DESTINE IMPLETITE (publicată)

By corina_conny

820K 15.3K 701

Jack... soarta i-a dat intotdeauna ce si-a dorit. Mai putin pe fata de care e cu adevarat indragostit. Dar... More

Capitolul 2
Capitolul 3
Capitolul 4
Capitolul 5
Capitolul 6
Capitolul 7
Capitolul 8
Capitolul 9
Capitolul 10
Multumiri
Anunt
Anunt publicare

Capitolul 1

70K 1.8K 108
By corina_conny

Notă:

Povestea fiind în curs de editare și publicare, mai sunt postate doar primele 10 capitole.

********************************************

Chelsea

     Privindu-mi încă o dată cu atenție reflexia din oglindă, un oftat tremurat mi-a scăpat printre buze. M-am strâmbat caraghios la propria mea persoană, apoi am izbucnit în râs, distrată de gestul copilăresc și, mai ales, de faptul că nu așa mă așteptam să-mi încep viața de studentă.

     Diseară trebuie să strălucim!

     Am chicotit amintindu-mi de entuziasmul Ginei, apoi mi-am repetat în gând că făceam toate acestea de dragul ei. Nu obișnuiam să mă fardez prea des și nici prea mult, însă, de data aceea, trebuia să fac o excepție. O linie de tuș în jurul ochilor și puțin rimel nu era ceva extravagant, dar asta era singura concesie pe care aveam de gând să i-o fac Ginei.

     Nu credeam că o să intru atât de repede în viața de noapte a studenților petrecăreți, însă nu am luat-o în calcul pe cea mai bună prietenă a mea. Deși trecuseră doar câteva zile de la începutul cursurilor, a reușit să facă rost de invitații la mai multe petreceri, printre care și cea la care ne pregăteam să plecăm. Din câte auzisem, Mike și Thomas – băieții care erau gazdele acestei petreceri – erau niște zei căzuți pe pământ doar pentru ca noi, bietele muritoare de rând, să-i putem adora. Cel puțin asta a lăsat Gina să se înțeleagă.

     Privindu-mă cu atenție, am oftat din nou. Oglinda îmi reflecta chipul oval, înconjurat de părul bogat ce părea să aibă propria lui viață. Ondulat și negru ca pana corbului, îmi ajungea până mai jos de talie, ca o coamă sălbatică. Și foarte greu de aranjat. Tocmai din acest motiv, în această seară am decis să-l împletesc, sperând că așa o să par mai serioasă.

     Dar cu toate că am acceptat să mă machiez pentru această petrecere, m-am îmbrăcat într-un mod cât mai banal: blugi și tricou. M-am strâmbat din nou când pantalonii mi s-au părut puțin prea mulați pe corpul meu, dar tricoul roșu m-a făcut să zâmbesc. Era unul dintre preferatele mele și îmi plăcea contrastul dintre el și negrul părului.

     Amintindu-mi de programul la care lucram, m-am gândit cu groază că îl lăsam de izbeliște pentru o petrecere, mai ales că mai era doar o săptămână până când trebuia să îl prezint clientului. Ochii mi-au fugit spre laptopul de pe birou și am fost tentată să las totul baltă, să mă dezbrac și să mă întorc la munca mea.

     Eram încă indecisă când Gina a năvălit în camera mea, debordând de veselie.

     — Ești gata? m-a întrebat răsucindu-mă spre ea și examinând cu atenție felul în care arătam.

     — Nu, am răspuns bosumflată. Nu ştiu cum ai reuşit să mă atragi în asta, dar îţi spun de pe acum că, dacă nu-mi convine ceva, plec. Nu o stau doar de dragul tău!

     — Bine, bine, a mormăit neconvinsă în timp ce mă tragea după ea afară din cameră. Mergem cu maşina ta, să facem impresie?

     A întins mâna spre mine cu un zâmbet pe buze, iar eu i-am înmânat cheia mașinii, știind că nu o puteam face să se răzgândească.

