADAN KARA TOPRAĞA KOYAN BİRİYDİ MİRZA ANLAŞILMADI SEVİLMEDİ DESTEK ALMASI GEREKEN KİŞİ BABASIYKEN CEMİL DEN DESTEK ALDI YARALARINI CEMİL SARDI. CEMİL İ DAHA ÇOK GÖRECEKSİNİZ.

BU BÖLÜM  VAHŞİCE KATLEDİLEN CEREN ÖZDEMİR EMİNE BULUT ÖZGECAN ASLAN MÜNEVVER KARABULUT ŞULE ÇET MİNİK LEYLA EYLÜL ECRİN VE DAHA NİCELERİNE HEDİYEMDİR KADIN OLDUĞUMUZ İÇİN ÖLDÜRÜLMEK İSTEMİYORUZ YAŞAM BİZİM HAKKIMIZ BİZLER YAŞAMAK İSTİYORUZ TECAVÜZ VE TACİZCİLER İDAM EDİLMELİ...

Continue Reading

You'll Also Like

709K 32.2K 19
Son yirmi yedi saniye. Zaman gelmişti, kulaklıktaki ses son kez konuşacaktı. "Sonuna geldik, küçük hanım," Alacağı canları düşündükce duyduğu memnuni...
1.1M 79.8K 58
Çilek Alança Yıldırım mı demeliyim yoksa sen mi gerçek ismini açıklamak istersin Çilek Alança Saruhan? 17 yaşında tam bir neşe patlaması olan Çilek...
1M 63.9K 43
Ayağa kalkıp göz yaşlarımı sildim. Gözlerim son kez baktı ardından. Son kez seslendim adını. Bana öyle bir yara bırakmıştı ki, asla affetmeyecektim o...
99.4K 6.3K 22
17 yıl sonra doğumda karıştığını öğrenen Peri... Abilerine ve üçüzlerine alışabilecek mi ? Babam gülümseyip "Aksine iyi bir şey oldu. Peri doğumda k...