     În drum spre petrecere, aflată pe locul din dreapta al mașinii mele, m-am gândit că poate era mai bine dacă îmi ascultam primul impuls și aș fi locuit singură. Îmi puteam permite. Banii câștigați din programele pe care le-am vândut până în acel moment îmi asigurau independența; îmi permiteau să trăiesc așa cum îmi doream și chiar să-mi satisfac dorințele fără să simt vreo greutate pecuniară, lucruri cu care puțini studenți de vârsta mea se puteau lăuda. Iar mașina sport, mică și roșie și de care Gina era îndrăgostită, era una dintre aceste plăceri.

     În schimb, am ales să locuiesc cu cea care îmi era prietenă de când eram de-o șchioapă, cu toate că știam ce decurge din asta – haine împrăștiate peste tot, nopți albe și vizite nedorite. Totuși, părțile ei bune erau mult mai numeroase și o iubeam ca pe o soră, așa că am închiriat împreună o casă nu prea departe de campus.

     Am fost scoasă din gânduri de frâna puternică – menită să atragă privirile, bineînţeles – cu care prietena mea a oprit în dreptul unei vile superbe din care răsuna muzica. Întreaga stradă era plină de mașini, ceea ce îmi sugera că o să fie o mulțime de oameni. Și am fost tentată din nou să mă întorc acasă.

     Nu aș putea spune că am fost o adolescentă tipică. Da, îmi plăcea să am prieteni și să ies din când în când la un film sau în oraș cu ei, dar petrecerile nu m-au încântat niciodată prea mult. Preferam să stau acasă, în fața laptopului. Și prietenii mei petreceau ore întregi pe telefoane sau calculatoare, dar o făceau pe rețelele de socializare.

     Eu învățam să scriu programe de calculator.

     Primul program pe care l-am scris a fost, de fapt, ceva ușor. Îmi doream ceva care să mă ajute să îmi țin o evidență organizată a cărților din bibliotecă, așa că asta am făcut. L-am prezentat profesoarei mele de informatică, iar aceasta a fost impresionată. I-a chemat pe directorul și pe bibliotecara liceului și, înainte să îmi dau seama ce se întâmpla cu adevărat, am vândut primul meu program.

     A urmat apoi unul de gestionare a datelor unei bănci.Tata era director e bancă și l-am înnebunit cu întrebările, pentru că eu nu știam nimic despre ceea ce se întâmpla într-o bancă. Cu răbdare, mi-a explicat absolut tot, apoi mi-a spus ce și-ar dori să facă un asemenea program, de la interfața pe care lucra persoana de la ghișeu, până la securizarea datelor. Patronii băncii l-au cumpărat, implementându-l în toate sucursalele.

     Au urmat apoi alte și alte programe, contul meu din bancă având un sold frumușel la terminarea liceului.

     — Haide, Chelsea, m-a tras Gina de mână după ea într-un mod nu prea elegant, aștept cu nerăbdare să ți-l prezint pe Thomas. E... uau! Iar Mike e la fel și te așteaptă pe tine, mi-a zâmbit ea.

     Am oftat și am urmat-o, fără să fiu mirată de agitația ei. Gina era o blondă frumoasă și înaltă, genul de bombă sexy care întoarce capetele pe stradă, însă puțini din cei care o vedeau puteau să bănuiască că, dincolo de aparențe, avea o minte ascuțită ca un brici și un suflet extraordinar. Crescând cu ea, o cunoșteam ca nimeni altcineva și ne acceptam una alteia aproape orice.

     Aproape, fiindcă un singur lucru nu i-am permis să facă: să mă atragă în fuga ei continuă după petreceri și băieți. Uneori aveam impresia că singurul lucru pe care şi-l dorea în viață era să cunoască toată populaţia masculină a globului, deși se limita doar la flirturi nevinovate. Da, puteam spune că hobby-ul Ginei era flirtul, așa cum al meu erau calculatoarele și programele.

     Am intrat în vilă râzând, însă am fost oprite imediat. Un tip înalt și arătând într-adevăr foarte bine, și-a încercuit brațele în jurul Ginei, ridicând-o de la pământ într-o îmbrățișare de urs.

     —Tom, ea este prietena mea, Chelsea, a spus ea râzând din cauza primirii care i se făcuse.

     Deci el era renumitul Thomas! L-am privit curioasă doar pentru că Gina părea atât de încântată de el, însă modul în care m-a privit el pe mine m-a făcut să-mi treacă un fior pe șira spinării.

     Nici măcar nu s-a uitat la chipul meu, și-a început examinarea de la picioare, întârziind apoi pe sânii mei și arătându-mi într-un mod evident care erau prioritățile lui.

     — Bună, mi-a spus cu ochii încă fixați pe bustul meu.

     A tresărit când a ajuns în sfârșit la chipul meu și am știut exact ce o să întrebe înainte chiar de a deschide gura.

     — Porți lentile de contact?

     — Nu, am răspuns scurt și am oftat în sinea mea.

     De un verde aparte, aproape ireal, ca al frunzelor crude ce apar primăvara și cu pete de verde mai închis în ei, ochii mei au generat mereu această întrebare. În cei douăzeci și unu de ani pe care îi aveam, ar fi trebuit să mă obișnuiesc cu reacția celor din jur.

     — N-am mai văzut ochi de o asemenea culoare!

     Uluit, și-a scuturat capul, apoi și-a întors privirea întrebătoare spre ochii albaștri ai Ginei.

     — Sunt reali, a confirmat ea chicotind. Acum, hai să i-o prezentăm lui Mike!

     Ne-am strecurat cu greu prin mulțimea de tineri care umplea întregul parter al vilei. Unii dansau, alții, strânși în grupuri restrânse, doar discutau, iar eu m-am întrebat din nou ce naiba căutam acolo.

     Apoi am observat o altă privire insistentă fixată asupra mea. De lângă ușa care dădea spre terasă și curtea din spate, doi ochi albaștri mă priveau cu curiozitate. Au trecut apoi fugitiv peste Gina și prietenul ei, pentru a se reîntoarce rapid la mine. Se încadra perfect în descrierea de „zeu" făcută de prietena mea.

     Înalt, blond și cu ochi albaștri, tipul era superb, dar zâmbetul superior pe care l-a afișat când și-a dat seama că eu sunt întâlnirea lui din acea seară, l-a coborât din nou printre muritori. Și nici nu m-a făcut să mă simt mai bine.

     Simțindu-mi încordarea, Gina mi-a aruncat o privire rugătoare, ceva în sensul „te rog, am venit să ne simțim bine", iar eu am inspirat adânc. Mi-am reprimat tentația de a mă întoarce și de a pleca acasă și am încercat să nu pornesc cu prejudecăți atunci când ni s-a făcut cunoștință și ne-am examinat reciproc.

     Cu un păr ce părea răvăşit de nişte mâini grăbite – dar pe care sunt sigură că s-a chinuit să şi-l aranjeze aşa pentru că așa era la modă – și cu un trup parcă cioplit atent, tipul arăta... trăsnet. Parcă era unul dintre salvamarii ăia după care îţi lasă gura apă pe plajele din Miami. Chiar şi bronzul său mă ducea cu gândul la soare și nisip și aproape că mi-l puteam imagina în șort, fugind pe malul oceanului.

     Revino-ți! m-am certat singură când mi-am dat seama că mă holbam la el.

     — Bănuiesc că tu eşti Chelsea, mi-a spus cu o voce răguşită şi sexy, atent studiată.

     — Iar tu ești Mike, am schițat un zâmbet, deși eram deranjată de faptul că, efectiv, mă dezbrăca din priviri.

     Am avut din nou un sentiment de neplăcere, pentru că mă privea de parcă aș fi fost o pradă și el era vânătorul, iar eu tocmai intrasem în capcana lui.

     Înainte să pot scăpa de senzația deranjantă, Mike a preluat inițiativa. Cu un zâmbet seducător pe buze, m-a prins de mână și m-a tras după el spre zona în care se dansa. Ajunși acolo, brațele lui m-au încercuit imediat și a început să se legene pe ritmurile melodiei.

     Crispată, i-am aruncat Ginei o privire disperată. Eram tineri și eram la o petrecere; nu era nimic aiurea în a dansa cu cineva pe care abia l-am cunoscut, dar nu eram obișnuită cu asta. Gina mi-a făcut un semn din mână, ceva ce voia să fie un gest încurajator, iar eu mi-am întors atenția spre bărbatul de lângă mine.

     Nu-mi plăcea faptul că mă ținea prea lipită de el, așa că am pus ceva distanță între corpurile noastre. A fost ușor surprins, dar, odată ce a acceptat distanța impusă de mine, m-am mai relaxat și mi-am alungat reticența. În definitiv, de asta eram acolo, ca să ne distrăm.

     Următoarele câteva ore au trecut relativ repede și într-un mod destul de plăcut. Printre dansuri, băutură, glume şi râsete, am descoperit că Mike și Tom urmau aceeaşi universitate ca și noi, doar că ei era studenți la arhitectură, în ultimul an. Încet, încet, m-am destins şi m-am simțit bine, ba chiar am băut și un pahar de bere, care m-a relaxat de tot.

     Spre trei dimineața însă, atmosfera din jurul nostru s-a schimbat.

     O parte dintre cei care băuseră prea mult zăceau pe unde apucau, încercând să își revină. Alții plecaseră deja. Cei care, ca și noi, ne rezumaserăm la glume și la dans, nu mai eram atât de mulți, iar atmosfera era mai liniștită.

     Dansând cu Mike pe o melodie mai lentă, am observat fără să vreau câteva perechi care urcau la etaj, strâns îmbrățișate. Știam ce înseamnă asta, așa că am strâmbat din nas involuntar. Nu mi se părea nimic atractiv în a te culca cu cineva, chiar dacă era propriul tău iubit, într-o casă străină și plină de alte persoane.

     Poate că eram eu mai ciudată sau aveam o gândire mai învechită, dar nu era ce eu mi-aș fi dorit. Nu mă îndrăgostisem niciodată, dar îmi doream ceva serios și special. Îmi doream să fie ceva prețios.

     Probabil observând privirea pe care am aruncat-o spre scări și interpretând-o într-un mod cu totul greșit, brațele lui Mike s-au strâns în jurul meu, făcându-mi corpul să se încordeze. Nu mai încercase să se apropie așa de mult de la început, de când îi impusesem o oarecare distanță.

     Privirea lui albastră a devenit mult mai intensă, sau poate doar acum o observasem eu, dar m-a făcut să îmi doresc să plec acasă, așa că am făcut un pas în spate, în același timp în care am început s-o caut pe Gina din privire.

     Înainte să pot realiza ce se întâmplă, Mike m-a tras din nou în brațele lui. Și-a lipit buzele de ale mele într-un sărut pasional, luându-mă cu totul prin surprindere pentru că, în ciuda părerii proaste pe care mi-am făcut-o despre el la început, s-a comportat totuși rezonabil. Până acum.

     Deși avea buzele calde şi ştia să sărute minunat, întregul meu corp a devenit rigid când i-am simțit mâinile devenind mai îndrăznețe, apoi totul s-a transformat în repulsie când i-am auzit cuvintele șoptite:

     — Vino! Să mergem sus, nu mai pot să aştept!

     Pasul brusc pe care l-am făcut în spate și modul hotărât în care mi-am scuturat capul a negare l-au luat prin surprindere, căci m-a privit uluit, nevenindu-i să creadă că îl refuz.

     — Hai, nu mai fi o sparge-chefuri!

     Privindu-l dezgustată, am clătinat din nou din cap, de data asta mai vehement. Știam că nimic din vorbele sau comportamentul meu din acea seară nu i-au dat de înțeles că mi-aș fi dorit să merg mai departe, dar ego-ului său uriaș nu-i venea să creadă că este refuzat.

     Privirea pe care mi-a aruncat-o prin ochii mijiți mi-a arătat că nu va renunța prea ușor, așa că m-am uitat din nou roată, căutând-o pe Gina. În acel moment, tot ce îmi doream era să plec dar, fir-ar să fie, cheia mașinii rămăsese la ea, iar ea era dispărută.

     De undeva de lângă o fereastră, un mic grup mi-a atras atenția și am întârziat câteva clipe asupra lui. Mai multe fete îl înconjuraseră pe un tip a cărui față nu o puteam desluși prea bine. Îi puteam vedea numai profilul, nici pe acela mult prea clar din cauza distanței dintre noi și a fumului din încăpere, dar puteam jura că tipul rânjește, distrat din cauza atenției care i se acorda.

     În tot acest timp, Mike îmi șoptea la ureche cât de bine ne vom simți. Pielea mi s-a făcut ca de găină din cauza repulsiei și am oftat adânc când am realizat că nu am nicio șansă să dau de Gina, deci eram nevoită să chem un taxi dacă doream să plec cât mai repede.

     — Am spus nu! m-am răstit la bărbatul care nu înțelegea ce înseamnă un refuz și am mai făcut un pas în spate, bucuroasă să scap de pipăielile lui.

     Ca și cum nu m-ar fi auzit ce-am spus, Mike m-a cuprins cu un braț pe după umeri și m-a tras ușor spre scări. Furia și disprețul care m-au cuprins aproape că m–au făcut să mă bâlbâi, dar m-am eliberat de brațul lui cu o mișcare bruscă, apoi m–am răstit la el fără să-mi pese dacă m-ar fi auzit și persoanele din jurul nostru.

     — Nu merg nicăieri cu tine! Iar dacă o vezi pe Gina, spune-i că am plecat.

     Întorcându-mă pe călcâie, îmi doream să pun o distanță cât mai mare între mine și Mike, însă... m-am izbit de un zid.

     Dar ce zid, Dumnezeule!

     M-am clătinat pe picioare din cauza contactului brusc, însă un braț de oțel m-a prins de mijloc, ajutându-mă să-mi recapăt echilibrul precar. Uimită, am ridicat privirea și, spre rușinea mea, am rămas cu gura căscată.

     — E totul în regulă?

     Primul lucru pe care l-am observat, au fost doi ochi albaștri. De un albastru intens, aproape electrizant, încadrați de niște gene lungi și negre. Vocea joasă și sexy m-a făcut să îmi cobor privirea și s-o opresc pe o gură senzuală, cu buze pline și frumos conturate, care m-a făcut să mă gândesc la săruturi fierbinți. Toată furia generată de tupeul lui Mike a dispărut undeva în neant, lăsând în urmă un fel de amorțeală. Nu mi-am putut aduna gândurile şi, cu toate că încercam să răspund, nu puteam scoate niciun sunet. Mi-am ridicat din nou privirea spre ochii lui și m-am încruntat.

     Bărbatul din fața mea era departe de a fi un student. Maxilarul pătrat ce denota multă hotărâre și era doar ușor umbrit de un început de barbă, aparținea unui bărbat care a terminat de câțiva ani facultatea. Nu prea mulți, totuși. Avea în jur de douăzeci și șapte sau douăzeci și opt de ani și, fără să vreau, m-am întrebat ce naiba căuta un tip ca el acolo, la o petrecere studențească.

     Colțurile gurii i s-au ridicat într-un început de zâmbet, probabil distrându-l zăpăceala mea, apoi a redevenit serios, curiozitatea transformându-i-se în uimire când privirile ni s-au întâlnit.

     Mi-a trecut prin cap gândul că am sărit din lac în puț. Dorisem să scap din brațele lui Mike și am sfârșit în brațele altcuiva. Cu toate astea, ceea ce simțeam era complet diferit. Nu mai simțeam pic de repulsie.

     O căldură ciudată pornea din locul în care brațul lui mă atingea, împrăștiindu-se pe toată pielea mea, și un fel de electricitate apăruse între noi. Mi-am dat seama că aceleași lucruri le-a simțit și el atunci când s-a încruntat nedumerit. Brațul care mă înconjura s-a încordat brusc, strângându-se mai tare în jurul meu și lipindu-mi trupul mai mult de al lui, iar eu am fost al naibii de tentată să mă ghemuiesc la pieptul săi. Cu întregul corp cuprins de o căldură dulce și pielea aproape furnicându-mă din cauza atingerii lui, obrajii mi-au luat foc instantaneu.

     Şocată, am realizat că nu m-am mai simţit atât de debusolată în toată viaţa mea.

     — E totul în regulă, Jake, l-am auzit ca prin vis pe Mike. Doar o mică neînțelegere.

     Bărbatul a aruncat o privire scurtă peste umărul meu, spre cel care nici atunci nu realiza cât este de penibil. Un mușchi a început să i se zbată pe maxilar, buzele i s-au subțiat de furie și tonul i-a devenit tăios.

     — Nu cu tine vorbeam!

     Abia atunci mi-am dat seama că pe mine mă întrebase dacă e totul în regulă, dar nu reușeam să scot niciun cuvânt. M-am mulțumit doar să inspir adânc când privirea i s-a întors la mine, încercând să-mi liniștesc bătăile repezi ale inimii, apoi am aprobat cu o înclinare ușoară din cap.

     — Chelsea, poate că..., a încercat Mike să îmi atragă atenția, dar necunoscutul m-a surprins din nou.

     Făcând un pas în spate, m-a mutat undeva în stânga, aproape ascunzându-mă după statura lui înaltă. Aveam încă talia încercuită de brațul său dar, spre stupoarea mea mea, gestul și mișcarea lui m-au făcut să mă simt cu adevărat în siguranță. Protejată.

     — Cred că toată lumea a auzit-o spunând nu. Vrei un răspuns mai clar de atât?

     Uimită, l-am văzut pe Mike deschizând gura să răspundă, dar a închis-o brusc, înainte de a mai spune ceva. Deși mă așteptam să fie furios, el și-a plecat jenat privirea în fața bărbatului de lângă mine, iar asta m-a făcut să mă întreb cum de se cunoșteau cei doi și ce legătură exista între ei. Apoi a înghițit în sec și, cu fața roșie ca racul, fără să mai scoată vreun cuvânt, s-a întors pe călcâie și a ieșit din încăpere. 

*******

Continue Reading

You'll Also Like

24.8K 1K 20
Dupa terminarea liceului Briana ramane doar cu fratele ei mai mic dupa ce parintii lor au disparut. Trauma pirederii parintilor o apasa din ce in ce...
286K 18.8K 30
Lady Ecaterina Colleridge, fiica răposatului duce de Rochester, o tânără de 22 de ani are tot ceea ce îşi poate dori o fată de vârsta ei: avere, pozi...
820K 15.3K 13
Jack... soarta i-a dat intotdeauna ce si-a dorit. Mai putin pe fata de care e cu adevarat indragostit. Dar e hotarat sa nu renunte. Chelsea...
178K 13K 24
Atena este convinsă că fiecare persoană întâlneşte în viață o singură iubire adevărată. Ea tânjeşte dupa cel ce a fost iubirea vieții ei. O iubire de...